Home Dating 3 tips om vragen over je verleden te beantwoorden

3 tips om vragen over je verleden te beantwoorden

2 minuten leestijd
0

Het kan soms moeilijk zijn om over je verleden te praten. Helemaal tegen iemand die je nog niet goed kent. Er zijn dan ook vragen die je misschien liever niet beantwoort. Dit is vooral van toepassing bij dingen die zich in het verleden hebben voorgedaan waarbij je fouten gemaakt hebt of waar mensen bij gekwetst zijn. Terwijl je zelf geprobeerd hebt het af te sluiten zal een date er op een gegeven moment ongetwijfeld naar vragen. De date wil met deze informatie meer over je te weten komen. Door naar het verleden van iemand te vragen kun je erachter komen hoe iemand is en wat de verwachting is voor de toekomst. De volgende vragen komen geregeld voor tijdens het daten:

Vragen over hoe het uit ging in vorige relaties

Vragen over vorige relaties worden geregeld gesteld tijdens een gesprek met een date. Misschien niet tijdens de eerste date maar wel in de daarop volgende dates. Zo komt er ook de vraag wat de reden was voor de breuk in vorige relaties. Als deze vraag komt dan is het verstandig om het kort te houden in plaats van het gehele verhaal te vertellen. De date is niet geïnteresseerd in het hele verhaal, hoe spannend en intrigerend het ook kan zijn. De vraag wordt meestal gesteld om te controleren of je er echt klaar mee bent en of je misschien vreemdgegaan bent.

Vragen over je seksuele verleden

Vragen over seks horen niet bij de eerste date gesteld te worden. Als man zijnde hoor je dat niet te vragen, als vrouw niet te beantwoorden. Deze vragen zijn niet gepast en moeilijk te beantwoorden aan iemand die je nog niet goed kent. Daarvoor moet je wat verder in de relatie zitten om zulke vragen te beantwoorden. Als deze vragen gesteld worden tijdens één van de eerste dates dan is het geen probleem om de vraag niet te beantwoorden. Het zijn persoonlijke vragen waarvan je het antwoord niet zomaar met iedereen deelt. Hoeveel bedpartners iemand heeft gehad is een voorbeeld van een een vraag die je niet zomaar kunt stellen. Het is té persoonlijk en dat vraag je niet zomaar aan iemand tijdens de eerste date.

Vragen over het aantal voorgaande relaties

Waarom een date dit zou willen vragen? Als een date je vraagt over je voorgaande partners dan kan de persoon zich een voorstelling maken van het soort persoon dat je bent. Teveel partners is niet goed maar te weinig ook niet. Als je veel relaties heb gehad dan lijkt het erop dat je je niet kunt binden aan iemand en de relatie al snel opgeeft. Te weinig partners betekent dat je niet veel ervaring hebt met relaties en misschien komt het wel doordat er iets met je mis is. Wat de reden ook is, wees voorbereid om jezelf in een daglicht te zetten door het op een slimme manier uit leggen. Reken alleen de partners mee waar je langer dan 3 maand een relatie mee hebt gehad. Met de vraag over de voorgaande partners probeert de date uit te vissen of je geschikt bent voor een relatie.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep voor Relatieplanet kiest. Ontdek zelf waarom deze datingsite al 10 jaar op rij is verkozen tot de 'beste datingwebsite van Nederland'.

Bezoek Relatieplanet
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Angst om te daten? Dit onderzoek zegt dat het ‘heel normaal’ is

Daten is van nature een vreemde situatie: twee mensen die elkaar niet kennen, maar die mis…