Home Dating 5 tips om stiltes te voorkomen tijdens de eerste date

5 tips om stiltes te voorkomen tijdens de eerste date

2 minuten leestijd
0

Stiltes tijdens de eerste date zijn voor veel mensen reden om zenuwachtig te zijn. Situaties met akelige stiltes waarbij geen van beiden iets te zeggen heeft gaan bij bijna iedereen door het hoofd. In het echt komt het echter helemaal niet zo vaak voor dat er een akelige stilte valt tijdens een leuke eerste date. Als er toch een stilte voorkomt tijdens een date zijn er manieren om ermee om te gaan:

Wees voorbereid en doe je huiswerk

In het profiel van de persoon en de gesprekken die je hebt gehad kun je veel informatie halen voor gespreksonderwerpen. Je hoeft de persoon niet grondig te onderzoeken via Google voordat je afspreekt. Je hebt eigenlijk alles wat je nodig hebt tijdens de eerste date. Onderwerpen waar jullie beiden interesses in hebben zijn bijvoorbeeld een goede back-up voor als er een stilte aan zit te komen. Je laat hiermee ook zien dat je interesse hebt in de persoon en goed geluisterd hebt naar wat de ander te zeggen had.

Recente gebeurtenissen

Als je echt niet meer weet waar je het over moet hebben zijn recente gebeurtenissen een handige uitweg. Op het nieuws komen dagelijks onderwerpen voorbij die je zou kunnen bespreken tijdens een date. Als je het nieuws niet kijkt dan is er vast wel iets waar je het over gehad hebt met je collega’s, vrienden of familie. Gebruik het onderwerp om het gesprek gaande te houden. Door te luisteren naar de ander kun je verder inhaken op wat de ander zegt zodat je weer nieuwe onderwerpen hebt om over te praten.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Veel vragen stellen

Stiltes kun je voorkomen door bepaalde vragen van tevoren te bedenken. Buiten dat je hiermee interesse toont in de ander voorkom je ook dat je steeds over jezelf aan het praten bent. Door vragen te stellen hou je het gesprek open en tweezijdig. Luister ook goed naar wat de ander te vertellen heeft. Je kunt later in het gesprek terugkomen op iets wat de ander je verteld heeft. Met deze 50 vragen kom je al een heel eind.

Open vragen

Als je vragen stelt aan de ander zorg er dan voor dat ze niet met ja of nee beantwoord kunnen worden. Door open vragen te stellen hou je de ander aan het woord en geef je ze de mogelijkheid om het verder uit te leggen. Je kunt aan de hand van de antwoord weer nieuwe vragen bedenken zodat stiltes voorkomen worden. Het is makkelijk als je wat open vragen bedacht hebt voor de date. Vermijd vragen over jezelf, exen en te persoonlijke vragen.

Afleiding

Als je niet goed bent in het gaande houden van een gesprek is het makkelijk om de eerste date plaats te laten vinden in een openbare plek waar iets te doen is. Je kunt dan de afleiding gebruiken om de stiltes te voorkomen. Als je bijvoorbeeld aan het wandelen bent komt een stilte vaker voor doordat er dingen gebeuren in de omgeving. Door een plek uit te kiezen waar dingen gebeuren kun je zonder schaamte een stilte laten vallen en kijken naar wat er gebeurt in de omgeving. Tijdens de stilte kun je eventueel nieuwe vragen bedenken.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Dating app Bumble: ‘Singles nu meer bewust van lichaam dan voor corona’

Thuiswerken laat de afstand tot je kantoor verdwijnen, maar het verkleint ook de afstand t…