31 Tinder openingszinnen en ijsbrekers om een gesprek te beginnen

Thomas Lammers
Door Thomas Lammers
22 minuten leestijd

Op het eerste gezicht lijkt Tinder makkelijk. Binnen drie minuten heb je je aangemeld en staat je profiel live. Twee minuten later heb je al 30 profielen gekeurd en een half uur verder zijn dat er al 200. Dit is easy, denk je, en ook best wel verslavend.

Omdat je niet hopeloos wilt overkomen, laat je de eerste match links liggen. Want jij bent niet wanhopig, toch? De tweede en derde match verschijnen op je scherm, maar daarvan snap je eigenlijk niet hoe jij die hebt kunnen liken. Je sluit de app af om later in de avond de balans op te maken. Maar als je dat doet, zie je dat de teller nog steeds op drie staat. Huh?

Je sluit de Tinder-app af, herstart je telefoon en opent de app opnieuw. Nog steeds drie. Omdat je nu eenmaal verveeld op de bank ligt, besluit je de drie twijfelgevallen toch maar een eerste bericht te versturen. Maar terwijl je zit te wachten tot de berichten binnenstromen, krijg je geen enkele reactie. Je gaat maar slapen, want morgenochtend zal er wel meer ‘actie’ zijn in je inbox.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Als je wakker wordt, open je Tinder meteen. Tot je grote ongenoegen heb je nog steeds geen berichten ontvangen. Niet één. En twee van de drie matches zijn ook nog eens verdwenen. In de week die volgt, wordt het niet beter. De teller staat een week later op 23 matches, maar nog steeds geen enkele reactie. Je begint nu wel serieus te twijfelen aan jezelf. Wat doe je verkeerd?

Geen reacties?

Er is niets dat je zelfvertrouwen kan vernietigen als een reeks teleurstellende ervaringen op Tinder. Singles die jou niet terug liken en berichten die nooit worden beantwoord: Tinder voelt soms meer als een emotionele marteling. Wat simpel leek, bleek niet zo simpel te zijn. Je voelt je bedrogen. En na 23 conversaties die bij één bericht bleven hangen – die van jou – is Tinder veranderd in een schijnvertoning.

Nu is het heel makkelijk om te denken dat het probleem bij Tinder ligt. De app werkt gewoon niet goed, denk je. Het algoritme heeft je buitengesloten of je bent minder populair omdat je niet voor de premiumfuncties betaalt. Maar in werkelijkheid ligt het niet aan Tinder. Het ligt aan jou. En in het bijzonder: de berichten die je verstuurt.

Als je in staat bent om matches te scoren maar weinig tot geen reacties krijgt, dan ligt het probleem bij je openingszin. Wat je zegt om het gesprek te openen, werkt niet. Hoe je het ijs probeert te breken is niet effectief. En daar vertellen we jou meer over.

7 Tinder-openingszinnen om te vermijden

Tinder is een ‘numbers game’, een spel van aantallen. Het is massaal en kan behoorlijk chaotisch zijn als je meerdere matches tegelijk hebt. Daarom zijn gebruikers van datingapps selectiever geworden in het kiezen van een gesprekspartner. Welke match geef je aandacht en welke verdient je aandacht niet? Op welk bericht ga je in en welke niet? De openingszin – en hoe interessant die is – maakt het verschil.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

De grote aantallen hebben ervoor gezorgd dat suffe, alledaagse openingszinnen niet meer werken. Alle gesprekken gaan op elkaar lijken als iedereen dezelfde openingszin gebruikt. De gezichten veranderen misschien, maar de gespreksopeners niet. Ze zijn niet uniek.

Als gebruikers van datingapps daarom voor de 326ste keer met ‘Hi, hoe is het?’ worden aangesproken, dan hebben ze maar één keuze: skippen. Want er zijn genoeg alternatieven die er wel moeite voor doen – mannen en vrouwen die hen wél een reden geven om het eerste bericht te beantwoorden.

Het kort erop neer dat onopvallende, doorsnee openingszinnen niet meer werken. Ze zorgen er alleen maar voor dat je berichten genegeerd worden. Waar je dan aan moet denken? Dit zijn de berichten die genegeerd worden en je kansen op een gesprek drastisch verlagen.

1. “Hey”

Begin het gesprek met je Tinder-match nooit met een ‘Hey’, ‘Hoi’ of ‘Hallo’. Dit werkt goed als je op wilt gaan in de grijze massa, maar niet als je een reactie wilt uitlokken. Het is zo extreem zwak dat de gemiddelde inbox gevuld is met dit soort eerste berichten. En zoals je het misschien al verwacht, zijn dit de berichten die geen blik waardig worden gegund.

