Home Dating apps Wat is het verschil tussen Tinder Plus en Tinder Gold?

Wat is het verschil tussen Tinder Plus en Tinder Gold?

3 minuten leestijd
1
tinder app

Tinder Plus bestaat nu al een tijdje maar Tinder Gold nog niet. Het is een nieuwe vorm van het Tinder lidmaatschap dat je voorziet van alle denkbare functies die Tinder rijk is. Om van Tinder Plus of Gold gebruik te kunnen maken is een betaald lidmaatschap vereist; deze kun je in de app zelf aanschaffen. Beide lidmaatschapsvormen bieden je meerdere manieren om meer succes te hebben op de dating app, maar wat is nu precies het verschil tussen de Tinder Plus en Gold varianten?

Wat is het verschil?

De verschillen tussen Plus en Gold zijn klein, erg klein. Waar de nieuwe Gold versie afwijkt van de Plus variant is de Likes You feature. Met het gouden abonnement krijg je de beschikking over alle features die gepaard gaan met het Plus abonnement maar ook kun je de Likes You feature benutten. Het doel van deze feature is om gebruikers een makkelijke en snelle manier aan te bieden om matches te krijgen. Na aanschaf van Tinder Gold zie je namelijk welke gebruikers jou leuk gevonden hebben.

Hoe werkt het?

Wie jou leuk vinden wordt aangegeven met een gouden cirkel, naast de profielen van de individuele matches. Deze cirkel vertelt je hoeveel likes je hebt ontvangen. Druk op de cirkel en je ziet meteen de lijst van singles die jou leuk vinden. Vanuit dit overzicht kun je naar beneden scrollen om alle singles te bekijken. Swipe singles naar links om deze over te slaan of naar rechts om de persoon terug te liken. Druk op de foto om het profiel van de persoon te bekijken. Als je op de reguliere wijze singles bekijkt en keurt dan zie je een gouden hart icoon bij de naam staan, zodat je vooraf al weet of de single jou leuk vindt. Dit geeft je meer vertrouwen in het keuren van singles. Je hoeft niet te wachten tot ze jou leuk vinden, dat weet je al.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

De andere features

Met Tinder Gold krijg je ook de beschikking over alle Tinder Plus features. De Plus variant bestaat al vanaf 2015 en met deze lidmaatschapsvorm wordt je account uitgerust met de volgende features:

Passport

Met Passport kun je je locatie naar wens aanpassen zodat je kunt vegen vanuit een ander land of stad. Hoewel je deze functie misschien niet optimaal kunt benutten als je liefde in de buurt zoekt is het enorm handig als je je dates al wilt regelen voor je ergens aankomt, bijvoorbeeld op je vakantieadres.

Rewind

Tinder RewindMet Rewind kun je als het ware een knop tot je beschikking waarmee je terug kunt spelen in de tijd. Je kunt met deze functie je laatste swipe naar links herstellen. Dit is vooral handig als je snel aan het swipen bent en iemand per ongeluk naar links veegt. Als gratis lid heb je pech maar als betalend lid kun je deze fout herstellen.

Onbeperkte likes

Twee jaar geleden beperkte Tinder vanuit het niets de mogelijkheid om onbeperkt te swipen. Na 100 profielen liken word je afgesloten tot het gebruik van de app. Je moet vervolgens 12 tot 24 uur wachten voor je weer kunt swipen. Met een betaald abonnement is er geen enkele beperking; je kunt swipen op hoge snelheid zonder een limiet te bereiken.

Super Likes en Boosts

Als gratis lid krijg je één Super Like per dag waar je het mee moet doen. Als betalend lid krijg je er vijf keer zoveel per dag en ook nog maandelijks toegang tot de Boost functie. Dit zet je profiel voor een korte periode bovenaan de lijst voor gebruikers bij je in de buurt.

Verschil in kosten

Bestaande Plus leden kunnen upgraden naar het Gold abonnement voor een kleine verhoging van de prijs. Nieuwe leden betalen de volledige prijs van het abonnement. Dit zijn de verschillen in de kosten voor Plus en Gold.

Tinder Plus en Gold (ouder dan 30 jaar)

MaandenTinder Plus p/mTinder Gold p/m
1€19.99€32.99
6€12.50€20.67
12€8.33€13.75

Tinder Plus en Gold (jonger dan 30 jaar)

MaandenTinder Plus p/mTinder Gold p/m
1€9.99€32.99
6€5.83€20.67
12€4.58€13.75

Tinder Gold is er voor de singles die optimaal willen genieten van de Tinder ervaring inclusief alle toeters en bellen die de app te bieden heeft. Het bespaart tijd maar ook vergroot het de kans op succes. Of de Gold versie daadwerkelijk meerwaarde voor je biedt is een persoonlijke keuze. Het verschil met Tinder Plus is immers niet groot. Lees in dit artikel meer over hoe Tinder werkt en hoe je Tinder op de pc gebruikt.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe 1 op de 3 leden er een partner vindt.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Eén reactie

  1. DJ v

    10 augustus 2020 at 09:10

    Ik wil Tinder betalen, ik kan alleen met ING Ideal. Maar dat gaat niet, vind ik jammer.

    Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

EasyWoo: onboard daten in een vliegtuig met medepassagiers

Daten is vermoeiend? Als het aan een bekende luchtvaartmaatschappij ligt, gaat dat binnenk…