Home Dating 5 tips om de angst voor afwijzingen te verminderen

5 tips om de angst voor afwijzingen te verminderen

2 minuten leestijd
0
indruk afwijzen

De angst van vele singles is afwijzing. Niet alleen een afwijzing op het bericht dat verstuurd wordt maar ook afwijzing tijdens de eerste date. Bij online daten krijg je geregeld te maken met afwijzingen. Dat is onderdeel van daten op het internet. Je kunt immers niet in de smaak vallen bij alle singles. Als je moeite hebt met afwijzingen, dan kun je op de volgende manieren de angst voor afwijzing verminderen:

1. De angst overwinnen

Je overwint je angsten door jezelf voor de leeuwen te gooien. Confronteer jezelf met dates met verschillende personen. Als je de angst voor afwijzing kwijt wilt raken dan is het nodig om goede ervaringen te krijgen. Dit doe je door meerdere dates te hebben. Hoe meer je dit doet, hoe beter je doorhebt dat het niet persoonlijk is. Het hoort nu eenmaal bij het proces van daten.

2. Niet te diep nadenken

Als je gaat daten dan moet je niet denken aan de toekomst. Dat kan na de date als je alleen bent. De date is ervoor bedoeld om te kijken of er een klik is. Kijk of de andere persoon bij je past en hoe de persoon in het echt is. Door open en zonder verwachtingen een date te hebben voorkom je dat het om afwijzen gaat. Bekijk of je een tweede date wilt, vrienden kunt worden en niet of je date een geschikte vader of moeder kan zijn voor je toekomstige kinderen. Als je teveel en te diep nadenkt over een eerste date dan creëer je de verkeerde verwachtingen.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

3. Eliminatie hoort erbij

Online daten wordt makkelijker als je beseft dat het maar één keer raak hoeft te zijn. Iedere keer dat je iemand afwijst ben je aan het elimineren. De kandidaten waar je toekomst in ziet blijven op deze manier over. Het is niet iets persoonlijks en al helemaal niet niets om je druk over te maken. Het gaat om aantallen waarbij je degenen die niet bij je passen elimineert.

4. Denk niet aan afwijzing

Als je naar een date gaat met het gevoel dat je afgewezen wordt dan is de kans groter dat dit ook gebeurt. Het zijn je gedachten die ervoor zorgen dat de date anders verloopt dan je wilt. Als je met een negatief gevoel over jezelf naar een date gaat, dan heeft dit invloed op je date. Probeer niet in termen van afwijzen en afgewezen worden te denken. Een date is een gezellig uitje tussen twee personen die elkaar leuk vinden. Als je er niet aan denkt geniet je meer van de date en is de uitkomst vaker positief.

5. Neem de tijd

Als je iemand veel gesproken hebt voor de eerste date weet je al veel over de persoon. Door niet te snel af te spreken met mensen voorkom je veel afwijzingen. Veel mensen zijn bang voor afwijzing waardoor ze angstig en verlegen worden tijdens een date. Door iemand al veel te hebben gesproken heb je al een beter beeld van de ander waardoor de eerste date relaxter is en je sneller op je gemak bent.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe 1 op de 3 leden er een partner vindt.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Waarom mensen online ontmoeten? 9 redenen voor een online relatie

Nog niet zo heel lang geleden was het idee van ‘mensen online ontmoeten’ een schandelijke …