2. “Alles goed?”

Net als de standaard begroeting is het afgezaagd als je vraagt hoe het gaat. Natuurlijk is het beleefd om te vragen hoe het met iemand gaat, maar niet op Tinder. Het is waarschijnlijk zelfs de saaiste vraag die je kunt stellen aan je match. Als je je match snel in slaap wilt sussen, dan combineer je ‘Hey’ met ‘Alles goed?’. Met een vraag beginnen kan goed werken, maar niet met deze vraag.

3. “Jij bent lekker”

In het eerste bericht vertellen hoe lekker, mooi of sexy iemand eruitziet? Dat is ongepast. Door te matchen geef je al aan dat je de ander aantrekkelijk vindt, meer dan dat is niet nodig. Vooral mannen maken zich schuldig aan deze berichten. Doe het niet en voorkom dat je een van de vele creeps bent die niet verder kijkt dan het uiterlijk.

4. 👋

Terwijl je een volledig virtueel toetsenbord tot je beschikking hebt, maak je de keuze voor een nietszeggende emoji? Een kussende emoji, een hartje of een duim omhoog; wat verwacht je als antwoord? Als je alleen een emoji verstuurt, dan lijkt het erop dat je niet de tijd wilt nemen om een origineel eerste bericht te verzinnen.

5. “Heb je zin om straks af te spreken?”

Het uiteindelijke doel van je matches op Tinder is waarschijnlijk een face-to-face ontmoeting. Maar het is geen vraag die je stelt om een gesprek te beginnen. Tinder is weliswaar een tikkeltje oppervlakkig, maar dat geeft je niet het recht om iedereen als seksobjecten te behandelen. Loop niet te hard van stapel.

6. “Ik wil je…”

Hoe raar dit ook klinkt voor sommigen, Tinder is geen seksdating app. Het is niet de plek om open en bloot met seksuele opmerkingen te strooien naar iedereen die je ‘wel wilt doen’. Sterker nog, het is nooit een goed idee om een expliciet bericht te versturen op Tinder. Het enige dat je daarmee bereikt is dat je de ander een oncomfortabel gevoel geeft. Bewaar je sexting berichten voor later, bijvoorbeeld als je van Tinder af bent.

7. “Hier ben ik. Wat zijn je andere twee wensen”

Als het aankomt op Tinder-ijsbrekers, dan is er geen tekort aan grappige en foute openingszinnen. Leuk om te vertellen tegen vrienden onderling, maar in de praktijk bereik je er weinig mee. In de meeste gevallen ben je daar namelijk niet uniek in. Misschien dat je het helpt om je match te laten lachen, maar dat garandeert nog geen reactie.

Al deze openingszinnen die op Tinder worden gebruikt zijn een garantie op falen. In een datingwereld die om aantallen draait, bouwen alle singles een virtuele muur om zich heen. Dit is de manier waarop zij zichzelf beschermen tegen tijdverspillers, energieslurpers en vulgaire berichten. Stuur het verkeerde bericht en de muur wordt alleen maar hoger. Wat je dan wel moet versturen als eerste bericht?

3 alternatieven voor Tinder

18 Tinder-berichten voor een reactie

Wie een datingapp als Tinder probeert, komt er al snel achter dat het versturen van een ‘hoi’ geen zoden aan de dijk zet. Het is misschien voor jezelf een gedurfde poging om het Tinder gesprek te openen. Maar in werkelijkheid is het een nietszeggend bericht, verstopt in een overvolle inbox van één enkele app. Wie weet hoeveel berichten de ander nog meer ontvangt en hoeveel aandacht de andere apps vragen?

Voor een populaire gebruiker van Tinder is het niet relaxed chatten met een enkele match. Het is meer als jongleren op een fiets met vier ballen in de lucht. De berichten stromen binnen alsof de dam is gebroken. Probeer daar maar eens tussen te komen met een onopvallend bericht. Wat je ook stuurt: laat het opvallen zodat je nieuwe Tinder match niets anders kan dan het bericht openen en erop reageren. Hoe je dat doet?

Deze openingszinnen en berichten gebruik je als het eerste bericht op de datingapp. Je zet jezelf apart van de menigte met deze unieke berichten.

1. “Voordat we beginnen moet je weten dat ik de 45-regel volg”

Een reactie uitlokken? Dat doe je het best door wat verwarring te zaaien. Niemand kent de 45-regel, omdat deze regel niet bestaat. Als je deze opening voor Tinder gebruikt, dan vraagt de ander zich uit nieuwsgierigheid af wat deze regel is. Het antwoord kun je zelf invullen. Bijvoorbeeld: “Ik ga pas op date na minimaal 45 berichten” of “Binnen 45 uur wil ik weten of we gaan afspreken. De tijd gaat nu in”.

2. “Wow, mijn eerste match! En ik ben blij dat jij het bent”

Iedereen heeft interesse in het groentje die nog niet bekend is met hoe het allemaal werkt. Het laat zien dat je niet wanhopig op zoek bent en tegelijk geef je een compliment aan je match.

3. “Leuke kledingstijl! Wat zou je doen als het etiket van mijn shirt eruit hing tijdens onze eerste date?”

Een compliment opgevolgd door een real-life situatie; wie heeft er niet eens een etiket gehad die uit de kleding stak? Als het een beetje grappig en vreemd is, dan weet je zeker dat het de aandacht trekt.

4. “Omschrijf je leven in vier emoji’s”

Een diepgaande vraag verpakt in kleurrijk omhulsel om een makkelijk antwoord uit te lokken. Het is soms makkelijker om emoji’s te gebruiken om iets uit te beelden dan het met woorden te zeggen. Een variant hierop is: “Omschrijf jezelf met vier GIF’s”.

5. “Ooh ik ben ook zo’n geek die cosplay te gek vindt”

Met deze simpele zin laat je weten dat je het profiel goed bekeken hebt. Maar ook laat je zien dat er meteen een match is op een belangrijk onderdeel. Het makkelijke aan deze zin is dat je het kunt aanpassen naar vrijwel alles wat je in een profiel leest of ziet. Ben je gematcht met een sushiliefhebber? Dan kun je het aanpassen naar “Ooh ik ben ook zo’n sushi gek die veel te vaak on a roll is.”

6. “Heb je geen linkeroor? Al je foto’s zijn van je rechterzijde gemaakt 😉”

Denk niet dat je te maken hebt met een eigentijdse versie van Vincent van Gogh1; iedereen heeft een favoriete kant voor op foto’s. Zie je iets opvallends op de foto’s van je match? Verzin een gevatte opmerking en een reactie is bijna een garantie.

7. “Ik weet niet of je het al weet maar…”

Een reactie op je Tinder-bericht garandeer je door clickbait in je bericht te verwerken. Wie wil niet het einde van deze zin weten? Net als bij de 45-regel kun je het vervolg van de zin zelf invullen. Gebruik uiteraard wat humor als de onvermijdelijke ‘Maar wat?’-vraag volgt.

8. Wat je op die foto […] is zo […], wat… [vraag over onderwerp]

Dit voorbeeld is perfect om eigen te maken met iedere keer een ander onderwerp, afhankelijk van wat je op de profielfoto’s tegenkomt. Dit maakt het persoonlijk, vertelt dat je de tijd hebt genomen om verder te kijken dan de rest en geeft de mogelijkheid om te reageren. Vergeet ook niet om een passende GIF te gebruiken om je openingszin kracht bij te zetten en het ijs wat verder open te breken.

Nog meer Tinder-openingszinnen

  1. Hey [Naam], als je nu moest kiezen tussen […] en […]. Wat kies je?
  2. Waarom zie je er zo onschuldig uit, maar tegelijkertijd ook zo verleidelijk?”
  3. Betekent dit nu dat we een stelletje zijn? 🙂
  4. [Naam], weet je wat jou echt interessant maakt?
  5. Hoe wist je dat ik op […] met […] val?
  6. Hallo mede-[…]liefhebber. Maak indruk op mij: wat is volgens jou de beste […]?
  7. De perfecte zondag: uitgebreid ontbijt om daarna te sporten of tot 12 in bed?
  8. Ik wil je wat vertellen, maar ik weet niet hoe
  9. Hoe weet ik zeker dat jij en ik […]?
  10. [Naam], ik wil graag je mening over iets belangrijks

6 tips voor Tinder-ijsbrekers en openingszinnen

Goede openingszinnen op Tinder zijn als oases in een woestijn: ze zijn zeldzaam. Het kost tijd om er één te vinden. Maar als je er eenmaal eentje vindt, kun je er langdurig van genieten. Met openingszinnen en ijsbrekers voor Tinder is dat niet anders.

Met de juiste ijsbreker laat je zien dat het je menens is. Dat je anders bent dan alle anderen. Dit zijn een aantal strategieën die je kunt toepassen op je Tinder-ijsbrekers.

1. Toon je humor

Het gezegde is ‘nice guys finish last’. Maar als het op de Tinder-ijsbreker aankomt, dan is het ‘funny guys finish first’. Het doel van de perfecte Tinder ijsbreker is het ontlokken van een reactie, het liefst gebaseerd op een emotie. Als je daar niet in slaagt, gaat je match snel door naar de volgende.

Mensen hebben van nature een zwak voor goede humor. Met je ijsbreker kun je daar voordeel uit halen. Combineer een grappige GIF met een slimme opmerking om meer reacties te krijgen.

“Hé boekenwurm, gelukkig ben ik niet de enige geek hier op Tinder. Wat lees je nu?”

2. Maak het persoonlijk

Als je de keuze had om ofwel een handgeschreven en persoonlijke brief te ontvangen van je geliefde of een dertien-in-een-dozijn-kaartje gekocht bij de benzinepomp. Wat zou je liever krijgen? Tinder is niet anders.

Gepersonaliseerde ijsbrekers en openingszinnen krijgen de meeste aandacht. Het laat zien dat je de tijd hebt genomen om het profiel te lezen, in plaats van alleen door de foto’s te bladeren. Je bent oprecht, wat vele anderen niet zijn. Een bericht met persoonlijke kenmerken erin vermeld heeft de grootste kans op een reactie.

“Hé, eindelijk iemand gevonden die ook niet zonder koffie kan 😉 Misschien moeten we maar eens overleggen waar de koffie het lekkerst is.”

Deze simpele openingszin is niet het type zin dat je vaak tegenkomt op andere websites. Het is namelijk niet fout, gebaseerd op een grap of één of andere truc om iemand te verleiden. Met dit soort zinnen toon je interesse in waar de ander om geeft, bevestig je een gemeenschappelijke interesse maar ook is het een hint naar de toekomst.

3. Maak jezelf intrigerend

Er is een dunne grens tussen intrigerend en arrogant. Als je ervaring krijgt met de Tinder-openingszinnen, dan leer je gaandeweg waar deze grens ligt. Door jezelf op een voetstuk te plaatsen toon je aan dat je het waard bent om na te streven. Een beetje ego is interessant, als je het maar binnen de perken houdt.

“Eindelijk, het type dat bijna aan al mijn eisen voldoet.”

4. Tease en plaag

Het ligt in de natuur van de mens om iemand te plagen als er interesse is in die persoon. ‘Meisjes plagen, kusjes vragen’ is niet voor niets een bekend gezegde op het schoolplein. Speels en luchtig teasen is een effectieve manier om het ijs te breken op Tinder.

“Een politieagente? Als je maar weet dat ik onschuldig ben totdat het tegendeel is bewezen 😉”

5. Stel een willekeurige vraag

Wie houdt er niet van een verassing? Dan hebben we het niet over de onverwachte dickpic, maar over een origineel bericht dat overduidelijk niet gekopieerd en geplakt is. Een willekeurige vraag helpt je om dat doel te bereiken. Of het nu een wat als vraag is of een zou je liever vraag; je kunt er alle kanten mee uit.

“Hey hondenliefhebber! Wat als je mocht kiezen; een chihuahua of een chow chow?”

6. Neem de direct benadering

De meeste Tinderaars spelen op veilig. Dat blijkt wel uit het aantal ‘Hoi, hoe is het?’-openingszinnen. Hoewel het voor hen de beste aanpak lijkt, is een wat directere aanpak veel effectiever. De meeste singles zijn bang om agressief over te komen, uit angst om de ander weg te jagen. De directe benadering staat daarentegen synoniem aan het tonen van lef.

“Ik wil alles over je weten.”

De beste ijsbrekers en openingszinnen voor Tinder lees je nergens. Je vindt ze op geen enkele website die je bezoekt en je hoort ze in geen enkele video. De ijsbrekers die je wel vindt zijn allang gekauwd, uitgespuugd om daarna gerecycled te worden door de volgende. Ze zijn niet uniek genoeg. Er is daarom ook geen one-size-fits-all formule voor de beste Tinder-ijsbreker. Wees de doe-het-zelver en verzin je eigen openingszin op basis van deze drie elementen:

  1. Het is makkelijk om op te reageren
  2. Het is grappig en/of creatief
  3. Het heeft een positieve vibe

De Tinder-ijsbrekers die succes garanderen passen zich aan op de situatie. Dit betekent dat je nooit exact hetzelfde bericht verstuurt, maar voor iedere match een nieuwe strategie toepast. Alleen dan is het mogelijk om een match te overtuigen om te reageren. Geef ze een reden om te reageren.

Bekijk welke unieke kenmerken een individuele match met zich meebrengt, analyseer het profiel en de foto’s, neem alle details in je op en baseer daarop je ijsbreker. Ten slotte: onthoud dat niet elke ijsbreker in staat is om het ijs te breken; sometimes you win, sometimes you lose.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie