Home UniekDating

UniekDating

uniekdating
Als je een verstandelijke beperking hebt, kan het een stuk lastiger zijn om te daten. Gelukkig zijn er tegenwoordig ook een aantal online datingsites die zich richten op deze doelgroep. UniekDating is een van deze sites. Het is dé ontmoetingssite voor mensen met een lichte verstandelijke beperking en/of een vorm van autisme. Je kunt hier terecht om vriendschappen te sluiten of een mogelijke partner te vinden.

Bij UniekDating krijg je persoonlijke begeleiding bij het vinden van een juiste match. Deze begeleiding gaat tevens door tot de eerste date. Er is altijd een datingcoach bij jou in de buurt om je te helpen bij het vinden van een leuke match. Maar voor wie is UniekDating nu precies bedoeld? Hoe werkt de website? En hoeveel kost een lidmaatschap? Hieronder beantwoorden we deze en andere vragen.

Wil je zelf op zoek? Zonder de hulp van een datingcoach? Dan raden wij een andere datingsite voor singles met een verstandelijke of lichamelijke beperking:

Bezoek Capido

Voor wie is UniekDating bedoeld?

UniekDating is een landelijk relatiebemiddelingsbureau dat zich focust op mensen met een licht verstandelijke beperking en/of een vorm van autisme. Je kunt je bij UniekDating inschrijven vanaf 18 jaar om op zoek te gaan naar een relatie of een mooie vriendschap. Deze doelgroep krijgt bij UniekDating de mogelijkheid om op een veilige manier te daten. Daarnaast krijg je persoonlijke begeleiding bij matching en de date zelf.

Hoe werkt het?

Zou je ook graag een vriend of vriendin willen, maar vind je het lastig om de eerste stap te zetten en contact te maken met iemand? Dan kan UniekDating je hierbij helpen. De werkwijze gaat via een aantal stappen. Allereerst dien je je aan te melden via een aanmeldformulier. Nadat je je hebt aangemeld en akkoord bent gegaan met de voorwaarden en kosten, kan het proces beginnen.

stappenplan uniekdating

Stap 1: De persoonlijke intake

Het proces start met een persoonlijke intake. Na je aanmelding zal een datingcoach bij jou in de buurt contact met je opnemen. Dit is altijd op een locatie bij jou in de buurt, zodat je niet ver hoeft te reizen voor de intake. Tijdens het gesprek zullen er een hoop vragen gesteld worden om een goed beeld van je te krijgen. Zo zal er bijvoorbeeld worden gevraagd naar wie je bent, wat je interesses zijn, wat voor iemand je zoekt en waar je precies hulp bij nodig hebt. Op deze manier kan de datingcoach jou specifiek en persoonlijk helpen met het vinden van een juiste match.

Stap 2: Je profiel

Na het intakegesprek zal UniekDating ervoor zorgen dat je profiel op de site wordt geplaatst. Je krijgt via de email inlogcodes waarmee je kunt inloggen op je account. Een groot deel van je account is dan al voor je gemaakt, maar als je bijvoorbeeld een foto of de tekst wilt wijzigen, dan kun je altijd contact opnemen. Als je ingelogd bent kun je ook de profielen van anderen bekijken en op zoek gaan naar een leuke match.

Stap 3: Interesse in iemand

Op de site kun je tevens je voorkeuren invullen. Zo kun je bijvoorbeeld aangeven wat de gewenste leeftijd is van je match, wat interesses zijn en of ze wel/niet roken. Als je iemand tegenkomt die bij je past, dan kun je klikken op de interesseknop. Je kunt zelf aangeven of je een relatie met deze persoon zou willen, of liever een vriendschap begint. UniekDating zal dan voor je kijken of het een geschikte match is, en ook het eerste contact leggen. Als de interesse wederzijds is, dan wordt er een eerste afspraak gemaakt.

Stap 4: Daten

Als de interesse wederzijds is, dan kan het daten gaan beginnen. UniekDating zorgt ervoor dat jullie op date gaan en een datingcoach zal jullie date begeleiden. Is er na de eerste date een klik? Dan vindt er ook nog een tweede date plaats met de datingcoach. Willen jullie elkaar hierna nog steeds blijven zien? Dan houdt de begeleiding van UniekDating op en kunnen jullie met z’n tweetjes op date. Uiteraard staat UniekDating dan nog steeds voor je klaar als je vragen hebt.

De werkwijze van UniekDating

De tarieven van UniekDating

Aangezien UniekDating werkt met persoonlijke begeleiding, zitten er wel kosten verbonden aan een lidmaatschap. Je kunt bij UniekDating kiezen uit drie verschillende abonnementen; voor 3, 6 of 12 maanden. Daarnaast heb je nog te maken met eenmalig inschrijfgeld en kosten voor de begeleiding van de date.

Kosten van een betaald lidmaatschap

Als je je gaat inschrijven bij UniekDating, zul je tijdens je intakegesprek een formulier krijgen om het inschrijfbedrag van je rekening af te schrijven, even als het maandelijkse bedrag voor het lidmaatschap. Het eenmalige inschrijfbedrag is €39,95. Als je kiest voor een abonnement van 12 maanden zijn de maandelijkse kosten €13,95. Voor 6 maanden is dit €18,95 per maand en voor 3 maanden €24,95.

Als je met iemand op date gaat dan betaal je hier €15 voor. Je ontvangt hiervoor een consumptie en de begeleiding van een deskundige datingcoach. Dit bedrag wordt vóór de date betaald aan UniekDating. Als je een bewindvoerder hebt en zelf geen gebruik kunt maken van een automatische incasso, dan is dit geen probleem. De rekening zal dan naar je bewindvoerder gestuurd worden zodat deze het bedrag maandelijks kan overmaken.

Lidmaatschap opzeggen

Heb je een leuke date gevonden? Of wil je gewoon geen gebruik meer maken van UniekDating? Dan kun je na je gekozen abonnementstermijn je lidmaatschap gemakkelijk opzeggen. Dit kan maandelijks en kan simpelweg door een mailtje te sturen.

Bezoek UniekDating

Over UniekDating

UniekDating is in 2013 opgericht door Marieke de Groot en Marike Hoekstra. UniekDating begon als MEE Dating en is eind 2014 omgetoverd tot UniekDating. Deze datingsite is uniek doordat je een persoonlijke intake kunt verwachten; bij jou in de buurt. Er zijn een groot aantal datingcoaches door heel Nederland, die jou kunnen helpen bij het vinden van een leuke match. Daarna stopt de begeleiding niet; deze gaat ook door bij de date. UniekDating is betrokken van het begin tot het eind en is tevens een betrouwbare en deskundige manier van daten. Je kunt hier terecht voor het vinden van een partner of een leuke vriendschap.