Home Chatten 4 tips voor het versturen van een eerste bericht naar een vrouw

4 tips voor het versturen van een eerste bericht naar een vrouw

3 minuten leestijd
0
dating app

Het succes dat je hebt op de online datingsites ligt vooral aan je berichten en hoe je deze verstuurt. Dit kunnen de berichten zijn die verstuurd op de datingsite of daarna via email. Al deze berichten bepalen het succes dat je hebt. De verkeerde berichten versturen zorgt ervoor dat je er niet veel dates aan overhoudt. Zorg ervoor dat dit jou niet gebeurt. Je wil immers een leuke date overhouden aan de tijd dat je kwijt bent op de datingsites. Alsmaar berichten versturen zonder een reactie zit niemand op te wachten.

1. Bestudeer het profiel van de vrouw

Als vrouwen op een datingsite ergens een hekel aan hebben dan is het aan mannen die het profiel niet eerst lezen voordat ze een bericht sturen. Geef de vrouw daarom niet het idee dat het je alleen om het uiterlijk gaat. De vrouw wordt liever leuk gevonden voor haar interesses, voorkeuren en dat je voldoet aan wat ze zoekt in een man. Als ze op zoek is naar een blank man langer dan 1.90m dan hoef je als man van Aziatische afkomst en kleiner dan 1.70m geen bericht te sturen. Je voorkomt er zelf ook teleurstellingen mee als je geen bericht terug ontvangt.

2. Gebruik een standaard bericht die je kunt aanpassen

Het is makkelijk om een standaard bericht te gebruiken die je kunt aanpassen op de vrouw waar je het bericht naar stuurt. Iedereen haat de standaard knip-en-plak berichten maar niet als het bericht uniek lijkt. Als je een goed bericht hebt waarmee je veel reacties krijgt dan is het zonde om het bericht niet vaker te gebruiken. Als je ervoor zorgt dat je er wat persoonlijks in verwerkt zal niemand doorhebben dat je het bericht vaker gebruikt. Een bericht dat je vaker kunt gebruiken bespaart je heel veel tijd om steeds wat unieks te bedenken. Deze tijd kun je dan beter besteden aan te bedenken welke persoonlijke details je in het standaard bericht verwerkt. Het standaard bericht is altijd hetzelfde maar de details veranderen aan de hand van wat de vrouw in het profiel heeft staan.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

3. Unieke complimenten bij het standaard bericht

Een vrouw op een datingsite hoort vaak dat ze er geil uitziet of een lekker lichaam heeft. Dat wil ze jammer genoeg niet horen. Complimenten zijn goed maar ze mogen niet seksistisch zijn. Om ervoor te zorgen dat je haar aandacht krijgt moet je een compliment maken waar andere mannen haar niet om complimenteren. Bestuur de foto’s van de vrouw en bedenk wat haar uniek maakt. Terwijl alle mannen zeggen dat ze een lekker kontje heeft zeg jij dat ze een stralend mooie glimlach heeft. Dit is maar een voorbeeld. Probeer op de foto’s of in het profiel te ontdekken waar je het unieke compliment over kunt geven. Hou het bij weinig complimenten. Te veel complimenten geven komt wanhopig en slijmerig over.

4. De lengte van het bericht

Een bericht dat te lang is of te kort kunnen vrouwen direct op afknappen. Een bericht dat te kort is kan bijvoorbeeld alleen “Hallo” zijn of “Hey, alles goed?”. Dit is standaard en wordt door veel mannen gebruikt. Het is makkelijk om te gebruiken maar veel te saai. Een bericht dat te lang is bestaat uit een verhaal bijvoorbeeld. Als je een te lang bericht verstuurd dan komt het niet goed over. De vrouw denkt dan al snel dat je verveeld bent of niets beters te doen hebt. De kans is ook groot dat de vrouw denkt dat je te veel praat of dat je enorm wanhopig bent. Dit is niet het beeld dat je wilt overbrengen op een vrouw.

Mannen versus vrouwen

Online daten gebeurt meestal op dezelfde manier. Het zijn de mannen die de berichten sturen en vrouwen veel minder. Uit onderzoek is gebleken dat mannen circa vijf keer zoveel eerste berichten versturen dan vrouwen. Dit geeft weer aan hoeveel concurrentie er is onder de mannen. Wat doe jij anders dan de ander mannen die ook het eerste berichte versturen? Als je je niet onderscheidt dan verklein je je kans behoorlijk. De vrouwen hebben een ruime keuze uit mannen en ontvangen dus ook veel berichten van mannen dan andersom. Alleen als je meer opvalt dan de andere mannen maak je kans.

Online daten voor vrouwen

Voor vrouwen is online daten wat makkelijker. De vrouw maakt een profiel aan, zet er wat leuke foto’s op en de berichten stromen binnen. Dit hoeft nog niet eens te betekenen dat de vrouw er heel goed uitziet. Dit komt echter voornamelijk door de ratio mannen/vrouwen aangezien er veel meer mannen lid zijn dan vrouwen. Dit betekent natuurlijk niet dat vrouwen geen berichten hoeven te versturen. Een vrouw kan ook een bericht versturen bij interesse in een man.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Chatten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

7 tekenen dat je appjes hem irriteren

Helaas komt de romantiek niet met een regelboek. Toch weten we allemaal dat er een aantal …