Home Dating Onzeker? 4 tips voor onzekerheid tijdens het daten

Onzeker? 4 tips voor onzekerheid tijdens het daten

2 minuten leestijd
0
liefde vraag

Daten is spannend en door hoe het werkt kan het bij iedereen onzekerheden naar voren brengen. Je zet foto’s van jezelf op een profiel en je legt uit wie je bent, wat je doet en wie je zoekt. Dit betekent dat je jezelf kwetsbaar opstelt, omdat iedereen kan zien dat je op zoek bent.

Het daten zelf kan ook voor onzekerheden zorgen, veel meer dan tijdens het normale daten. Je krijgt te maken met niet zo leuke dates die je misschien aan jezelf doen twijfelen maar ook met leuke dates kun je onzeker zijn. Het hoort er allemaal bij.

Afwijzing en oordelen

De reden waarom veel singles onzeker zijn met daten is dat je veel te maken krijgt met afwijzingen. Je kunt bijvoorbeeld een bericht sturen naar een leuke single en geen antwoord krijgen. De persoon heeft geen interesse, maar waarom niet? Daar kom je niet achter.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Als je dat vaker hebt, dan kun je aan jezelf gaan twijfelen. Als andere singles je profiel lezen, dan wordt alles aan het profiel beoordeeld. De meeste singles beginnen bij de foto’s; hoe je gezicht eruit ziet, je kleding en de omgeving waarin de foto’s gemaakt zijn. Door de foto’s te bekijken maken de singles een beoordeling van je. Vervolgens bekijken ze je profiel en lezen meer over je persoonlijkheid, je ambities en misschien zelfs of je een goede ouder zult zijn.

Het is echter goed om er niet te veel over na te denken zodat je je niet ongemakkelijk voelt of onzeker. De volgende tips kunnen helpen om je minder onzeker te maken tijdens het daten:

1. Geduld hebben

Daten kan tijdrovend zijn met veel losse contacten zonder een echte date of potentiële partner. Het kost nu eenmaal tijd om iemand te vinden die echt bij je past. Geef het daarom niet te snel op en heb geduld. Daten is een marathon en niet een race. Door geduld te hebben verlaag je je eisen niet en houdt je vast aan je eigen wensen.

2. Jezelf niet de schuld geven

Het is belangrijk dat je controle houdt over je eigen emoties en gevoelens. Het is erg makkelijk om jezelf de schuld te geven als het niet wat wordt met een leuke single. Meestal ligt het dan niet aan jezelf maar aan de ander. De ander heeft andere verwachtingen, wensen en eisen. Deze zijn voor iedereen verschillend. Bekijk het vanaf de buitenkant en je komt er al snel achter dat jij niet de schuldige bent.

3. Niet persoonlijk opvatten

Als je succes wilt hebben met daten dan moet je niets persoonlijk opvatten. Daten is niet een proces van afwijzingen en oordelen maar over het elimineren van de ongeschikte singles. Zo werkt het voor iedereen. Het gaat om aantallen waarbij je voor anderen een nummer bent. Het is niet persoonlijk en zo moet je het ook niet opvatten.

4. Steun zoeken van vrienden

Als je onzeker bent over jezelf of wat je gedaan hebt dan is het goed om iemand anders eens te vragen wat hij of zij ervan vindt. Deze heeft een ander perspectief dan jij waardoor de persoon je kan steunen en helpen. Anderen kunnen je helpen om de minder leuke dingen te bespreken zodat je op het juiste pad blijft op weg naar je grote liefde.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Bijna helft van Nederlandse singles valt als een blok voor iemands stem

Zou jij op iemand verliefd kunnen worden als je alleen diens stem hoort? Als je onlangs he…