Home Dating 5 tips voor een goed dating profiel

5 tips voor een goed dating profiel

2 minuten leestijd
0
dating man vrouw

Een goed dating profiel: waar moet dat allemaal aan voldoen? Ten eerste is dit nog niet zo makkelijk te beantwoorden aangezien het per datingsite en app verschilt. Bij een traditionele datingsite zoals Parship vullen gebruikers een lange vragenlijst in, verzinnen ze een profieltekst van een paar honderd woorden en dan worden er nog de foto toegevoegd. Hoe anders is dit in vergelijking met een dating app zoals Tinder waarbij alleen enkele foto’s en een introregel tekst voldoende is. De basis van ieder profiel is echter niet veel anders. Of je nu 400 woorden gebruikt of een zin met 5 termen; je dating profiel is je visitekaartje. Gebruik deze tips om je dating profiel te pimpen zodat je de juist mensen aantrekt.

De juiste foto’s

Er valt veel te zeggen over de foto’s op je dating profiel. Niet alleen is het doorslaggevend dat je de juiste foto’s gebruikt maar ook de juiste profielfoto. De profielfoto is dé foto waar het allemaal om draait. Het is de advertentie die niemand weg mag klikken, zoveel aandacht moet je er aan besteden. Het zou mooi zijn als iedereen op een magische manier je profieltekst leest terwijl je geen profielfoto gebruikt maar zo werkt het niet. De profielfoto kan je dating profiel maken of breken. Enkele tips voor de profielfoto:

  • Alleen jij op de foto, geen anderen
  • Lach op de foto
  • Gezicht duidelijk zichtbaar
  • Richting de camera kijken
  • Geen stereotype foto’s (halfnaakt of met vis)

Geen standaard zinnen

Een “algemeen” profiel met alleen maar de standaard zinnen werkt niet. Dat je graag leuke dingen doet maar er ook van houdt om op de bank te hangen? Laat het achterwege. Schrijf met plezier een unieke tekst dat je onderscheid van de rest. Gebruik humor, ook al kost je dit wat tijd om te bedenken en te schrijven. Humor maakt mensen aan het lachen en geeft ze het idee dat de tekst persoonlijk voor hen geschreven is. Zorg ervoor dat de ander niet kan wachten om je te spreken.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

De samenvatting van jou

Onderdeel van het perfecte dating profiel is de samenvatting van wie jij bent. Kies de beste eigenschappen die jou als persoon kenmerken. Zet deze niet in een lijst maar maak er geen verhaal van. Een dating profiel dat gebaseerd is op “story-telling” wordt makkelijker gelezen. Vergeet ook niet om te vermelden waar je passie ligt. Of dit nu Crossfit is of blokfluiten; iedereen is ergens gepassioneerd over. Wees zelfverzekerd in hoe je jezelf aan de andere singles presenteert. Dat is wat veel mensen een goede eigenschap vinden.

Wat je zoekt

Een onderdeel van een goed dating profiel is een stuk tekst waarin je aangeeft wat je zoekt. Maak het niet te specifiek en voorkom dat je lijstjes opstelt waarin je alle eigenschappen vermeld waar je nieuwe partner aan moet voldoen. Door je datingsite profieltekst op een slimme manier in te richten kun je meer personen aanspreken. Zo kun je bijvoorbeeld zeggen dat je op mensen met een strak afgetraind lichaam valt maar daarmee sluit je veel mensen uit. Als je het houdt op mensen die geregeld sporten dan klinkt het heel anders en spreek je meer mensen aan.

Blijf positief

Het is nog steeds verbazingwekkend om te zien hoewel singles het dating profiel gebruiken om gal te spuwen op bepaalde karaktereigenschappen, bevolkingsgroepen en noem het maar op. Je dating profiel is hier niet voor bedoeld. Je komt alleen maar over als negatief en dat is niet sexy, aantrekkelijk of opwindend. Je hoeft niet aan te geven wat je niet wil. Online daten gaat het om wegstrepen van de singles waar je geen interesse in hebt. Het gaat erom dat je de aantrekkelijke singles naar je profiel lokt, niet om de minder singles weg te laten blijven.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Hoe je de vonk laat overslaan tijdens je dates

Een klein beetje passie van beide kanten kan het verschil maken tussen een leuke en een le…