Home Dating 5 tips om van de eerste naar de tweede date te gaan

5 tips om van de eerste naar de tweede date te gaan

2 minuten leestijd
0

Je hebt een leuke single op Tinder ontmoet en eindelijk is het hoge woord eruit; je hebt een date geregeld. De eerste date is voor velen een rollercoaster vol met zenuwen en spanning. Je hebt een leuk date idee bedacht, een dag en tijd afgesproken en nu vraag je je af hoe je van de eerste naar de tweede date gaat. Je hebt er geen twijfels over dat je de ander leuk vindt en wilt graag goed voorbereid zijn. Hoe ga je nu van de eerste naar de tweede date?

Vertel niet alles

De eerste date is niet het moment op je complete levensverhaal te delen. Houdt het spannend en vertel wat minder over jezelf en luister meer naar de ander. Ga ervan uit dat je nog genoeg tijd hebt om meer te delen. Toon interesse en let goed op wat er gezegd wordt. Dit kun je tijdens de tweede date gebruiken om naar de derde date te gaan. Refereer tijdens de tweede dat naar een uitspraak gedaan tijdens de eerste date en het lijkt meteen alsof je een goede luisteraar bent.

Refereer naar de toekomst

Geef in het gesprek voorbeelden van tweede date mogelijkheden door in te spelen op het gesprek. Houdt de persoon net als jij van sushi? Doe een voorstel om samen een sushi restaurant te bezoeken. Er is geen regel waarin staat dat je pas aan het einde van een date mag vragen voor een tweede date. Als het gesprek goed verloopt en je ziet de kans om te vragen voor een tweede date, laat hem dan niet liggen.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Maak het niet te lang

Als je ervan uitgaat dat er een tweede date volgt dan hoef je de date ook niet eindeloos te rekken. Het is slimmer om je date nieuwsgierig naar je te maken met een korte date dan de gehele avond te vullen met teveel informatie. Door niet te lang met de date door te gaan voorkom je ook dat je date genoeg van je krijgt en het gevoel krijgt dat het te lang duurt.

Ga uit van een positieve uitkomst

Als je wilt dat de eerste date tot een tweede date leidt gedraag je er dan ook naar. Laat merken dat je vertrouwen in de toekomst hebt zodat je dit gevoel kunt overbrengen naar je date. Een bepaalde mate van positiviteit werkt aanstekelijk. Dit is hetzelfde als met gapen; als er één begint met gapen dan volgen de anderen snel.

Wacht niet te lang met je bericht

Is de eerste date met succes afgerond? Wacht dan niet te lang met het sturen van een bericht hoe leuk je het vond. Als het niet te laat is doe het dan niet lang nadat je thuis bent gekomen. Een simpel bericht over hoe leuk je het vond en de persoon bedankt voor de enerverende avond/middag is voldoende. Laat merken dat je er naar uitkijkt om de ander weer te zien als de tweede date gepland is.

Maak concrete plannen

Als je nog geen vaste datum en locatie hebt afgesproken doe dit dan zo snel mogelijk. Het werkt niet als je er steeds omheen draait. Onduidelijke voorstellen zijn verwarrend en helpen je niet verder. Plan een vaste datum, tijd en locatie waar je elkaar weer ontmoet voor een tweede date. Stel bijvoorbeeld niet voor om volgende week een drankje te doen maar doe dit aanstaande vrijdag om 20.00 uur in het plaatselijke café.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Eerste date tips? De ultieme gids met adviezen

De eerste date: we kunnen er een boek over schrijven. Maar gelukkig hoef je niet naar Bol.…