Home Dating apps Tinder match? Deze 7 eerste berichten garanderen een reactie

Tinder match? Deze 7 eerste berichten garanderen een reactie

3 minuten leestijd
0
tinder app

“Links, Rechts” is niet alleen een hit van Snollebollekes maar ook kenmerkend voor het swipen op Tinder. Wie genoeg naar links of rechts veegt heeft al snel een match te pakken maar hoe ga je verder? Wat moet je zeggen tegen iemand die op dit moment nog slechts een virtueel karakter in een app is?

Het bedenken van de openingszin kan soms nog intimiderender zijn dan een openingszin tijdens een real-life ontmoeting. Waar je je in het echte leven nog kunt onderscheiden door überhaupt op iemand af te stappen is het een ander verhaal op de dating apps. Heb je een Tinder Match? Dan ben je er nog niet. Alles valt of staat met het eerste bericht.

Hoe je een reactie krijgt

Wie een dating app als Tinder probeert komt er al snel achter dat het versturen van een “hoi” geen zoden aan de dijk zet. Het is misschien voor jezelf een gedurfde poging om het Tinder gesprek te openen maar in de realiteit is het een nietszeggend bericht, verstopt in een overvolle inbox van een enkele app. Wie weet hoeveel berichten hij of zij op de app ontvangt en hoeveel aandacht de andere apps vragen?

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Voor een populaire gebruiker van Tinder is het niet relaxt chatten met een enkele match, het is als jongleren op een fiets met vier ballen in de lucht. De berichten stromen binnen alsof de dam gebroken is. Probeer daar maar eens tussen te komen met een onopvallend bericht. Wat je ook stuurt, laat het opvallen zodat je nieuwe Tinder match niets anders kan dan je bericht te openen en erop te reageren. Hoe je dat doet?

7 Tinder berichten voor een reactie

Deze openingszinnen en berichten gebruik je als eerste bericht op de dating app. Je zet jezelf apart van de menigte met deze unieke berichten die laten zien dat je weet wat je moet zeggen.

“Voor we beginnen moet je weten dat ik de 45-regel volg”

Een reactie uitlokken? Dat doe je het best door wat verwarring te zaaien. Niemand kent de 45-regel, omdat deze regel niet bestaat. Als je deze opening voor Tinder gebruikt dan vraagt de ander zich uit nieuwsgierigheid af wat deze regel is. Het antwoord kun je zelf invullen; bijvoorbeeld, “ik ga pas op date na minimaal 45 berichten” of “binnen 45 uur wil ik weten of we gaan afspreken”.

“Wow mijn eerste match! En ik ben blij dat jij het bent”

Iedereen heeft interesse in het groentje die nog niet bekend is met hoe het allemaal werkt. Het laat zien dat je niet wanhopig op zoek bent en tegelijk geef je een compliment aan je match.

“Leuke kledingstijl! Wat zou je doen als het etiket van mijn shirt eruit hing tijdens onze eerste date?”

Een compliment opgevolgd door een real-life situatie; wie heeft er niet eens een etiket die uit de kleding steekt? Als het een beetje grappig en vreemd is dan weet je zeker dat het de aandacht trekt.

“Omschrijf je leven in vier emoji’s”

Een diepgaande vraag verpakt in ander omhulsel om een makkelijk antwoord uit te lokken. Het is soms makkelijker om emoji’s te gebruiken om iets uit te beelden dan het met woorden te zeggen. Een variant hierop is: “omschrijf jezelf met vier GIF’s.”

“Ooh ik ben ook zo’n geek die cosplay te gek vindt”

Met deze simpele zin laat je weten dat je het profiel goed bekeken hebt maar ook laat je zien dat er meteen een match is. Het makkelijke aan deze zin is dat je het kunt aanpassen naar vrijwel alles wat je op een profiel ziet. Ben je gematcht met een sushi liefhebber? Dan kun je het aanpassen naar “Ooh ik ben ook zo’n sushi gek die veel te vaak in de sushitent te vinden is.”

“Heb je geen linkeroor? Al je foto’s zijn van je rechterzijde gemaakt 😉”

Denk niet dat je te maken hebt met een eigentijdse versie van Vincent van Gogh1; iedereen heeft een favoriete kant voor op foto’s. Zie je iets opvallends op de foto’s van je match? Verzin een gevatte opmerking en een reactie is bijna een garantie.

“Ik weet niet of je het al weet maar..”

Een reactie op je Tinder bericht garanderen door clickbait in je bericht te verwerken. Wie wil niet het einde van deze zin weten? Net als bij de 45-regel kun je het vervolg van de zin zelf invullen. Gebruik uiteraard wat humor als je de vraag “maar wat?” krijgt.

Hoewel veel singles zich in eerste instantie bij Tinder aanmelden om niet meer alleen door het leven te hoeven gaan, zijn er nog meer singles die zich voor de entertainment aanmelden. Als je niet grappig bent of het spannend houdt dan is de volgende persoon slechts een paar seconden verwijderd. Op Tinder heeft iedereen zoveel meer keus dan in het echte leven dat de kleinste details het verschil maken.

Het doel van een goed eerste bericht op Tinder is om hem of haar een reden te geven om met je te chatten. De volgende stap is het delen van het telefoonnummer. Heb je niet genoeg Tinder matches? Bekijk dan hier hoe je meer matches kunt krijgen.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Deze saaie beroepen, hobby’s en interesses horen niet in je datingprofiel

Mark heeft een interessante baan. Althans, dat denkt hij. Als datamanager voor een grote N…