Home Dating Tips om het contact te verbreken met een date (+3 voorbeelden)

Tips om het contact te verbreken met een date (+3 voorbeelden)

2 minuten leestijd
0
koffiedate

Er zijn meestal meerdere dates nodig voor je eindelijk die leuke single tegenkomt. Dat betekent dat je nee moet leren zeggen tegen de singles die het niet redden. Ook deze dates kunnen leuk zijn maar niet leuk genoeg. Het is echter ook mogelijk dat het al direct duidelijk is dat het niet wat gaat worden. In beide gevallen is het belangrijk om het de ander met respect te vertellen.

Duidelijkheid wordt door iedereen gewaardeerd. Het zorgt ervoor dat het lichter wordt opgevat zodat ze sneller weer op het goede pad raken. Door eerlijk en open te zijn over dat je geen interesse hebt wordt het niet te persoonlijk opgevat en voelt de ander zich beter.

Het is ook mogelijk om het op een botte manier te zeggen of zonder gevoel. Hier schiet niemand iets mee op. De ander kan kapot zijn van de respectloze afwijzing en moeite hebben om weer door te gaan. Door het niet met respect te zeggen kun je een ander kwetsen. Dit kan ervoor zorgen dat de persoon niet snel weer een date heeft en zo langer single blijft. Dit wil je niet op je geweten hebben. Het kan voorkomen worden door eerlijk te zijn tegen je date en het met respect over te brengen. Dit kun je op verschillende manieren doen:

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

1. Je hebt elkaar nog niet in het echt ontmoet

Het is in deze situatie makkelijk om te vertellen dat je geen interesse hebt. Wees eerlijk over hoe je over de ander denkt en dat het geen toekomst heeft. Dit wordt veel meer gewaardeerd dan niets meer van je te laten horen zoals velen doen. Het is tegenwoordig standaard om iemand te negeren. Dit zorgt echter voor veel verwarring wat niemand leuk vindt.

2. Je bent op een date geweest; jij hebt geen interesse, de ander wel

Dit komt geregeld voor bij eerste dates. Het is verstandig om de ander zo snel mogelijk te laten weten dat je geen interesse hebt. Je voorkomt hiermee dat de ander te veel verwachtingen krijgt. Vertel eerlijk dat je de date leuk vond, maar dat je het daar bij wil laten. De persoon die interesse heeft in de ander neemt normaal gesproken als eerst contact op met de ander. Laat zo snel mogelijk weten dat je het leuk vond, maar geen interesse hebt in een tweede date. Door eerlijk en open te zijn naar de ander zorg je ervoor dat beiden snel verder kunnen.

3. Je hebt meerdere dates gehad

Het is in deze situatie nodig om elkaar in het echt te spreken. Doordat je elkaar beter hebt leren kennen is het te onpersoonlijk om het per telefoon of sms te zeggen. Het is moeilijker maar het wordt wel het meest gewaardeerd. Spreek af om even kort wat te drinken zodat je niet te lang hoeft te blijven. Vertel hoe jij je voelt en niet wat de ander mist. Het gaat erom dat je het niet persoonlijk maakt zodat de persoon aan zichzelf gaat twijfelen. Vertel wat je eigen gevoelens zijn en niet wat je niet leuk vindt aan de ander.

Een andere optie die in alle drie de situaties werkt is ghosting. Hierbij negeer je de persoon volledig en geef je nooit een reactie meer op een bericht of telefoontje. Het is de nieuwe vorm van “het ligt niet aan jou maar aan mij” maar dan op een wat andere manier. Het wordt niet gezien als een volwassen manier van het contact verbreken. Gebruik het op eigen risico.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Hoe je de vonk laat overslaan tijdens je dates

Een klein beetje passie van beide kanten kan het verschil maken tussen een leuke en een le…