Home Dating Wil je afspreken? Tips voor het voorstel om af te spreken

Wil je afspreken? Tips voor het voorstel om af te spreken

2 minuten leestijd
0
foto man dating

Het is tegenwoordig volledig geaccepteerd dat je date via het internet. Tinder, Happn of Badoo; bijna iedereen die single is heeft er ervaring mee. Of het nu via de dating apps op de smartphones gaat of via een datingsite op het internet, het blijft populair onder het gros van de singles.

Als je contact hebt met iemand op een datingwebsite of app dan komt er ooit het moment dat je wilt afspreken. Maar wanneer spreek je af? Dat is de vraag die iedereen bezig houdt. Wat is te vroeg en wat is te laat? Het is niet makkelijk om het juiste moment te bepalen. Je wil niet te vroeg zijn maar ook niet te laat.

Wanneer is het te vroeg?

De vraag om af te spreken moet niet te vroeg komen. Je wil immers niet overkomen als iemand die snel wil afspreken. Dit wordt vaak geassocieerd met een seksdate, waarbij het de man alleen maar om de seks gaat. Als je bijvoorbeeld in de middag met een vrouw begint te chatten, dan kun je haar dezelfde avond nog niet vragen om af te spreken. Dat is te vroeg. Voor de meeste vrouwen is na enkele dagen chatten zelfs nog niet het goede moment bereikt.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Wanneer dan wel?

Dat verschilt per situatie en ook per persoon. Als je met iemand spreekt dan merk je meestal wel of degene open staat om te ontmoeten of niet. Probeer kleine hints te geven dat je een ontmoeting wilt. Als de ander hier niet negatief op reageert dan kun je het vragen en een ontmoeting voorstellen. Dit moment volgt meestal als beiden “genoeg” denken te weten over de ander. Je merkt na een tijdje chatten of berichten versturen pas of iemand bij je past, niet al na twee uur berichten versturen.

Het moment van afspreken kan voor sommigen al na enkele dagen zijn waar anderen er meer tijd voor nodig hebben. Als man krijg je hints van de vrouw dat ze wil dat je de vraag stelt, let daarom goed op wat ze precies zegt tijdens de gesprekken.

Wees voorzichtig als iemand te snel gaat

Als iemand direct vanaf het eerste gesprek een ontmoeting wil dan is het verstandig om voorzichtig te zijn. De persoon heeft dan niet de drang om je eerst te leren kennen. Deze persoon kan mogelijk niet geïnteresseerd zijn in een relatie, maar wel in sexdate of een one-night stand. Als jij hier niet naar op zoek bent dan kun je gekwetst worden met alle gevolgen van dien. Voorzichtigheid is daarom slim als iemand te snel aandringt op een ontmoeting.

Wacht niet te lang

Te lang wachten is echter ook niet goed. Als je te lang wacht dan is het mogelijk dat de ander interesse verliest en doorgaat naar een andere single. In een tijd waarin je maar een swipe verwijderd bent van de volgende single is het belangrijk om alles uit de kast te halen tijdens je chats. Daarom is het noodzakelijk om ook niet te lang te wachten met afspreken.

Als je al veel hebt besproken tijdens het uitwisselen van berichten, dan blijft er minder over om te bespreken tijdens een date. Het maakt de date ook spannender als je wat nog niet alles van elkaar weet. Afspreken is verstandig als je denkt genoeg over de ander te weten, maar je hoeft niet alles te weten.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe 1 op de 3 leden er een partner vindt.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Waarom mensen online ontmoeten? 9 redenen voor een online relatie

Nog niet zo heel lang geleden was het idee van ‘mensen online ontmoeten’ een schandelijke …