Home Dating 6 tips voor nerveusheid en spanning tijdens het daten

6 tips voor nerveusheid en spanning tijdens het daten

2 minuten leestijd
0

De eerste date staat op de agenda voor eind deze week maar je begint je nu al zorgen te maken. Wat als hij mij niet leuk vindt? Wat moet ik zeggen? Wat verwacht ze van mij en voldoe ik aan de verwachtingen? Dit is slechts een kleine opsomming van de vragen die jezelf stelt voorafgaand aan een date. Voor de één is het gezonde spanning, voor de ander bijna ondraaglijk. Wat veel singles in gemeen hebben is de nerveusheid en spanning tijdens de eerste date.
Iedereen is nerveus op de eerste date. De spanning is echter wat meer bij de één dan de ander. Als je je anders gaat gedragen zodat je niet jezelf bent dan is het tijd om dit te veranderen. Met de volgende tips kun je de spanning verminderen en minder nerveus overkomen.

1. Relax

Maak je niet druk om de date. Het is geen sollicitatie voor de baan waar je altijd van gedroomd hebt. Het is maar een date; een gezellig gesprek met iemand die jou leuk vindt. Door je druk te maken over wat je moet dragen, wat je moet zeggen en wat de ander van je vindt maak je het nerveus zijn alleen maar erger. Relax en probeer het te relativeren. Een date is niet meer dan een date; twee mensen die elkaar willen leren kennen.

2. Bekende locatie

Je bent minder nerveus als je de date hebt gepland op een plek die je kent. Dit kan bijvoorbeeld een café of restaurant zijn waar je vaker bent geweest. Doordat je de omgeving kent ben je sneller op je gemak en kun je je beter richten op de persoon voor je. Als je niet graag iemand tegenkomt die je kent dan is het verstandig om een locatie te kiezen waar je geen bekenden tegenkomt. Spreek dan af op een locatie waar je je comfortabel bij voelt zodat je minder nerveus bent.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

3. Oefening baart kunst

Als alleen de gedachte aan de eerste date je al nerveus maakt dan moet je vaker oefenen. Probeer het bijvoorbeeld uit met een vriend of vriendin. Spreek af met je vriend of vriendin om elkaar te ontmoeten op een openbare plek. Door een date te oefenen weet je wat je kunt verwachten. Je raakt op deze manier meer comfortabel met het ontmoeten van een persoon zoals dat ook bij een date gaat. Door meer ervaring te krijgen in het daten ben je minder nerveus tijdens de echte date.

4. Bereid je voor

Een goede voorbereiding is het halve werk. Je kunt bijvoorbeeld wat onderwerpen bedenken waar je het over wilt hebben. Als je nog niet veel weet over de hobby’s van de ander dan kun je daar bijvoorbeeld vragen over stellen. Door je goed voor te bereiden op de date voorkom je dat je zonder gespreksstof komt te zitten. Dit is een fijn gevoel als je nerveus bent tijdens de date. Om te te helpen bij je voorbereiding hebben we een vragenlijst opgesteld die je kunt benutten tijdens de eerste date.

5. Aandacht op het heden

Vergeet de slechte dates in het verleden en geniet van het moment. Als je een verleden hebt van dates waarbij je heel nerveus was dan is het belangrijk dat je deze zo snel mogelijk vergeet. Denken aan een slechte date zorgt ervoor dat het weer gebeurt. Het brengt alleen maar negatieve gedachten naar boven. Focus op de date en geniet van elk moment.

6. Accepteer het

Weet je van jezelf dat je hoe dan ook nerveus wordt? Accepteer het dan. Er is niets beters om de zenuwen te verminderen dan te accepteren dat je zenuwachtig gaat zijn. Het hoort er nu eenmaal bij. Wordt je verlegen tijdens een eerste date? Accepteer het. Als de persoon jou leuk vindt dan maakt het niet uit. Waarschijnlijk wordt het elfs als schattig beoordeeld, niet als irritant. Zodra je dit zelf accepteert zul je zien dat de zenuwen afnemen en je minder nerveus bent tijdens de date.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Dating app Bumble: ‘Singles nu meer bewust van lichaam dan voor corona’

Thuiswerken laat de afstand tot je kantoor verdwijnen, maar het verkleint ook de afstand t…