upward
Ben jij op zoek naar een partner waarmee je dezelfde interesses deelt? Soms lijkt de zoektocht naar een date of een partner eindeloos lang te duren. Het is lastig om mensen in het echt te ontmoeten met wie je veel overeenkomsten heb én met wie je een oprechte klik voelt. Veel mensen ontmoeten daarom tegenwoordig hun nieuwe liefde online.

Online zijn er namelijk veel platforms te vinden die singles koppelen op basis van specifieke kenmerken. Deze datingplatforms richten zich bijvoorbeeld op een bepaalde doelgroep, zoals Upward. Ben jij op zoek naar een uniek platform waar je nieuwe mensen kunt leren kennen op basis van hun persoonlijkheid en geloofsovertuiging? Upward is een datingapp die zich richt op christelijke singles.

Omdat we hebben gemerkt dat Upward (nog) niet veel Nederlandse gebruikers heeft, raden we een andere datingplatform aan. Dit platform heeft meer Nederlandse leden én dezelfde doelgroep als Upward.

Bekijk het beste alternatief

Hoe werkt Upward?

De aanmelding bij Upward is erg eenvoudig. Download de app en meld je aan. Maak een profiel aan en je kunt aangeven hoe je je geloof precies indeelt en beleeft. Daarnaast vul je natuurlijk ook informatie in over je persoonlijkheid, opleiding, loopbaan, hobby’s en interesses. Je profiel wordt eerst door het Upward-team gecontroleerd en goedgekeurd. Dit kan even duren, maar het betekent wel dat je weinig nepprofielen op de dating app zult tegenkomen.

Hoe Upward werkt

  • Stel je profiel in met een paar eenvoudige stappen.
  • Pas aan naar wie en wat je zoekt.
  • Veeg naar links en rechts om singles bij jou in de buurt te beoordelen.
  • Maak een wederzijdse connectie.
  • Chat gratis met andere christelijke singles.

Swipen

Wanneer je profiel is goedgekeurd, kan je dating avontuur officieel gaan beginnen. Upward maakt net als veel andere dating apps gebruik van het bekende Tinder swipe-systeem. Je kunt eerst aangeven waar je precies naar op zoek bent. Vervolgens komen er diverse profielen voorbij waarbij je naar links of naar rechts kunt swipen. Heb je elkaar allebei naar rechts geswiped, dan heb je een match! Je kunt vervolgens met elkaar gaan chatten en samen onderzoeken of er een klik is.

upward app

Voor wie is het?

De missie van Upward is simpel: een gemeenschap creëren waar christelijke gelovigen elkaar kunnen ontmoeten en liefde vinden die gebaseerd is op het geloof. Upward is gericht op christelijke vrijgezellen van 18 tot 35 jaar die op zoek zijn naar een op geloof gerichte relatie. Upward wil ervoor zorgen dat de dating app persoonlijker, geloofsgerichter en bedachtzamer is dan de gemiddelde oppervlakkige dating app. Het moet namelijk een afspiegeling zijn van de soort relatie waar de gebruikers naar op zoek zijn.

Er worden diverse berichten van positiviteit en aanmoediging op een aantal verschillende manieren gedeeld, zoals via de pushmeldingen, Instagram-feed en bepaalde partnerschappen met merken. Dit draagt bij aan het sterke community-aspect van de app.

“Gemaakt voor christelijke singles
die op zoek zijn naar betekenisvolle relaties.” – Upward

Gratis en betaald

De Upward app is volledig gratis te downloaden. In eerste instantie is het meteen mogelijk om je profiel in te richten, foto’s toe te voegen en te swipen. Maar het gratis lidmaatschap kent wel een aantal beperkingen. Wat dat betreft is Upward vergelijkbaar met Tinder, niet geheel verrassend omdat het dezelfde eigenaar heeft. Een groot deel van de functies zijn gratis, terwijl je voor extra functies kunt betalen. Het is niet verplicht, maar biedt je wel meer mogelijkheden.

Premium

Om gebruik te maken van alle functies en features die Upward te bieden heeft, kun je gebruik maken van het Premium abonnement. Met een Premium abonnement kun je mensen opnieuw naar rechts swipen om ze een tweede kans te geven en je kunt 5 likes per dag versturen om andere leden te laten zien dat je echt geïnteresseerd bent. Bovendien krijg je elke maand een boost waarbij je als topprofiel in je regio te zien zal zijn en je kunt ononderbroken swipen zonder advertenties. De kosten van een Premium abonnement bedragen:

  • €9,99 per maand.

