Home Dating Tips om de leraar van je kind te daten

Tips om de leraar van je kind te daten

2 minuten leestijd
0

Als single vader of alleenstaande moeder komt het vaak voor dat je niet meer ieder weekend in de kroeg te vinden bent. Contact met andere singles is dan niet zo standaard als toen je nog op de middelbare school zat of student was. Kinderen kosten veel tijd waardoor je eigen sociale leven op een lager pitje gezet wordt. De enige plekken waar je in contact komt met andere singles is misschien zelfs alleen op de voetbal van je zoontje of tijdens een oudervergadering op school. Wat nu als je dochter of zoon een onweerstaanbare leraar heeft? Daten met een leraar is niet verboden maar is het verstandig?

Waar moet je aan denken?

Of je nu wel of niet moet daten met de leraar is een persoonlijke keuze die voor iedereen anders is. Het lijkt misschien spannend maar het is iets dat je niet te licht moet nemen. Docenten hebben een positie van autoriteit en hebben een voorbeeldrol. Iedere leraar heeft hiernaast een rol waar nauw op gelet wordt door de leiding van de school, andere ouders en zelfs andere instanties. Voordat je de keuze maakt om met de leraar te daten zijn een aantal dingen waar je over na moet denken.

Blijft het geheim?

Daten met een leraar is voor veel mensen geen probleem maar niet iedereen denkt er zo over. Het is daardoor een lastige keuze of je het open en bloot moet doen of juist in het geheim. Privacy is een belangrijk gegeven waarbij de leraar vaak in eerste instantie niet wil dan anderen erachter te komen. Is dit iets waar je mee kunt leven of kun je het niet geheim houden? Het is misschien ook tegen het beleid van de school in dat leraren met ouders gaan daten. Als dit het geval is dan is het zelfs mogelijk dat de leraar zijn baan verliest.

Wat zijn de gevolgen?

Als je ervoor kiest om een relatie te beginnen met een leraar van je kind dan zijn er bijna altijd consequenties. Niet alleen voor jezelf maar ook voor de leraar en natuurlijk je kind. Door een relatie met de leraar aan te gaan wordt het mogelijk bekend bij andere kinderen wat gevolgen kan hebben voor je eigen kind. Het is mogelijk dat je kind gepest wordt om het feit dat je een relatie met de leraar hebt. Er zijn echter nog veel meer gevolgen waar je niet zo snel aan denkt.

Voor wie kies je?

Als je kind les krijgt van de leraar dan is het mogelijk dat de docent-leerling relatie verstoord wordt. Een argument in de klas tussen je kind en de leraar kan uitmonden tot een ruzie tussen jou en de leraar. Het is de vraag of je kind dan nog steeds les kan krijgen van de leraar. Een slecht cijfer gegeven door de leraar aan je kind kan een woordenwisseling thuis opleveren waardoor je gedwongen wordt om partij te kiezen. Een overstap naar een andere klas of school ligt voor de hand maar daar heb je het kind mee. Als een overstap naar een andere klas of school niet mogelijk is wat doe je dan?

Wat als het daten niet goed afloopt?

Een beginnende relatie kan nog alle kanten op waardoor er veel onzekerheid is. Iemand die heel goed bij je lijkt te passen kan na een aantal maanden daten totaal het tegenovergestelde zijn. Stel dat je een relatie met de leraar bent begonnen en het loopt niet goed af; wat doe je dan? Ben je bereid om het kind naar een andere school te laten gaan?

Zoals je kunt lezen is het daten met een leraar niet zo eenvoudig als dat je in eerste instantie zou denken. Probeer open en eerlijk met je kind te zijn over de mogelijkheid dat je met de leraar gaat daten. Denk na over de mogelijke gevolgen en bespreek het van tevoren. Als je eenmaal aan het daten bent dan is het misschien al te laat.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep voor Relatieplanet kiest. Ontdek zelf waarom deze datingsite al 10 jaar op rij is verkozen tot de 'beste datingwebsite van Nederland'.

Bezoek Relatieplanet
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Angst om te daten? Dit onderzoek zegt dat het ‘heel normaal’ is

Daten is van nature een vreemde situatie: twee mensen die elkaar niet kennen, maar die mis…