Tips voor complimenten geven op een date (+voorbeelden)

Redactie
Door Redactie
4 minuten leestijd

Een compliment krijgen: wie houdt er niet van? Complimenten ontvangen maar ook geven is een fijn gevoel. Als je een leuke date hebt, dan kun je gerust complimenten geven aan de ander. De sleutel in het geven van complimenten is dat je het niet van tevoren bedenkt en niet teveel doet. De oneliners die je geregeld voorbij hoort komen werken niet. Verzin je eigen compliment dat niet alleen bij de situatie past maar ook bij de persoon. Alleen dan werkt het geven van een compliment.

Waarom complimenten geven?

Complimenten geven aan een date heeft een doel. Je laat haar weten dat je de persoon leuk vindt en dat je hem of haar respecteert. Het kan je helpen om het ijs te breken, maar ook om je eerder comfortabel te laten voelen tijdens de date. Zolang je meent wat je zegt dan vind iedereen het een genot om een compliment te krijgen. Je wil immers niet overkomen als een gladde aal die zo snel mogelijk naar de slaapkamer wil. Aangezien je de persoon waarschijnlijk erg leuk vindt zijn dit de tips die je gebruiken voor het geven van complimenten op een date.

Fysieke complimenten: alleen over het gezicht

Als man zijnde kun je beter geen complimenten over het lichaam van je date geven. Dit wordt vaak als ongepast gezien. Beperk jezelf tot de details van het gezicht. Kies een eigenschap van haar gezicht dat je leuk vindt. Hoewel het waarschijnlijk cliché is om te zeggen dat ze mooie ogen heeft is het nog altijd beter dan een “lekkere kont”.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Vertel wat je leuk vindt aan de ander

Niet de fysieke kenmerken, maar bijvoorbeeld dat je het leuk vindt dat ze vrijwilligerswerk doet. Vertel waarom je dit leuk vindt en je hebt een compliment gegeven dat niet oppervlakkig is. Zeg niet tegen je date dat je iets ook leuk vindt als dat niet zo is. Uiteindelijk komt de leugen altijd uit. In plaats daarvan complimenteer je de persoon over de passie die hij of zij heeft.

Geef niet teveel complimenten

Het is goed om complimenten te geven maar houdt het binnen de perken. Door te veel complimenten te geven lijkt het alsof je normaal gesproken alleen maar mindere kandidaten hebt gehad. Een goede regel is om niet meer dan drie gemeende complimenten te geven op een eerste date. Het moet duidelijk gericht zijn op iets unieks van de ander dat je leuk vindt.

Te veel complimenten geeft ook aan dat de ander zichzelf niet hoeft te bewijzen. Het is een eerste date: beide partijen moeten hun best doen om zichzelf zo goed mogelijk voor de dag te laten komen. Als degene zich niet hoeft te bewijzen omdat je toch al continu complimenten heeft dan gaat de verwachting van jou naar beneden. Als je complimenten aan de lopende band uitdeelt dan krijgen ze minder waarde.

Welke complimenten niet gebruiken?

Een compliment is een krachtig wapen op een date. Het kan je echter ook tegenwerken als het niet op de juiste manier gebruikt wordt. Dit is het geval als de complimenten aan deze voorwaarden voldoen:

  • Te algemeen: “Je ziet er echt lekker uit”
  • Te direct: “Sexy kontje, daar wil ik wel eens tegenaan slaan”
  • Geldbelust: “Leuk dat je dat werk doet! Hoeveel verdien je?”
  • Slijmen: “Ik heb nog nooit iemand zoals jou ontmoet”
  • Onzeker: “Ik geloof bijna niet dat je met mij op een date wil”
  • Ego boost: “Je bent de mooiste vrouw op dit feestje”

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe 1 op de 3 leden er een partner vindt.

Deel dit artikel
Geef je reactie