Je kunt een pakket voor 1, 3 of 6 maanden afsluiten. Houdt er rekening mee dat het een abonnement is met automatische verlenging. Tenzij je het abonnement handmatig stopt, loopt het altijd stilzwijgend door. Let dus op bij het instellen van het abonnement en de verlenging als je voor Premium gaat.

Elite

In aanvulling op het Premium lidmaatschap heeft Upward nog een tweede lidmaatschap, genaamd Elite. Met dit Elite lidmaatschap krijg je de beschikking over alle features van het Premium lidmaatschap én je kunt zien wie jou leuk vond. Zonder eerst te matchen kom je met Elite meteen te weten wie op je profiel naar rechts heeft geveegd.

upward dating app

App en website

Upward heeft enkel een app waar je gebruik van kunt maken. Deze app is te gebruiken voor zowel iOS als Android gebruikers. Ga naar de Apple of Google Play Store en je kunt de app kosteloos downloaden. Het handige van de app is dat je overal en altijd in contact kunt blijven met je potentiële matches. Upward maakt ook gebruik van je GPS-locatie, waarmee je eenvoudig andere christelijke singles bij je in de buurt kan zoeken.

App StoreGoogle Play

Is het betrouwbaar?

Upward krijgt online veel positieve recensies van gebruikers. De app biedt een frisse leuke omgeving waar gelovigen elkaar kunnen ontmoeten. Het platform biedt een veilig en comfortabele omgeving om nieuwe mensen te leren kennen die net als jij gelovig zijn. Door de controle van de profielen zijn er weinig nepprofielen en oplichters op de app te vinden. Gebruikers zijn hier erg over te spreken.

Veiligheid

Het team van Upward beoordeelt elk profiel dat in de app wordt aangemeld. Hiermee kunnen er zoveel mogelijk nepprofielen van de dating app geweerd worden. Gebruikers kunnen slecht gedrag melden dat vervolgens door het team wordt beoordeeld en zeer serieus wordt genomen. Het doel is om van de dating app de meest veilige en best mogelijke ervaring voor leden te maken.

Tinder… voor christelijke singles.

Over Upward

De dating app Upward, voorheen bekend als FTH, werd in 2020 jaar officieel opnieuw gelanceerd om christelijke singles te helpen met elkaar in contact te komen tijdens de pandemie. Upward is door Match Group aangemerkt als de snelst groeiende dating- en lifestyle-app voor Gen Z en millennial christelijke singles. De app wil dat gebruikers een relatie vinden waarin God centraal staat. De oprichters van de app geloven erin dat Jezus mensen zou aanmoedigen om de nieuwe technologieën in de samenleving te omarmen en om zo mensen gelijkgestemden te laten vinden.

Upward biedt een gebruiksvriendelijke datingapp waar leden hun geloof in hun eigen woorden kunnen beschrijven om op hun profiel te delen. Upward heeft sinds de lancering in 2020 vele succesverhalen opgeleverd. Zo zijn er al duizenden relaties, tientallen verlovingen en zelfs een huwelijk uit voort gekomen. Wil jij ook graag de ware ontmoeten, meld je vandaag dan nog aan bij Upward.

upward

Veelgestelde vragen

Is Upward voor iedereen?

Nee, Upward is bedoeld voor christelijke singles die een duurzame liefdesrelatie nastreven. De christelijke geloofsovertuiging van de leden onderscheidt deze app van anderen. Hoewel de werkwijze overeenkomt met dat van Tinder, is het alleen bedoeld voor mensen met een religieuze achtergrond.

Is Upward gratis?

Ja, Upward is gratis met beperkingen. Als gratis lid kun je de basisfuncties gebruiken, maar niet gebruik maken van alle functies. Een Premium of Elite lidmaatschap is nodig om van alle functies gebruik te maken. Deze lidmaatschappen is onderdeel van een betaald abonnement.

Kun je swipen op Upward?

Ja, Upward volgt de gebruikelijke matchmethode van vegen – naar rechts en links. Veeg naar links om een profiel over te slaan, naar rechts om interesse te tonen. Bij een wederzijdse like is er een match en kan het chatgesprek beginnen.

Is er een minimumleeftijd voor Upward?

Ja, Upward vereist dat je 18 jaar of ouder bent. De app vraagt om je geboortedatum bij het aanmelden om je leeftijd te bepalen. De app is niet beschikbaar voor minderjarigen.

Heeft Upward een website?

Ja, Upward heeft een website. Deze website is echter niet te gebruiken als datingplatform. Daarvoor is alleen de app te gebruiken. De website dient alleen ter informatie over de Upward app.