Home Dating apps Twee woorden die je nooit in een profieltekst of bio mag zetten

Twee woorden die je nooit in een profieltekst of bio mag zetten

2 minuten leestijd
0
profieltekst

Het samenstellen van het perfecte datingprofiel is voor niemand een makkelijke taak. Dankzij de moordende concurrentie kom je er niet mee weg om slechts één foto bij je profiel te plaatsen en een cliché quote als vervanging van een beschrijvende profieltekst. Het vraagt om de nodige aandacht en tijd, waar eigenlijk helemaal niemand zin in heeft.

Als je het de meeste singles vraagt, dan is het een van de minst leuke aspecten van online daten – een profieltekst schrijven. Sommigen vinden het zelfs zo erg dat ze het voor altijd laten bij ‘Komt later’ of een variant ervan. En dat is jammer, want in potentie zit er veel meer in. Maar dat zijn niet de enige fouten die singles maken in hun datingprofiel. Veel singles maken een nog grotere fout door de woorden te gebruiken die ze beter kunnen vermijden. Welke woorden dat zijn?

‘Geen’

Het eerste woord, dat op meer datingprofielen aanwezig is dan je zou verwachten, is het woord ‘geen’. Nu is het helemaal geen probleem als je het woord gebruikt in een positieve zin, maar dat is het wel als je het gebruikt om groepen mensen uit te sluiten. Waar we op doelen? Het woord ‘geen’ in de context van zinnen als ‘geen dramaqueens’, ‘geen fuckboys’ of ‘geen ONS‘.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Ondanks het feit dat het wellicht helemaal niet je bedoeling is om mensen af te wijzen, doe je dat wel. De negatieve lading van het woord ‘geen’ maakt je bovendien een negatief persoon, ook al is dat waarschijnlijk helemaal niet je bedoeling.

In het geval van een beschrijving van een ras gaat dit nog veel verder. Gebruik je zinnen als ‘geen asians’ of ‘no blacks’? Dan word je niet alleen gezien als een negatief iemand, maar ook als een racist. Want hoewel je een bepaalde voorkeur of smaak hebt, hoor je dat niet op die manier te zeggen.

‘Niet’

Het tweede woord is het woord ‘niet’. Stel je maar eens voor dat een match in de profieltekst een zin heeft staan als ‘Niet op zoek naar een penvriend’. Zou je dat positief of negatief opvatten? Toegegeven, sommige matches willen niets anders dan chatten om vervolgens nooit de stap te zetten om op date te gaan. Maar preventief mensen onder druk zetten om zo snel mogelijk af te spreken, nog voordat je ze hebt gesproken? Dat werkt niet.

Datingprofielen horen positief te zijn. Wanneer je het woord ‘niet’ gebruikt, bereik je al snel het tegenovergestelde. Dus nee, een zin als ‘Als mijn kat/hond jou niet leuk vindt, gaat het niet werken’ klinkt misschien grappig, maar het creëert niet het juiste sentiment. Want, zo zullen alle datingcoaches je vertellen, negatieve woorden als ‘nee’ en ‘niet’ maken je minder aantrekkelijk.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Uit elkaar gaan of niet: 5 manieren om dat te testen

Het is een van de moeilijkste beslissingen die we maken in ons leven: uit elkaar gaan of b…