Home Time To Meet

Time To Meet

time to meetHeel moeilijk is het tegenwoordig niet meer om iemand te ontmoeten, want met alle online datingsites en apps is er in ieder geval aan aanbod geen gebrek. Alhoewel daar misschien wel meteen het probleem ligt, want door al het aanbod gaat de kwaliteit van menselijke contacten er wel op achteruit. Als je een beetje handig bent dan heb je een hoop matches, likes en gesprekken met mensen die je vluchtig voorbij zag komen. Een voorbeeld daarvan is de onderstaande dating app, waar je sneller een bericht hebt dan je profiel volledig ingevuld.

Bezoek Badoo

Maar hoe fijn dat ook lijkt: net zo makkelijk als je een gesprek met iemand aangaat, klik je hem of haar weer weg en daardoor begint het allemaal een tikkeltje asociaal te worden. Gelukkig zijn er een aantal opties die het mogelijk maken om toch op de kwaliteit te focussen in plaats van op de kwantiteit.

Gespecialiseerde datingbureaus helpen je bijvoorbeeld aan een duurzame relatie en dan is er ook time to Meet, een Belgisch initiatief waarbij groepsactiviteiten voor singles worden georganiseerd. Of zoals ze het zelf ook wel zeggen: time to Meet is een écht sociaal medium. Benieuwd hoe dat zit? Leggen we uit!

Voor wie is het?

Time to Meet is speciaal voor de vrijgezellen van deze tijd die wel weer waarde hechten aan persoonlijk contact. Daarbij zijn vrijgezellen van elke leeftijd welkom en het niet uit of iemand heteroseksueel, biseksueel of homoseksueel is. Zelfs stelletjes mogen zich aanmelden om op deze manier in contact te komen met andere mensen. Time to Meet hecht dus waarde aan de ontmoeting zelf en dat gaat altijd gepaard met leuke en afwisselende activiteiten.

Omdat we het hier over een Belgisch initiatief hebben, komen de meeste mensen die deelnemen aan deze activiteiten dus automatisch uit (Nederlandstalig) België. De activiteiten vinden dan ook plaats in steden als Gent, Leuven, en Antwerpen. Het voordeel daarvan? Dat er Nederlands wordt gesproken tussen de leden en dat al deze steden niet zo ver van de grens met Nederland liggen.

Op z’n minst 3 keer per maand wordt er een activiteit georganiseerd voor geïnteresseerden. Vaak geldt daarbij een minimum van 8 deelnemers. Het is daardoor altijd lekker gezellig en, zoals de Belgen zelf zouden zeggen, plezant.

vriendin bff

Hoe werkt het?

Het idee is simpel en eigenlijk al eeuwenoud: mensen persoonlijk ontmoeten. Toch is dat tegenwoordig een stuk minder vanzelfsprekend dan vroeger aangezien een hoop communicatie online verloopt en dus ook minder persoonlijk wordt. Time to Meet beschrijft zichzelf dan ook als een soort van protest tegen de invloeden van sociale media en het gebrek aan kwaliteit op online datingwebsites.

Time to Meet doet daarom niets anders dan terugvallen of iets wat pakweg 10-15 jaar geleden nog doodgewoon was: de puurheid van persoonlijk contact. Toen was persoonlijk contact nog wel ‘echt’ en duurden gesprekken ook langer dan het achterlaten van een ‘like’ of het uittypen van slechts 141 karakters. Voor de mensen die naar dezelfde authenticiteit streven van persoonlijk contact werkt het als volgt.

Aanmelden en eerste gesprek

Je meldt je aan, online in dit geval. Dat gaat via een aanvraagformulier waarna er contact met je wordt opgenomen door de bedenker van dit initiatief, Lynn. Dat gebeurt weer telefonisch, waarna ze je meer over jou en jouw karakter te weten zal willen komen. Let op: dat is wat anders dan een oppervlakkig eenzijdig interview, maar er moet uiteraard wel eerst een soort van kennismakingsgesprek zijn, aangezien al het verdere contact face-to-face is.

mensen water

Inschrijven voor de activiteiten

Als dat eenmaal is gebeurd, schrijf je je als lid in voor één van de activiteiten die je eveneens op de site kunt vinden. Dat zijn normaal gesproken 3 activiteiten per maand waarbij je kunt denken aan samen wandelen, samen ontbijten, brunchen of lunchen. Leuk is dat er ook regelmatige activiteiten zijn die iets intensiever van aard zijn, zoals bijvoorbeeld een binnenlandse of buitenlandse citytrip.

Ook is het niet ongewoon om gezamenlijk de natuur in te trekken. En dat vinden we wel wat anders dan een eerste ontmoeting in het café of restaurant. Er is zelfs een waar carpoolsysteem zodat je onderweg al kennis maakt (kan maken, afhankelijk van de route uiteraard) met de andere leden. En mocht je kinderen hebben? Dan zijn zij soms ook welkom.

Er zijn bepaalde wandelactiviteiten waar kinderen ook zonder problemen aan mee kunnen doen. Indien dat van toepassing is, zal daar een vermelding van bijstaan. Al met al worden de activiteiten onderverdeeld in time to Move (sportief), time to Imagine (cultureel), time to Explore (reizen) en time to Taste (culinair).

App/website

Je merkt het al een beetje. Zo’n beetje alles (op de inschrijving na) verloopt via persoonlijk contact. Uiteraard zul je je wel moeten aanmelden op de site zelf en zal ook het kalender voor de activiteiten daarop komen te staan. Voor de rest wordt er niet of nauwelijks gebruik gemaakt van een app en ook de website is dus slechts van informatieve aard.

Bezoek time to Meet

Over time to Meet

Time to Meet ziet zichzelf als een positief geluid die zich verzet tegen de, naar eigen zeggen, (a)sociale media en de vereenzaming van de westerse maatschappij. Als bedenkers van dit opmerkelijke initiatief willen ze daarom echt iets teweeg brengen op het gebied van daten, relaties en menselijke contacten en dat betekent in dit geval niets anders dan dat er wordt teruggegaan naar de puurheid van vroegere contacten.

Of het de oprichters wat kan schelen dat ze ‘idealistisch’ worden genoemd? Niet bepaald. Het gaat hen alleen maar om het terugbrengen van echte vriendschappen. En wij hebben zo’n vermoeden dat uiteindelijk iedereen daar stiekem naar snakt. Uiteindelijk draait het om persoonlijk contact, ook in 2020.