Home Dating Uit eten? 4 tips voor wat je niet moet eten op een eerste date

Uit eten? 4 tips voor wat je niet moet eten op een eerste date

2 minuten leestijd
1
dinnerdate

Ga je uit eten op de eerste date? Let dan op wat je eet. Je kunt maar één keer een goede eerste indruk maken en wat je eet heeft hierin een belangrijke rol. Het is niet nodig om een salade te bestellen zodat je overkomt als een health addict die let op de calorieën, maar zorg ervoor dat je niet iets besteld dat de ander onsmakelijk vindt. Vooral als het om een date gaat waar je veel van verwacht, is het noodzakelijk om een neutrale maaltijd te kiezen. Het etentje draait niet om het eten, maar om de date.

1. Eten met een luchtje

Als je nog plannen hebt om je date te kussen aan het einde van de date dan is het verstandig om een maaltijd te kiezen zonder knoflook. Eten met een luchtje kan het beste vermeden worden tijdens de eerste date. Dit zijn alle maaltijden met sterke smaken zoals uien, knoflook en bepaalde kazen. Door een neutrale smaak te kiezen weet je zeker dat je je niet snel zorgen hoeft te maken over een stinkende adem.

2. Eten dat moeilijk te eten is

Een date is niet het juiste moment om eens wat nieuws uit te proberen zoals vis in een schelp of iets anders wat moeilijk te eten is. Het laatste wat je wil is dat stukken schelp uit je handen vliegen en over de tafel gaan. Dit kan als grappig opgevat worden door je date, maar de kans is groter dat het niet aantrekkelijk wordt gevonden.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Hetzelfde geldt voor spare ribs. Deze kun je bijna niet eten zonder je handen te gebruiken en zonder te smeren. Wie lukt het immers om een spare rib te eten zonder vieze wangen te krijgen?

3. Plakkerig eten

Bepaalde producten hebben de neiging om te gaan plakken. Een voorbeeld hiervan is groente zoals spinazie. Er kunnen stukjes blijven plakken aan je tanden. Dit ziet er verre van aantrekkelijk uit. Het is mogelijk dat de ene date er iets over zegt, maar de ander kan je er de hele avond mee laten lopen zonder iets te zeggen. Achteraf besef je dan pas dat je beter iets anders had kunnen eten.

4. Algemene tips

Wanneer je een keuze maakt voor een maaltijd denk er dan over na welke indruk je hiermee achterlaat bij je date. Je wil op geen enkele manier het eten je avond laten verpesten. Als je hebt afgesproken om uit eten te gaan met je date, dan kun je vooraf het menu van het restaurant bekijken.

Op de website van het restaurant wordt meestal het menu vermeld waardoor je je rustig kunt inlezen en alvast een maaltijd kunt kiezen. Als je een date hebt met een vegetariër of iemand met bepaalde voorkeuren houd hier dan rekening mee. Kies een restaurant dat past bij de wensen van je date.

Het is een ongeschreven regel om niet het duurste gerecht te kiezen als je date voor je betaalt. Je geeft hiermee al snel het verkeerde beeld. Een andere tip is het kiezen van een restaurant die je kent, zodat je weet dat het eten en de service van een goede kwaliteit is.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Eén reactie

  1. Ivan

    12 maart 2020 at 09:51

    Deze tips over wat wel en niet te bestellen in een restaurant bij een eerste afspraak zijn erg nuttig. Het is wellicht handig om de voorkeuren vooraf te peilen. Als je beiden van mosselen houdt, is het ondanks de schelp toch een feestelijke bedoening. Het is ook maar wat je achteraf van plan bent, maar hier nog een aanvullende tip: het vocht van mosselen werkt behoorlijk libido-verhogend.

    Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Hoe je de vonk laat overslaan tijdens je dates

Een klein beetje passie van beide kanten kan het verschil maken tussen een leuke en een le…