Home Dating 3 tips om het verleden te gebruiken tijdens daten (ervaring als voordeel)

3 tips om het verleden te gebruiken tijdens daten (ervaring als voordeel)

2 minuten leestijd
0

Iedereen heeft een verleden. Bij de één kunnen er problemen zijn geweest terwijl het verleden van de ander niets dan rooskleurig is. Een verleden met relationele problemen heeft bijna iedereen op een datingsite. Bijna iedereen heeft wel eens een relatie gehad dat niet goed verliep. Of dat nu een partner is geweest die vreemdging of dagelijkse ruzies die tot een breuk geleid hebben. Dat is onderdeel van het leven. Als je vervolgens weer begint met daten dan is dat extra spannend door de rugzak die je bij je draagt. Je gedachten kunnen een spelletje met je spelen waardoor je twijfels krijgt over mensen die je ontmoet en over jezelf. Dat hoeft niet zo te zijn. Wat je in het verleden geleerd hebt kun je gebruiken in het heden en de toekomst.

Kennis en ervaring

Als je een verleden hebt dan heb je meer ervaring. Zie het niet als iets negatiefs maar ga uit van het positieve. Je hebt kennis die andere mensen niet hebben. Gebruik de kennis en je ervaring met het verleden zodat je betere keuzes maakt als het op liefde aankomt. De lessen die je hebt geleerd in het verleden kun je op een positieve manier gebruiken. Door de ervaring wat je opgedaan hebt tijdens je vorige relaties weet je nu veel beter wat je niet zoekt. Alle “slechte” eigenschappen van de vorige partners herken je sneller in anderen waardoor je jezelf veel problemen kunt besparen.

Jong en nieuw

Als je jong en onervaren bent dan denk je nog niet zo ver na over de verwachtingen en doelen van een relatie. Het gaat er vooral om dat je plezier hebt en dat je veel verschillende mensen ontmoet. Doordat je kennis maakt met verschillende mensen weet je beter wat je wilt en wat je niet wilt. Dit bereid je voor op een relatie. Alles wat je doet levert je meer ervaring op. Je leert niet alleen meer over liefde maar ook over jezelf. Je krijgt te maken met mensen die om je geven en met mensen die niet om je geven. Door alles wat je meemaakt tijdens je jongere jaren leer je anderen beter te beoordelen zodat je uiteindelijk steeds vaker de juiste keuzes maakt. Relaties bestaan vaak uit vallen en opstaan; hoe vaker je opgestaan bent, hoe minder je valt.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Ouder en ervaren

Als je ouder bent wordt het daten moeilijker. Je hebt meer ervaring en weet veel beter wat je wilt en nodig hebt. Je hebt waarschijnlijk al één of meerdere relaties achter de rug waardoor je veel over jezelf en relaties hebt geleerd. Mogelijk ben je zelfs al eens getrouwd geweest en nu gescheiden. Dit kan allemaal tot je voordeel werken als je hebt geleerd van je verleden. Als je deze kennis meeneemt naar je dates en volgende relaties dan is de kans op succes veel groter. Je kunt de relatie beter beoordelen maar ook je partner en jezelf. Hierdoor maak je niet de verkeerde keuzes en kun je iemand vinden die goed bij je past.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Datingfraude: wat het is, signalen, gevolgen en herkennen

Dolgelukkig ben je, want je nieuwe liefde uit het buitenland – die je via internet h…