Home Dating 5 tips voor het daten van vrouwen via Facebook

5 tips voor het daten van vrouwen via Facebook

3 minuten leestijd
0

Facebook is de social media gigant die iedereen kent en de meeste bezochte website op het internet. Een groot deel van Nederlandse bevolking is dagelijks online te vinden op Facebook. De kans is groot dat ook jij een Facebook account hebt. Met meer dan een miljard gebruikers wereldwijd is Facebook de grootste sociale media website die er is. Het wordt door veel mensen gebruikt om beter en meer contact te hebben met mensen die ze leuk vinden. Er zijn op deze manier al vele relaties die gestart zijn met gesprekken op Facebook. Het is dan ook een populaire manier om met andere singles in contact te komen. Dit komt ook vooral doordat de grootste groep Facebook gebruikers in de leeftijd tussen 20 en 30 is. Op deze leeftijd wordt er veel contact gezocht met andere singles, dates gepland en relaties begonnen.

Voordeel van Facebook

Het voordeel van Facebook is dat het volledig gratis is. Het is ook niet veel anders dan een datingsite. De leden plaatsen foto’s op het profiel zoals dat ook gebeurt op de online datingsites. Het werkt echter niet helemaal hetzelfde. De leden op een datingsite geven aan dat ze op zoek zijn naar een date of relatie. Bij Facebook wordt dit niet weergegeven. Het is heel goed mogelijk dat iemand single is maar toch niet op zoek is naar een date of een relatie. Het is echter ook mogelijk dat je aangeeft interesse te hebben in dating.

Facebook groepen

Single vrouwen zijn makkelijk te vinden op Facebook als je lid wordt van bepaalde Facebook groepen. Dit zijn bijvoorbeeld groepen met fans van bekende zangers of bands, van bepaalde romantische films of van andere groepen die voornamelijk bevolkt worden door vrouwen. Als je eenmaal lid bent van de groep kun je de foto’s van de leden bekijken. Als je vervolgens op de foto klikt kom je op het profiel van het lid terecht. Bekijk of ze enigszins in de buurt woont en stuur haar een bericht als dat het geval is. Als ze niet reageert op je bericht dan laat je haar links liggen. Je wil immers niet te boek komen te staan als een stalker.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Toevoegen als vriend

De beste optie om contact te leggen met een single is door een bericht te versturen tegelijk met een vriendschapsverzoek. Als ze het verzoek accepteert dan is het makkelijk om met haar te praten via de chat. Je ziet ook wanneer ze online komt. Neem niet altijd direct contact met haar op als ze online komt. Je wil immers ook niet als wanhopig overkomen. Als vriend kun je ook reageren op haar statusupdates en geplaatste foto’s. Laat geregeld een compliment achter om te laten zien dat je interesse in haar hebt. Probeer via de chat haar telefoonnummer te krijgen zodat je dichter bij een date komt.

Dezelfde interesses

Als je de interesses invult dan laat Facebook je profiel zien aan anderen met dezelfde interesses. Als je bijvoorbeeld een interesse hebt in autoracen dan wordt je profiel getoond aan iedereen met die interesse. Als je als man interesse hebt in dansen, dan word je aan veel vrouwen getoond die ook van dansen houden. Er is dan misschien zelfs een vrouw die je profiel leuk vindt en je een vriendschapsverzoek verstuurd. Accepteer het verzoek en verstuur je eerste bericht.

Interesse tonen

Als je eenmaal bevriend bent met andere singles dan kun je laten zien dat je interesse hebt in de ander. Reageer op de statusupdates van de persoon, verstuur haar persoonlijke berichten en geef haar geregeld likes als ze iets plaatst. Doe het echter niet te veel zodat het niet overkomt alsof je haar stalkt. Je wil laten zien dat je interesse hebt, niet dat je wanhopig bent. Als je te veel berichten verstuurd naar de persoon of op alle berichten reageert van de ander dan is de kans groot dat ze het een keer zat is en je als vriend verwijderd.

Veiligheid en privacy

De veiligheid en privacy van de leden staan bij Facebook in een hoog vaandel. Het is ook al jaren het onderwerp van gesprek. Facebook adviseert haar leden om de privacy na te kijken zodat niet iedereen het profiel kan zijn maar alleen de personen die het mogen zien. Als je niet wil dat de gehele wereld je profiel kan zien dan kun je dit instellen in je account. Het is zelfs mogelijk om alleen vrienden van vrienden toegang je laten hebben tot je profiel. Je kunt het profiel beschermen zodat bijna niemand het kan vinden.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Onderzoek: waarom je niet te veel moet onthullen op eerste date

Bedenken wat je gaat doen op een eerste date is gemakkelijker dan aanwezig zijn op diezelf…