Home Dating Taboe: 5 dingen die je niet mag vragen tijdens een eerste date

Taboe: 5 dingen die je niet mag vragen tijdens een eerste date

2 minuten leestijd
0
fouten nope

Een eerste date is de perfecte mogelijkheid om elkaar eindelijk eens in het echt te zien en te spreken. Als je de date tot een succes wilt maken, dan is een goed gesprek onmisbaar. Dit bestaat uit vragen heen en weer waarbij de één praat en de ander goed luistert. Om de beurt stel je elkaar vragen om meer over de ander te weten te komen.

Door interesse te tonen in de ander laat je zien dat je er moeite voor doet. Je mag vragen stellen, maar je moet er wel op letten dan je de juiste vragen stelt en niet vragen die de ander oncomfortabel kan laten voelen. Dit zijn voornamelijk vragen die te persoonlijk zijn of ongepast. Dit zijn vijf vragen die je beter kunt vermijden tijdens de eerste date.

1. Kan ik geld van je lenen?

Eén van de beste manieren om een flater te slaan tijdens een date is je geld vergeten. Zelfs als je echt je portemonnee bent verloren moet je je date niet vragen om geld te kunnen lenen. De ander kan dan zelfs het idee hebben dat je de persoon wilt uitbuiten. Het is verstandig om een vriend te bellen die geld komt brengen.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Als het op geld aankomt, dan mag je dit onderwerp volledig vermijden tijdens de eerste date. Wil je gegarandeerd een ongemakkelijke situatie beleven? Vraag de ander dan hoeveel hij of zij verdient. Zoals je begrijpt, praat niemand daar graag over met iemand die je voor de eerste keer ontmoet.

2. Te persoonlijke vragen

De gesprekken tijdens een eerste date moeten niet te diepgaand zijn. Je weet waarschijnlijk al veel van de ander door de gesprekken online maar dat betekent niet dat je er diep op moet ingaan. Daar is de eerste date niet voor bedoeld. Het is bijvoorbeeld niet netjes om vragen te stellen over seks en andere intieme details. Deze vragen komen vanzelf aan de orde als je vaker met elkaar afspreekt.

3. Hoe vind je het gaan?

De eerste date is lastig maar ook spannend, omdat je elkaar nog niet goed kent. Het is compleet normaal dat je je afvraagt wat je date van je vindt en of je date het naar de zin heeft. Toch moet je de vraag niet stellen. Het geeft je date het idee dat je geen zelfvertrouwen hebt en onzeker bent. Ga af op je intuïtie en de tijd zal het zeggen.

4. Te veel vragen achtereen

Het is een date, geen sollicitatie. Voorkom dat je te veel vragen achter elkaar stelt. Dit komt niet goed over op de ander en zorgt voor rare situaties. Als je vindt dat de ander te weinig vragen stelt dan kun je zelf met een verhaal beginnen, daarover wat te vertellen en vervolgens de ander vragen. Op deze manier zijn jullie beiden aan het woord.

5. Jullie toekomstplannen

Als je een date wilt wegjagen dan vraag je over wat jullie toekomstplannen zijn. De eerste date is daar niet het goede moment voor. Je kent elkaar immers nog niet eens goed. Loop niet te hard van stapel ook al wil je graag weten hoe je date over de toekomst denkt. Vragen over huwelijk en een gezin horen niet op een eerste date thuis. Deze vragen kun je beter bewaren voor een later moment in de relatie.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Hoe je de vonk laat overslaan tijdens je dates

Een klein beetje passie van beide kanten kan het verschil maken tussen een leuke en een le…