Home Dating Tips voor speed daten: hoe gaat het in z’n werk?

Tips voor speed daten: hoe gaat het in z’n werk?

2 minuten leestijd
0

Speed daten is in de jaren 90 van de vorige eeuw ontstaan om tijd te besparen voor singles. In plaats van vele aparte blind dates werden speed dates ingezet om in een kort tijdsbestek veel singles te ontmoeten. Het speed dating evenement wordt vaak in een bar gehouden of in een aparte zaal. Tijdens het evenement ontmoet je 10 tot 20 singles maar dit kan afwijken door het aanbod.

Hoe snel is de speed date?

De organisator van het speed dating event bepaalt de tijd dat iedereen heeft voor het gesprek met andere single. De meeste speed dates hebben een tijd van 5 tot 10 minuten per gesprek. De totale lengte van het evenement is 2 tot 3 uur. Uiteraard verschilt het per organisator maar dit zijn de gemiddelde tijden die voorkomen tijdens speeddaten.

Waarover praten tijdens de speed date?

Tijdens de speed date gaat het eigenlijk vaak niet over wat er gezegd wordt. De meeste singles weten binnen een paar seconden al of een tweede date erin zit of niet. De non-verbale communicatie tussen de twee singles is het belangrijkst. Als je toch wat om over te praten wilt hebben dan is het verstandig om het niet over al te serieuze onderwerpen te hebben. Wees ervan bewust dat de meeste gesprekken dezelfde vragen behandelen. Dit kan nogal saai zijn dus wees verstandig en verzin wat unieke onderwerpen voor tijdens het gesprek. Als iedereen het over werk heeft en jij over een paarse koe dan kun je wel nagaan wie de single het best herinnert na de reeks dates.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Begin bij de basisvragen over wie iemand is maar ga daarna over op de interessante vragen. Als je niet weet welke vragen je moet stellen bekijk dan deze lijst met dating vragen om iemand te leren kennen. Hoewel er veel standaard vragen tussen staan zitten er veel vragen tussen die je kunnen helpen om een interessant gesprek te voeren met je dates. Zorg ervoor dat het niet op een interview lijkt. Er is maar een beperkte tijd dus probeer er meest uit halen. Het gaat er vooral om dat je min of meer op dezelfde golflengte zit tijdens het gesprek.

Hoe moet je je gedragen tijdens een speed date?

Het belangrijkste is dat je jezelf bent tijdens de speed date. Het is logisch dat dit niet helemaal mogelijk tijdens een spannende reeks van dates. Probeer toch zo dicht mogelijk bij jezelf te blijven. Voor succes op de lange termijn is dit een vereiste. Als de andere single je leuk vindt dan gaat het ook echt om jou en niet om wie je voordoet te zijn.

Hoe kom je in contact met een single?

Tijdens een speed dating event ontvang je een papier waarop je notities kunt maken. Op dit stuk papier schrijf je de naam van de single op. Na de date met de single zet je erachter of je nog een keer met de persoon wilt afspreken of niet. Aan het einde van het event kun je het papier inleveren bij de organisatie. De organisatie bekijkt alle papieren die ingeleverd zijn en noteert de matches van personen die elkaar nog een keer willen zien. Vervolgens deelt de organisatie de contactgegevens aan de singles die een match hebben. Met deze gegevens kun je contact opnemen met de single waar je een match mee hebt.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Datingfraude: wat het is, signalen, gevolgen en herkennen

Dolgelukkig ben je, want je nieuwe liefde uit het buitenland – die je via internet h…