Home Dating 3 belangrijke tips voor het selecteren van een date

3 belangrijke tips voor het selecteren van een date

2 minuten leestijd
0
winnen hart

Met de tientallen dating apps en websites is het aanbod singles groter dan ooit. Met slechts een enkel profiel op een datingsite is er keuze genoeg. Zo kun je op Tinder urenlang vegen terwijl het eind nog lang niet in zicht is. Hoe maak je nu de goede keuzes en hoe selecteer je de beste singles?

1. Weet wat je zoekt

Bedenk wat je zoekt in een potentiële partner en schrijf dit op. Dit doet bijna niemand die online daten probeert terwijl het eigenlijk een heel goed idee is. Door op te schrijven wat je zoekt kun je selectief op zoek gaan naar de personen die aan je eisen voldoen. Als je niet weet wat je zoekt wordt de zoektocht heel moeilijk. Hoe kun je immers iets vinden als je niet weet wat je zoekt.

Neem niet genoegen met minder en ga alleen voor de beste kandidaten. Filter de kandidaten eruit met wie je contact wil en negeer alle andere personen. Neem het niet persoonlijk op als je iemand negeert. Het is onderdeel van online daten. De volgende tips kunnen je helpen om erachter te komen wat je zoekt in een potentiële partner.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Het is moeilijk zoeken naar een ideale partner als je niet weet waar deze aan moet voldoen. Denk na over wat je graag ziet in een potentiële partner en wat niet. Dit kan bijvoorbeeld humor zijn, omgang met familie, het uiterlijk, communicatievermogen maar ook het drinkgedrag of ambitie. De levensstijl van een persoon is ook erg belangrijk.

Iedereen heeft een ander leven. De één werkt liever niet en krijgt graag het geld voor niets vanuit een uitkering terwijl een ander liever 24 uur per dag werkt om zoveel mogelijk dingen te kunnen kopen. Als je eenmaal voor jezelf op een rijtje hebt wat je zoekt kun je selectief op zoek gaan naar potentiële partners.

2. Waar knap je op af?

Eén van de belangrijkste dingen die je moet weten als je selectief wilt daten is waar je op afknapt. Dit zijn de dingen die je nooit zal accepteren in een potentiële partner. Dit zijn bijvoorbeeld zaken zoals bestaande kinderen, roken, gokken, drugs, een crimineel verleden en ga zo maar door. Veel van deze afknappers weet je onmiddellijk als je er mee geconfronteerd wordt maar het is goed om dit voor jezelf op een rijtje te zetten. Je kunt tijd besparen door de afknappers van tevoren duidelijk te formuleren. Hiermee zorg je ervoor dat je niet je standaard verlaagd. De afknappers zijn de dingen die je niet wilt zien in een potentiële partner.

3. Leer van het verleden

Je kunt veel leren uit voorgaande relaties. Dit zijn bijvoorbeeld dingen die je niet wilt zien in een potentiële partner. Als je iets niet leuk vond in een vorige relatie dan kun je dit gebruiken bij het selecteren van potentiële partners. Denk na over wat je er niet leuk aan vond en hoe je het in de toekomst kunt voorkomen. Schrijf het op en maak een lijstje met alle dingen die je niet leuk vond uit eerdere relaties. Dit kun je gebruiken als je personen selecteert met online daten. Je kunt vragen stellen om erachter te komen of de potentiële partner kenmerken heeft van het gedrag dat je niet leuk vindt.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Deze lichaamstaal kan zeggen of de eerste date goed gaat

Eerste dates kunnen opwindend of ongemakkelijk zijn, vaak zelfs tegelijk. Je weet niet wie…