Home Dating apps Tinder was down: wereldwijde storing treft miljoenen gebruikers

Tinder was down: wereldwijde storing treft miljoenen gebruikers

1 minuten leestijd
0
tinder paspoort

Als je gisteren of de afgelopen uren de Tinder app probeerde te openen dan is het je misschien opgevallen dat Tinder niet werkt. Veel gebruikers in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en de rest van West-Europa meldden gisteren en vannacht dat de dating app niet werkte. Zelfs in sommige delen van de Verenigde Staten was Tinder down door een storing.

Tinder down

De storing bij Tinder begon gisteravond, rond een uur of 22.00 Nederlandse tijd. Gebruikers meldden problemen met het verzenden en ontvangen van berichten en fouten in de serververbinding. Sommigen zeiden dat ze niet konden inloggen en kregen een ‘Error 5000’-melding. Op Twitter regende het klachten waarbij gebruikers bang waren voorgoed hun matches kwijt te zijn.

Gelukkig valt het mee. Verschillende gebruikers meldden niet lang daarna dat al hun matches hersteld zijn. Heb je je foto’s nu nog steeds niet terug? Of zijn je matches weg? Het advies is om de Tinder app af te sluiten en opnieuw op te starten. Mocht dit niet lukken, dan is de smartphone opnieuw opstarten een mogelijke oplossing voor het probleem.

Nasleep van Dating Sunday

De storing bij Tinder volgt kort op de drukte dating dag van het jaar, ook wel Dating Sunday genoemd. Afgelopen zondag was het topdrukte op de datingsites en app. Goede voornemens gekoppeld aan singles die een relatie willen hebben de virtuele datingplekken overspoeld. Vorig jaar, op 6 januari, zag Tinder een stijging in downloads van 41 procent in vergelijking met de week ervoor. Andere dating apps zagen ook een vergelijkbare piek in het aantal downloads en aanmeldingen.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

‘Dating app match online inspecteren verkleint kans op romantiek’

Je veegt naar rechts in een datingapp en wordt verrast door de instant match. Nog voordat …