Home Relatie 6 tips om erachter te komen waar over gelogen wordt

6 tips om erachter te komen waar over gelogen wordt

3 minuten leestijd
0

In een recent onderzoek dat uitgevoerd is door de Cornell University en de Universiteit van Wisconsin-Madison blijkt dat 80 procent van de mensen op online datingsites liegen over bepaalde kenmerken. Er wordt gelogen over de lengte, het gewicht maar ook over de leeftijd. Dat is niet het enige waar over gelogen wordt. Er zijn nog meer zaken waar mensen niet altijd de waarheid over vertellen. Dit zijn de dingen waar de online single over liegt en hoe je erachter komt of het een leugen is of niet.

Lengte

Er wordt veel gelogen over de lengte. Om de één of andere reden wil iedereen graag groter zijn. Vooral kleine mannen maken zichzelf langer door een andere lengte in te vullen. Het gaat meestal maar om een paar centimeter maar het geeft ze net iets meer kans bij vrouwen die enkele centimeters groter zijn. Vraag in de gesprekken naar de lengte om te kijken of dit overeenkomt met het profiel.

Gewicht

Mannen en vrouwen die een hoger dan gemiddeld gewicht hebben liegen er vaak over. Als het om overgewicht gaat dan wordt het gewicht zelfs vaak helemaal niet vermeld. Als je iemand met overgewicht onaantrekkelijk vindt dan is dit een tegen waar je op moet letten. Slanke mensen hebben er immers vaak geen problemen mee om het gewicht in te vullen, dat doen ze vaak zelfs maar al te graag. Op een foto is niet alles te zien doordat vaak de beste foto’s gekozen worden, veelal een foto waarop het overgewicht niet te zien is. Vraag om duidelijke foto’s waar het volledige lichaam op te zien als je twijfelt over het gewicht..

Wat wil jij?

"Iedereen heeft het over zichzelf, maar wat wil JIJ? Stel deze 999 vragen aan jezelf: kijk vooruit, spreek wensen uit, vraag feedback, geef jezelf cijfers."

Bekijk '999 vragen aan jezelf'

Leeftijd

Niemand houdt ervan om ouder te worden maar dit geeft je niet het recht erom te liegen. De leeftijd is iets waar veel mensen over liegen. Dit gebeurt bij jonge personen die ouder willen lijken maar vaker bij personen ouder dan 40 die kans willen maken bij jongere personen in de twintig. Stel gerichte vragen over studie, hobby’s en andere onderwerpen waarmee je beter kunt inschatten hoe oud de persoon is en of er misschien gelogen wordt over de leeftijd. Liegen over de leeftijd is niet slim; tijdens een date wordt dit vaak snel duidelijk.

Het enige wat men met liegen bereikt is niet geloofd te worden als men de waarheid spreekt –
Aristoteles

Relatiestatus

Dat iemand op een datingsite staat betekent niet dat de persoon single is terwijl dit wel op het profiel staat vermeld. Er zijn personen die op zoek zijn naar een tweede partner, een affaire, of zich in een open relatie bevinden. Deze personen zijn emotioneel niet beschikbaar voor een relatie, hoe goed je ook je best doet en hoe jammer je dat ook vindt. Twijfel je? Vraag de persoon om de volledige naam en controleer op Facebook of de persoon echt single is.

Baan

Directeur van een innovatief bedrijf? Dit kan een serieus iemand zijn met veel werkervaring maar het is ook mogelijk dat de persoon net de KVK inschrijving gedaan heeft en vanaf een zolderkamer begint met een leuk idee. Er zijn buiten het liegen over de functie veel personen die de functieomschrijving mooier maken om indruk te maken. Vergelijk bijvoorbeeld de functienaam verkoper met accountmanager; twee functieomschrijvingen die dezelfde functie kunnen betekenen terwijl de één veel interessanter klinkt dan de ander. Vraag of de persoon wat meer wil vertellen over de functie en het bedrijf om een goed beeld te krijgen van het werk dat de persoon doet.

Bedoelingen

Dat iemand actief is op een datingsite betekent nog niet meteen dat de persoon op zoek is naar een relatie. Veel mannen zijn bijvoorbeeld op zoek naar een one-night-stand maar vertellen dat ze zich hebben aangemeld met een serieuze relatie als doel. Het werkt nu eenmaal beter om iemand te misleiden met een leugen dan de waarheid te spreken. Communiceer duidelijk wat je wil en waar je naar op zoek bent om te voorkomen dat je met een gebroken hart achterblijft. Hoewel het moeilijk is om achter de ware bedoelingen van de persoon te komen is je intuïtie het belangrijkst. Voelt het niet goed? Dan is het vaak ook niet goed.

Meer mensen zoals jou...

... weten niet welke liefdestaal ze spreken. En dat is niet zo gek als je helemaal niet weet dat iedereen een eigen moedertaal der liefde heeft. In ‘De vijf talen van de liefde’ ontdek je welke taal jij spreekt en nog belangrijker: hoe je daarmee je liefdesleven verbetert. Verhelderend, een eye-opener: kom er zelf achter waarom dit boek ‘het best beoordeelde’ relatieboek is.

Bekijk de vijf talen van de liefde
Laad meer artikelen
Laad meer in Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

8 manieren om jezelf terug te vinden na een relatiebreuk

Een relatiebreuk kan een vervelende gebeurtenis zijn. Misschien hoopte je dat alles nog go…