Home Relatie Tips voor wanneer je “Ik hou van je” mag zeggen

Tips voor wanneer je “Ik hou van je” mag zeggen

2 minuten leestijd
0

Zit je in een nieuwe relatie en vraag je je af wanneer je de vier magische woorden uit mag spreken? Het moment bepalen waarop je voor de eerste keer “ik hou van je” zegt tegen je geliefde kan moeilijk zijn. De vier woorden vormen samen een krachtige zin. Afhankelijk van de situatie kan het goed ontvangen worden maar je kunt er de ander ook mee verrassen. Hoe weet je wanneer het tijd is om “ik hou van je” te zeggen?

Als geen van beiden het nog niet gezegd heeft

De eerste keer “ik hou van je” zeggen is het moeilijkst. Het kan zijn dat je al een tijdje een geliefde hebt maar er nog niet klaar voor bent om je gevoelens op deze manier te uiten. Het is dan verstandig om het nog niet te zeggen. Doe het alleen als je het “voelt” en dit wilt delen met andere persoon. Het is geen verplichting. Als je het te vroeg zegt dan heeft het geen waarde. Het lijkt dan alsof je het tegen iedereen zegt die je nog maar net kent. Neem de tijd om een band te krijgen met je partner zodat je het pas op het juiste moment zegt. De ideale tijd om het voor het eerst te zeggen is meestal na enkele maanden in de relatie.

Als je het na een tijdje in de relatie niet aandurft om het te zeggen maar je wil het zo graag dan is er niets wat je tegenhoudt. Dit is het moment om het voor de eerste keer te zeggen. Het is mogelijk dat je de partner ermee verrast. Verwacht daarom niet meteen een antwoord terug met “ik hou ook van jou”. Als je echt van de persoon houdt dan maakt het niet uit of het beantwoord wordt of niet.

Als je de enige bent die het nog niet gezegd heeft

Het is geen probleem als je er nog niet klaar voor was om “ik hou van je” te zeggen. Als je het niet “voelt” dan moet je het niet zeggen of misschien wilde je wachten op een speciaal moment om je liefde voor de ander te delen. Doe het alleen als het natuurlijk aanvoelt om het te zeggen en anders is het beter om er nog even mee te wachten.

Als je geen liefdesrelatie hebt met de persoon

Iemand de liefde verklaren terwijl je geen relatie met elkaar hebt is niet standaard. Het kan iemand op je werk zijn, een vriendschappelijke vriend of vriendin of iemand die al een relatie heeft met iemand anders. Wees erop voorbereid dat je de ander er mee verrast. Voordat je het zegt is het belangrijk dat je beseft wat de risico’s en gevolgen zijn als je het vertelt. Overleg het met iemand die je vertrouwd voordat je de magische vier woorden tegen iemand zegt die er niet op zit te wachten. Het is niet altijd nodig om het uit te spreken. Dit geldt vooral in situaties die zich tegen je kunnen werken.

Als je het gezegd hebt dan is er geen weg meer terug. Het is net als een bindend contract, je kunt het niet terugnemen. Als je geen reactie terug krijgt maak dan nooit je verontschuldigingen. Dit maakt het alleen maar erger. Dat iemand er nog niet klaar voor is om het terug te zeggen betekent niet dat je iets verkeerd hebt gezegd. Je zegt wat je op het hart ligt; hoe kun je daar ooit je excuses voor maken?

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep voor Relatieplanet kiest. Bekijk zelf waarom deze datingsite al 10 jaar op rij is verkozen tot de 'beste datingwebsite van Nederland'.

Bezoek Relatieplanet
Laad meer artikelen
Laad meer in Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Wat is de roze wolk? Hoelang je in een relatie op deze wolk kunt zitten

Een nieuwe relatie is leuk, spannend en alles in het leven lijkt opeens mee te zitten. Je …