Wat is Tinder’s Blind Date? Een uitleg van hoe het werkt

Michael Slender
Door Michael Slender
4 minuten leestijd

Tinder heeft een nieuwe blind date-functie gelanceerd die gebruikers aan elkaar koppelt zonder dat ze elkaars profiel kunnen bekijken. De functie, die wereldwijd zal worden uitgerold, is nu beschikbaar in de Verenigde Staten. In de komende weken wordt de virtuele blind date naar alle landen uitgerold.

Wat is Blind Date?

Tinder’s Blind Date is een toevoeging aan het nieuwe Explore-gedeelte in de app, het onderdeel waarin de app nieuwe manieren biedt om te matchen en chatten met andere gebruikers. Met deze laatste upgrade van Explore brengt Tinder een oude klassieker terug: de blind date – een ontmoeting tussen twee mensen die elkaar nog nooit hebben gezien.

Tinder roept met de Blind Date-feature het nostalgische gevoel van de jaren negentig op, alleen dan als onderdeel van de populaire app. Tinder stuurt je echter niet op date met een onbekende. Het stelt je voor aan andere gebruikers waarmee je kunt chatten en berichten uitwisselen, nog voordat je elkaar profiel hebt gezien.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Blind Date is onderdeel van de populaire reeks Fast Chat-functies en biedt je wederom een nieuwe sociale ervaring. In tegenstelling tot de andere functies van Fast Chat is het bij de Blind Date niet mogelijk om elkaars profiel te bekijken, waardoor het gesprek – in plaats van foto’s – de eerste indruk vormt. Bevalt het gesprek? Dan kun je besluiten om te matchen. Alleen na het matchen kun je elkaars profiel en foto’s bekijken.

Volgens Tinder is de Blind Date-functie geïnspireerd door de klassieke manier om iemand te ontmoeten, dat meestal door een bemoeizuchtige tante of goedbedoelende collega werd georganiseerd. Het geeft gebruikers van Tinder ‘een rustige manier om hun persoonlijkheid op de eerste plaats te zetten en een match te vinden waar ze echt bij passen’, zo zegt Tinder zelf.

Hoe Blind Date werkt

Iedereen die Blind Date probeert beantwoordt een korte reeks ijsbrekervragen. Degenen van wie de antwoorden overeenkomen worden aan elkaar gekoppeld. Je gaat vervolgens een chat in met één van die gebruikers, terwijl een timer begint te lopen. Afgezien van de antwoorden die de ander heeft gegeven op de meerkeuzevragen, weet je helemaal niets over je gesprekspartner. Twee voorbeelden van deze ijsbrekers zijn:

  • “Het is oké om een shirt ____ keer te dragen zonder het te wassen.”
  • “Ik doe ketchup op____.

Als de tijd is verstreken kun je het profiel van de ander leuk vinden, dat wordt onthuld als er een match is. Of als je niet op dezelfde golflengte zit, kun je ervoor kiezen om aan een nieuwe gebruiker te worden gekoppeld.

40% meer matches

Blind Date is al getest door een kleine groep gebruikers van de datingapp. Degenen die de Blind Date-functie met verborgen profielen gebruikten hadden 40% meer matches dan de gebruikers die een andere Fast Chat-functie met zichtbare profielen gebruikten. Volgens Tinder toont dit aan singles op de datingapp bereid zijn om te communiceren – en uiteindelijk te matchen – met iemand die ze in een andere setting misschien zouden overslaan.

Blind Date is straks terug te vinden in Explore, de nieuwe interactieve ruimte op Tinder. Met Explore wil Tinder het echte leven nabootsen met verschillende features die hierop inspelen. Je kunt in Explore andere gebruikers leren kennen op basis van hun interesses en intenties, maar ook is het plek waar alle extra features te vinden zijn, zoals Music Mode, Swipe Night, Vibes, Hot Takes en straks dus ook Blind Date.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie