Home Date Tips nodig om de zus van je vriend te daten?

Tips nodig om de zus van je vriend te daten?

2 minuten leestijd
0

In de meeste gevallen heb je geen enkele invloed op wie je valt. Een perfecte match is eerder toeval dan een keuze die anderen voor je gemaakt hebben. Het ligt er maar net aan wie je tegenkomt en op welke moment. Als je toevallig een oogje hebt op de zus of het zusje van je vriend dan kun je het negeren maar je kunt ook proberen er wat van te maken. Hoewel het in sommige kringen onethisch is om een zus of zusje te daten is het in andere kringen geen probleem als het op een respectabele manier gebeurt. Als je het probeert dan gaat het erom dat je je kaarten goed uitspeelt zodat niemand gekwetst raakt.

Toestemming

Hoe je vriend erover denkt als je met zijn zusje wilt daten is essentieel om te bepalen of het mogelijk is. Bij sommige vrienden is het een streep die je niet wilt overschrijden terwijl het bij een andere vriend geen probleem is. De makkelijkste manier is het vragen om toestemming. Je geeft je vriend hiermee het idee dat hij iets te bepalen heeft. Vraag je vriend om toestemming om zeker te weten dat je zijn zusje mee uit mag vragen. Je komt er pas achter als je het vraagt.

Het is een probleem?

Als je vriend het niet toestaat om met zijn zusje te daten dan kan het een moeilijke keuze zijn. Wat nu? Laat ten eerste merken dat je om zijn gevoelens geeft en dat je niemand wilt kwetsen. Dat is immers ook de reden waarom je vraagt hoe hij erover denkt. Nu je weet dat hij het niet leuk vindt is het de vraag of je de vriendschap wilt opgeven om te kunnen daten met het zusje. Is ze het waard om de vriendschap met je vriend op te zeggen? Het is nog altijd de broer van haar. Kun je daarmee omgaan en wat zijn de gevolgen voor de relatie tussen hem en zijn zusje? Het is een moeilijk keuze maar als je echt denkt een toekomst te hebben met het zusje dan zit er misschien niets anders op.

Wel toegestaan?

Als de vriend het geen probleem vindt dat je met zijn zusje date dan is het belangrijk dat je nog meer zorg en aandacht moet besteden aan de manier waarop je met haar omgaat. Behandel het zusje met respect, niet alleen emotioneel maar ook fysiek, als je van plan bent om een relatie aan te gaan. Wees beleefd, ga niet vreemd en pak het allemaal wat langzamer aan dan je normaal zou doen. Kortom, doe er alles aan om het vertrouwen van je vriend niet te schaden.

Respectvol

Wat je ook beslist, zorg ervoor dat je iedereen die betrokken is met respect behandelt. Spreek met je vriend af maar doe dit ook met de zus. Zorg ervoor dat je voor beiden voldoende tijd vrijmaakt zodat je niet steeds met z’n drieën bent. Het is dan goed mogelijk dat of de vriend of de zus jaloers wordt op de ander. Voor je het weet is er ruzie binnen het gezin met jou als veroorzaker. Dat is wel het laatste wat je wilt.

Tips nodig om de zus van je vriend te daten?

4.8 (96%) 5 stemmen

Wil je de tips op deze website in het echt uitproberen? Uit de statistieken blijkt dat 68% van onze bezoekers de traditionele datingsite Relatieplanet kiest. Jij ook?

Bezoek Relatieplanet
Laad meer artikelen
Laad meer in Date

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

68 Slaapwel berichten en appjes om voor het slapen gaan te versturen

Word je moe van steeds weer dezelfde “welterusten” en “slaap lekker” appjes? Dan is het ti…