Home Dating Tips voor grammatica en spelling tijdens online daten

Tips voor grammatica en spelling tijdens online daten

2 minuten leestijd
0
vrouw telefoon

Als je door de profielen van singles bladert dan zie je steeds vaker dezelfde termen voorbij komen: grammatica en spelfouten. Je kunt nog zo goed je best doen, als je dating profiel gevuld is met typefouten dan heb je een probleem. Als je profiel geldt als je visitekaart of advertentie en je daar al meerdere type- en taalfouten in maakt inclusief een verkeerde spelling dan wordt dit direct opgemerkt. In het beste scenario leidt het alleen maar af maar in de meeste geval wordt het als irritant gezien. Wat je zegt is dan opeens niet meer zo belangrijk. Slechte grammatica en meerdere spelfouten geven het beeld dat je lui en dom bent. Als je niet de moeite wilt doen om type- en spelfouten te corrigeren dan lijkt het al snel alsof je weinig om het gesprek geeft.

Moet het perfect zijn?

Niemand is perfect en dat kan ook niemand van je verwachten. Wat je schrijft hoeft niet voor honderd procent correct te zijn, zolang het maar niet teveel opvalt. Je hoeft niet alles te weten over de Nederlandse taal. Als je laat blijken dat je in ieder geval je best doet om jezelf te corrigeren dan is het vaak al genoeg. Goede spelling en een correct gebruik van grammatica zijn tekenen van intelligentie. Als iemand op zoek is naar een intelligent persoon, of gewoon iemand die niet dom is, dan laten ze personen met typefouten en slechte grammatica links liggen. Het gaat er niet om dat je iedere zin perfect schrijft maar om het algemene niveau van schrijven.

Tekstverwerkers en spellingscontrole

Je profiel is wat je onderscheidt van de andere singles. Het is de enige manier om jezelf aan andere singles te tonen. Daar moet je niet te licht over denken. Schrijft de profieltekst in Word of in een andere tekstverwerker. Deze tekstverwerkers hebben een spellingscontrole die je kunt benutten om de tekst te controleren op type- en spelfouten. De fouten worden eruit gehaald en je ontvangt suggesties om de tekst te verbeteren. Als je de profieltekst in de tekstverwerker hebt staan dan is het hiernaast eenvoudig om de tekst te laten controleren door iemand anders. Misschien dat een vriend of vriendin dit voor je wil doen zodat je kunt overleggen over het verbeteren van de tekst.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Aandacht en zorg

Behandel je profieltekst als een belangrijk werkstuk dat je moet inleveren en gelezen wordt door duizenden personen. Daarin wil je toch geen typefouten hebben? Dezelfde aandacht en zorg moet je ook geven aan de profieltekst die je schrijft voor de datingsite. Zorg ervoor dat de profieltekst niet alleen grammaticaal klopt maar ook leuk is om te lezen. Een saaie profieltekst met enkel opsommingen vindt niemand leuk om te lezen; dat doet iedereen al. In plaats van een opsomming te geven van dingen die je leuk vindt kun je dit ook vertalen naar een stuk tekst waarin je vertelt waarom je dat leuk vindt. Varieer in de opbouw van zinnen zodat het interessant is om te lezen en begin niet iedere zin met “Ik”.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Voor- en nadelen: wel of niet daten met een werkloze man of vrouw?

Zou jij willen daten met een werkloze man of vrouw? Velen moeten er niet aan denken. Want …