Home Dating 4 tips om een date respectvol te beëindigen

4 tips om een date respectvol te beëindigen

2 minuten leestijd
0

Daten is een proces van afstrepen. Je ontmoet veel nieuwe mensen op het internet maar je streept het grootste gedeelte weg tot er eentje overblijft. “Only the strongest survive”. Meestal zijn er meerdere dates nodig om die ene persoon te ontmoeten. De meeste dates zijn waarschijnlijk leuk en gezellig maar er zullen ook minder leuke dates op je pad komen. Zo kun je iemand ontmoeten die totaal niet op de foto lijkt of iemand die zich arrogant of onbeleefd gedraagt. Op de helft van de date weet je dan al dat je de date niet weer wilt zien. Hoe ga je daar mee om? Hoe maak je een einde aan de date zonder de persoon te kwetsen?

Goede manieren

Er is geen plek voor onbeleefdheid tijdens daten. Goede manieren zijn heel belangrijk. Je kunt de date helemaal niets vinden maar wees dan toch beleefd. Verlaat niet in het midden de lunch met de persoon omdat je de klik niet voelt. Wacht tot beiden zijn uitgegeten zodat er een respectabel afscheid plaats kan vinden. Vergeet ook nooit om de date te bedanken.

Een korte date

Het is slim om de eerste date kort te houden. Reken op maximaal een uur voor de eerste date als je niet zo zeker bent of het een leuke date gaat worden. Je kunt bijvoorbeeld een kopje koffie gaan drinken of samen een broodje eten tijdens de lunch. Er zijn veel mogelijkheden om een korte date te hebben. Als de date goed verloopt dan verlangen beiden snel naar de tweede date. Als het niets is dan ben je blij dat je een korte date ingepland hebt.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Eerlijk zijn

Eerlijkheid duurt het langst. Wees volwassen en vertel je date eerlijk en open dat je het graag kort wilt houden. Je hebt geen interesse meer na het ontmoeten van de persoon. Het is niet nodig om een reden te geven. Het komt vaker voor dat mensen elkaar ontmoeten en de klik er simpelweg niet is. Door er eerlijk en open over te zijn maak je direct duidelijk aan de ander hoe je erover denkt. Je date kan dan sneller weer op zoek naar een andere date.

Niet stiekem verdwijnen

Behandel een date zoals je zelf ook behandeld wilt worden. Ook al is het een hele slechte en ongemakkelijke date, stiekem verdwijnen is geen optie. Jezelf excuseren zodat je naar het toilet kunt gaan maar nooit terugkomt is niet de manier om te ontvluchten aan de slechte date. Het is niet beleefd en je laat er een hele slechte indruk mee achter. De andere persoon kan er erg door gekwetst worden.

Behandel anderen zoals je zelf ook behandeld wilt worden. Dat is met respect en beleefdheid. Als je het fijn vindt dat je date beleefd blijft terwijl hij geen klik met je voelt doe het dan zelf ook als het andersom het geval is. Niet elke date verloopt goed. Dat hoort nu eenmaal bij het daten. Door de date met respect te beëindigen kunnen beiden direct doorgaan met het leven. Er zijn geen gevoelens gekwetst en beiden kunnen weer op zoek naar een nieuwe date.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Zien, ruiken, horen: wat is het belangrijkst op een eerste date?

Wanneer je een potentiële partner voor het eerst ontmoet, word je overweldigd door alle in…