Home Dating Tips voor goede kustechnieken en etiquette op de eerste date

Tips voor goede kustechnieken en etiquette op de eerste date

2 minuten leestijd
0
eerste kus

De eerste date is spannend voor bijna iedereen. Je ziet de andere persoon pas voor de eerste keer in het echt. Het is compleet normaal dat je je zenuwachtig voelt. Als je de ander leuk vindt, hoe weet je dan of de ander wil kussen?

De eerste keer dat je de neiging hebt om te kussen is tijdens een gesprek over een nietszeggend onderwerp. Je kijkt de ander in de ogen en luistert naar de persoon. Je kijkt naar de lippen en lacht als de ander ook lacht. Hoe weet je of dit het moment is om te kussen? Door goed op te letten tijdens de date kun je hints vinden om erachter te komen.

Hints en signalen

Er zijn verschillende hints waaraan je kunt zien of je date klaar is voor de eerste kus. Iedereen geeft onbewust signalen waaruit je kunt afleiden wat de gevoelens en gedachten zijn. Onbewust ben je aan het flirten met de persoon terwijl je dit zelf niet doorhebt. Dit wordt gedaan door vrouwen maar ook door mannen.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Welke hints moet je op letten?

Vrouwen zitten bijvoorbeeld veel aan het haar, zitten aan de kleding en gaan met de handen vaak richting het gezicht. Mannen doen hetzelfde, maar dan op een andere manier. Mannen zitten vaker rechtop om de aandacht te schenken aan de mannelijkheid, spannen bepaalde spieren aan om er krachtig uit te zien en zitten ook vaak aan het gezicht. Dit zijn allen hints die aangeven dat de ander interesse in je heeft.

De date geeft ook signalen tijdens het praten. Tijdens het gesprek komen er vragen als iemand echt in je geïnteresseerd is. Als je vervolgens antwoord geeft, zie je dat de ander aandachtig naar je luistert. Lang oogcontact is ook iets waar je op moet letten. Hetzelfde geldt voor de afstand tussen jou en de date. Hoe kleiner de afstand, hoe groter de kans dat de ander gekust wil worden. Als de ander veel lacht dan is de kans groot dat de ander interesse in je heeft.

De date duurt langer dan verwacht

Als je date nog niet een einde aan de date wil maken dan is het waarschijnlijk dat de persoon gekust wil worden. Je kunt op dit moment proberen om dichterbij de ander te komen tijdens het praten. Als de ander terug deinst dan weet je dat de ander nog niet zover is. Als de ander echter niet terugdeinst of zelfs ook dichterbij je komt, dan is de ander geïnteresseerd. Een eerste kus is dan het proberen waard.

Geen tongzoen

Hoeveel je ook verlangt naar de ander, de eerste kus moet niet een tongzoen zijn. De eerste kus hoort langzaam en sensationeel te zijn. Je laat hiermee zien dat je respect hebt voor de ander en dat je te maken hebt met een volwassen persoon. Een beetje een open mond is prima voor de eerste date. Probeer echter te voorkomen dat je direct een tongzoen probeert. Door langzaam te beginnen kun je het tempo van de ander aanvoelen.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Deze lichaamstaal kan zeggen of de eerste date goed gaat

Eerste dates kunnen opwindend of ongemakkelijk zijn, vaak zelfs tegelijk. Je weet niet wie…