Home Date 4 Tips voor het daten met een gescheiden man of vrouw

4 Tips voor het daten met een gescheiden man of vrouw

2 minuten leestijd
0

Daten met iemand die getrouwd is geweest en nu gescheiden hoeft niet anders dan “normaal” te zijn maar meestal krijg je te maken met extra factoren waar je rekening mee moet houden. Het is meestal anders dan daten met iemand die nooit getrouwd is geweest. Een gescheiden man of vrouw kan natuurlijk net zo leuk of zelfs nog leuker zijn. Als er sprake is van obstakels dan gaat het meestal over het volgende:

1. Bagage

De kans is groot dat iemand die gescheiden is meer bagage bij zich draagt. Een scheiding is in veel gevallen een langdurige en slopende periode. Dit gaat niemand in de koude kleren zitten. Deze bagage is blijvend en je moet erop voorbereid zijn als je met de persoon wilt daten. Het kan om kinderen uit het huwelijk gaan, financiële problemen, exen en nog veel meer. Vooral als er sprake is geweest van een buitenechtelijke relatie kan het betekenen dat je uiterst voorzichtig te werk moet gaan. Het vertrouwen in een partner kan ver zoek zijn na een emotionele rollercoaster door het vreemdgaan van de partner.

2. Relatieverwachtingen

Iedereen reageert anders op een scheiding. Voor de één betekent het een teleurstelling terwijl het voor de ander een bevrijding is. Hoe iemand het verwerkt is nooit hetzelfde. Het heeft bijna altijd een effect op de verwachtingen en doelen voor relaties in de toekomst. Door de scheiding kan de persoon moeite krijgen om zich weer aan iemand te binden maar het is ook mogelijk dat de persoon veel te snel serieus wordt. Wat ook vaak voorkomt is dat de scheiding nog te kort geleden is waardoor de persoon nog niet weer aan een relatie toe is. Als je een gescheiden man of vrouw wilt daten dan moet je er rekening mee houden dat de verwachtingen van de relatie misschien anders zijn dan jij verwacht. Een tip om hier mee om te gaan is door het niet te serieus te nemen en de persoon meer tijd te geven.

3. Kinderen

Mocht er sprake zijn van kinderen dan moet je met nog meer dingen rekening houden. Als je date met een alleenstaande moeder of vader dan moet je je realiseren dat je in veel gevallen nooit op de eerste plek komt te staan. Hoe goed je ook je best doet, hoe lief je ook bent, de kinderen nemen die positie al in. Kinderen nemen hiernaast veel tijd in beslag. De kinderen moeten vroeg naar bed, een babysitter regelen als je weg wilt, vroeg eruit en ontbijt maken als de kinderen naar school moeten. Het zijn maar enkele voorbeelden van de tijd die de persoon kwijt is aan de kinderen. Bedenk je van tevoren goed of je hier tegen kunt en of je het ervoor over hebt om er quality time voor jezelf voor in te leveren.

4. Ex

Het gevolg van een gebroken relatie is dat er sprake van een ex is. Het huwelijk kan in goed contact ontbonden zijn maar het is ook mogelijk dat het een vechtscheiding is geweest. Als er sprake is van kinderen dan is er altijd het contact met de ex, hoe moeilijk het contact ook verloopt. Omgang met een ex kan voor veel mensen een probleem zijn maar is het geval van kinderen is het contact onvermijdelijk. Wees hierop voorbereid als je date met een alleenstaande ouder.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep voor Relatieplanet kiest. Ontdek zelf waarom deze datingsite al 10 jaar op rij is verkozen tot de 'beste datingwebsite van Nederland'.

Bezoek Relatieplanet
Laad meer artikelen
Laad meer in Date

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Heartbreak alert: 9 Tekenen dat hij je hart zal breken

We weten het: daten in het huidige tijdperk is de grootste BS als je op zoek bent naar een…