Home Dating 5 tips om het ijs te breken bij online daten

5 tips om het ijs te breken bij online daten

2 minuten leestijd
0
texting

De juiste woorden vinden om iemand aan te spreken op een datingsite of app kan soms lastig zijn. Wat moet je in hemelsnaam vragen aan iemand op een datingsite? Als je wilt weten hoe je het ijs kunt breken tijdens online daten lees dan snel verder voor de handige tips.

Begin niet met “hey”

Van alle openingszinnen die je kunt gebruiken is “hey” misschien wel het slechtst (met uitzondering van bedreigingen en zinnen over seks). Wat voor antwoord verwacht je? Door een gesprek te openen met “hey” verblijf je in de grijze massa die niets origineels kunnen verzinnen. Wat je ook doet, verzin iets anders. Mensen zijn eerder geneigd te reageren op vragen, vooral als het om unieke vragen gaat.

Over mij

De “over mij” sectie van het dating profiel zegt veel over een persoon. Waarom ga je daar niet op in? Als je toch al weet wat de ander leuk vindt dan is het makkelijk om deze informatie te gebruiken om het ijs te breken. Wees niet bang om domme vragen te stellen. Je probeert de ander te leren kennen.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Gebruik je humor

Als je iemand bent die van zichzelf humor heeft dan kun je dat gemakkelijk gebruiken om het ijs te breken bij online daten. Als je iemand aan het lachen kunt krijgen dan voelt deze zich snel bij je op zijn of haar gemak. Als je niet over natuurlijke humor genen beschikt dan kun je op het internet lezen hoe je grappen maakt. Pas er wel mee op want je kunt iemand kwetsen met onnatuurlijke humor als het ongepast is.

Wees een mysterie

Vooral als humor niet voor je werkt kun je het gooien op de mysterie zijde van je persoonlijkheid. Mensen houden van een mysterie. Stel vragen die echt aan het denken zetten of gebruik oneliners dat ze aanzet om meer van je te willen weten. Wees creatief in het stellen van vragen zodat je de ander aanzet om meer van je te weten willen komen.

Stel open vragen

Als je het ijs wilt breken dan een is gesloten vraag vragen om problemen. Stel in plaats daarvan open vragen waar je geen ja/nee antwoorden op krijgt. Vraag de ander niet of hij of zij werkt maar hoe een normale werkdag er bijvoorbeeld uitziet. Je krijgt er niet alleen een langer antwoord op maar je leert ook meer over het dagelijkse leven van de ander. Vergelijk dat met alleen een “Ja” en je ziet wat het voordeel is van open vragen.

Let op opvallende dingen

Zie je iets op de foto van je gesprekspartner dat opvalt? Laat het hem of haar weten. Het is een goede en makkelijke manier om het ijs te breken. Draagt de ander een opvallende pet of sjaal? Of zie je iets op de achtergrond dat je aandacht trekt? Kijk of je er een gesprek over kunt beginnen. Aangezien de meeste singles meerdere foto’s gebruiken is het vaak eenvoudig om het ijs te breken met een vraag over iets wat je op de foto ziet.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Zien, ruiken, horen: wat is het belangrijkst op een eerste date?

Wanneer je een potentiële partner voor het eerst ontmoet, word je overweldigd door alle in…