Home Dating Tips om meer over iemand te weten te komen tijdens het daten

Tips om meer over iemand te weten te komen tijdens het daten

2 minuten leestijd
0

Als je een paar dates hebt gehad met een persoon dan wil je graag meer over de persoon te weten komen. Vooral als gevoelens in het spel komen is het goed om meer over elkaar te weten te komen zodat niemand gekwetst wordt. Het zal niet de eerste keer zijn dat iemand gekwetst wordt doordat hij of zij de ander niet goed kende. Tijdens het daten zie je meestal ook alleen maar de goede kanten van een persoon; de goede manieren en iemand die alleen de goede en leuke dingen zegt. De andere kant krijg je niet meteen te zien; de stemmingswisselingen die voor een slecht humeur bij de persoon zorgen. Door iemand goed te leren kennen maak je ook kennis met de andere kant van de persoon. Hier volgen enkele tips waarmee je de andere persoon beter kunt leren kennen:

Vertel en deel meer van jezelf

Hoe meer je over jezelf laat weten hoe meer je de kans geeft aan de ander om dit ook te doen. Vertel over je verleden maar ook over je dromen en je toekomstplannen. Door jezelf open te stellen aan de ander geef je de ander meer mogelijkheden om ook over zichzelf te praten. Als je veel van jezelf gedeeld hebt kun je er ook naar vragen bij de andere persoon. Stel de persoon vragen over het verleden maar ook over de toekomst, wat de passies zijn maar ook de gevoelens.

Luister goed

Luister goed naar wat de ander tegen je vertelt. Iedereen onthult details van zichzelf door te praten. Het kunnen details zijn over de gevoelens, gedachten en wat hen bezig houdt. Hoe meer details je van iemand weet, hoe beter je iemand leert kennen. Het pluspunt van goed luisteren is dat het ook nog eens gewaardeerd wordt. Als je een natuurlijke neiging hebt om direct wat te zeggen als de ander een zin afgemaakt heeft oefen dan het volgende. Voordat je antwoord geeft, neem dan een paar seconden voor rust, zodat je de ander tijd geeft om door te vertellen. Als je de ander niet het volledige verhaal laat afmaken dan krijg je niet het gehele beeld van wat de ander wilde vertellen. Je weet dan niet alleen minder maar je kunt ook het verkeerde beeld vormen.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Laat de persoon binnen in je leven

Als je elkaar op een date ontmoet dan is het vaak dat beide personen zich mooi hebben gemaakt. Dat is heel anders dan hoe de personen normaal gesproken zijn in de thuis situatie. Laat de persoon kennismaken met de persoon die je bent als je naar familie gaat of vrienden. De persoon laten kennismaken met vrienden of familie is een goede idee. Het komt vaak voor dat deze een goed beeld hebben van of de persoon bij je past of niet.

Breng tijd met elkaar door

Als je iemand goed wilt leren kennen dan moet je tijd met de persoon doorbrengen. Neem bijvoorbeeld allebei een dag vrij en ga op pad naar een andere stad. Een dag zonder de afleidingen van het dagelijks leven geeft beiden de ruimte om volledige aandacht voor elkaar te hebben. De tijd die je die dag met elkaar doorbrengt vertelt je meer dan vele dates samen.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Zien, ruiken, horen: wat is het belangrijkst op een eerste date?

Wanneer je een potentiële partner voor het eerst ontmoet, word je overweldigd door alle in…