Tinder viert 10-jarig bestaan: dit is de geschiedenis van de datingapp

Michael Slender
Door Michael Slender
4 minuten leestijd

Tinder was de perfecte app die op de perfecte plek werd gelanceerd. Het was ook de app die met de perfecte timing beschikbaar kwam. Alles leek te kloppen toen Tinder in de appstores werd geïntroduceerd. Dat was tien jaar geleden, want Tinder viert vandaag het 10-jarig.

Tien jaar Tinder

In het tienjarige bestaan van de app heeft het onze manier van daten veranderd. Swipen, matchen en chatten werd de modus operandi, de wijze waarop alle singles nu te werk gaan als ze harten willen veroveren. Dit zijn de Tinder-momenten die hebben bijgedragen aan het succes van de datingapp.

2012

Tinder wordt geïntroduceerd op een universiteitscampus in de VS en wordt dé plek voor jonge mensen. Vanaf september 2012 is de app beschikbaar in de appstore van Apple.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

2013

De term ‘swipe’ krijgt een heel nieuwe betekenis. In dit jaar wordt de swipe-feature geïntroduceerd in de app. Klikken of tikken op buttons is niet meer nodig, naar links en rechts swipen wordt de standaard.

2014

Tinder wordt een wereldwijd fenomeen, er wordt per dag meer dan 1 miljard keer geswipet en gematcht.

2015

Tinder doorbreekt grenzen om nieuwe mensen te ontmoeten. Tinder introduceert Passport zodat leden overal ter wereld met elkaar kunnen verbinden. Het eerste betaalde lidmaatschap van Tinder wordt gepresenteerd: Tinder Plus.

2016

Tinder steunt LGBTQ+ gebruikers. In samenwerking met GLAAD introduceert Tinder meer geslachtsidentiteiten en wordt hiermee de eerste datingapp die meer opties dan ‘man’ of ‘vrouw’ biedt.

2017

Tinder gaat online. Met Tinder Online kunnen leden op elke browser, op elk apparaat, overal ter wereld hun potentiële matches bekijken.

2018

Tinder presenteert het Gold-abonnement, op dat moment het meest uitgebreide lidmaatschap. Vanaf dat moment is het mogelijk om te zien wie jou leuk vindt. Tinder introduceert ook Loops en Picks.

2019

Tinder mixt dating en entertainment met de in-app interactieve Swipe Night-serie. Eerst alleen in de VS en vanaf 2020 wereldwijd.

2020

Quarantaine blijkt de grootste ijsbreker ter wereld te zijn op Tinder. Er werd binnen één dag 3 miljard keer geswipet. Tinder maakt de Passport-functie wereldwijd gratis voor alle leden. Face to Face in-app videobellen en Foto Verificatie worden wereldwijd gelanceerd om daten vanuit huis ‘echter’ en veiliger te maken.

2021

Tinder helpt leden er weer op uit te gaan. Tinder introduceert ‘Weet Je Het Zeker?’ en ‘Stoort Dit Jou’, twee functies om vervelend gedrag binnen de app aan te pakken. Tinder werkt samen met overheden over de hele wereld om leden gevaccineerd te krijgen. Tinder kondigt ID-verificatie aan en opent de virtuele deuren van Tinder Explore: een nieuwe in-app hub die toegang geeft tot nieuwe interactieve manieren van verbinden.

2022

Tinder bestaat tien jaar. Blind Date en Festival Mode worden gelanceerd in Explore. In slechts 10 jaar tijd heeft het aantal swipes op Tinder 4 miljard per dag bereikt. Er zijn sinds de lancering 500 miljoen downloads en 70+ miljard matches te vieren.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie