Home Dating Tip: laat je vrienden helpen met daten

Tip: laat je vrienden helpen met daten

2 minuten leestijd
0

Dating is een activiteit die je alleen doet. Toch zijn er meestal veel vragen die je jezelf stelt als je op zoek bent naar iemand voor een relatie. Veel mensen vergeten dat vrienden een belangrijke rol kunnen spelen tijdens het daten. Ze kunnen je advies geven over wat je nu moet doen maar ook steunen in de keuzes die je maakt. Je vrienden kennen je en hebben een goed beeld van hoe je bent als persoon en wat bij je past. Ze weten ook hoe ze met je om moeten gaan en kunnen je van waardevol advies voorzien. Dit is waar je vrienden je bij kunnen helpen.

Selecteren van potentiële partners

Als je begint met online daten dan kun je veel aandacht krijgen van verschillende personen. Dit kan het moeilijk maken om een keuze te maken met wie je verder in contact wilt komen. Je vrienden kunnen de potentiële partners bekijken en je hebt een keuze te maken. Met behulp van het advies van je vrienden ben je veel beter instaat om de personen eruit te pikken die het beste bij je passen. Vaak hebben je vrienden een goed beeld van welke personen bij je passen en welke niet. Uiteraard is je eigen mening en gevoel het belangrijkst maar soms is een second opinion niet verkeerd voor als je het zelf niet meer weet.

Jezelf zien zoals anderen dat doen

Over jezelf schrijven is niet makkelijk. In de profieltekst van een datingsite wordt dit echter wel van je verwacht. Je vrienden kunnen je helpen bij het samenstellen van je profiel. Ze kunnen met je meedenken wat je in de profieltekst zet over jezelf maar ook bij het kiezen van de profielfoto’s. Het kan moeilijk zijn om jezelf te omschrijven. Dat is makkelijker voor je vrienden om te doen. Ze hebben een andere kijk op hoe je bent dan jezelf.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Klaarmaken voor de eerste date

De eerste date is voor veel mensen spannend. Je vrienden kunnen je geruststellen door te vertellen dat het goed komt. Als je weet dat je gesteund wordt door anderen worden de zenuwen minder. Je kunt je samen voorbereiden door samen met een vriend of vriendin een nieuw setje kleren te kopen. Je vrienden kunnen meedenken over waar je het over wilt hebben tijdens de eerste date en vragen die je niet moet vergeten. Wat ook niet vergeten mag worden is de veiligheidscheck voor vrouwen. Laat je vriend of vriendin weten dat je in veilige handen bent tijdens de date. Je weet het immers maar nooit met wie je te maken hebt.

Omgaan met teleurstelling

Is de eerste date niet helemaal volgens planning verlopen? Daten is niet alleen maar plezier. Het is mogelijk dat sommige dates niet goed verlopen of dat je ongemakkelijke gesprekken hebt gehad. Als een date niet goed afgelopen is dan kunnen je vrienden je helpen om te ontcijferen waar het mis ging. Misschien kun je er dan zelfs wel om lachen als je erover terugdenkt. Bij het zoeken naar een potentiële partner zijn er altijd hobbels op de weg waar je overheen moet. Dit kan ervoor zorgen dat je minder zelfverzekerd raakt. Je vrienden kunnen je steunen en weer op het goede pad helpen.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Onderzoek: waarom je niet te veel moet onthullen op eerste date

Bedenken wat je gaat doen op een eerste date is gemakkelijker dan aanwezig zijn op diezelf…