Home Tesamen

Tesamen

tesamenTesamen; de Belgische datingsite die singles samenbrengt. Zoals de naam al aangeeft is dat tenminste het doel van dit geregistreerd relatiebureau. Hoewel de website wel een keer aan vernieuwing toe is, blijft Tesamen.be een betrouwbare partij als je een relatie zoekt. Opgericht door twee mensen die elkaar in de beginjaren van online daten hebben ontmoet is het inmiddels een plek waar duizenden Belgen elkaar hebben leren kennen. Dit is een overzicht van wat Tesamen precies doet, hoe het werkt en alles wat je nog meer moet weten.

Tip: ons advies voor serieuze singles in Belgie is Meetic.
Bezoek Meetic

Hoe werkt Tesamen?

Ben je het swipen zat of de oppervlakkige gesprekken op de apps die nergens toe leiden? Als je dit bij jezelf herkent dan is het goede nieuws dat Tesamen een andere aanpak heeft. Tesamen.be is een zogenaamde ‘traditionele’ datingsite. Dat wil zeggen dat je er niet kunt swipen en singles er serieus op zoek zijn naar een relatie. Om te daten via de website hoef je maar enkele korte stappen te doorlopen.

Ten eerste dien je je aan te melden bij de datingsite. Dit is niet anders dan bij een andere willekeurige website. Het inschrijven zelf is bovendien volledig gratis, zodat je zonder kosten te maken eerst kunt rondneuzen. Vul enkele basisgegevens over jezelf in en kies uiteraard een interessante gebruikersnaam. De gegevens die je tijdens het inschrijven invult, worden niet getoond in je profiel. Bevestig je e-mailadres en je bent klaar om je profiel in te vullen.

Bij Tesamen wordt er veel aandacht besteed aan je profiel. Dit is je visitekaartje waarmee je andere singles uitnodigt om contact met je op te nemen. Voeg je leukste foto’s toe, waar je uiteraard zo aantrekkelijk mogelijk op te zien bent, en vul dit aan met een pakkende profieltekst. De combinatie met je profieltekst en foto is wat anderen moet verleiden om je een bericht te versturen; neem er de tijd voor.

Alles ingevuld? Dan wordt je profiel door de moderatoren gecontroleerd. Ondertussen kun je de datingsite al wel testen. Je bent nu een “Gratis actief basislid”. Je profiel is zichtbaar voor de andere kandidaten en ze kunnen je persoonlijke berichten sturen die jij, zelfs met je gratis account, kunt lezen en beantwoorden.

hart rond

Voor wie is het?

Tesamen is niet voor iedereen geschikt, maar alleen voor singles die serieus op zoek zijn naar een vaste liefdesrelatie. Geen geswipe, geen singles die alleen seks zoeken; deze datingsite is er voor alleenstaanden die een partner zoeken. Bij Tesamen is een groot deel van de gebruikers hoogopgeleid. Iedereen is welkom, maar dit geeft je wel een idee wat je ervan kunt verwachten. De doelgroep van Tesamen zijn Belgen, dus Nederlanders kunnen zich beter bij een andere datingsite aanmelden, tenzij je op zoek bent naar een Belgische schone.

Tips voor Tesamen

  • Beantwoordt de persoonlijkheidstest zodat andere een beter beeld van je krijgen.
  • Bevestig je identiteit om te laten zien dat je een echt persoon bent.
  • Vrouwen op Tesamen ontvangen veel berichten. Wees uniek en stuur een bericht dat opvalt.
  • Laat merken dat je met interesse profiel gelezen hebt door iets uit het profiel te vermelden. Dit vergroot de kans op een reactie.

Als Gratis actief basislid

Gratis? Dat klinkt iedereen als muziek in de oren. Als het gratis kan, waarom ook niet. Iedereen wil gratis daten zonder enige vorm van betaling maar in de werkelijkheid is dit bijna nergens mogelijk. Bij Tesamen is dit wel mogelijk, tot op zekere hoogte. Je kunt je gratis inschrijven en kennismaken met deze datingsite. Je kunt zelfs contact hebben met andere gebruikers van de datingsite, zonder te betalen. Wat je echter niet kunt is je contactgegevens delen. Als gratis actief basislid kun je de standaard zoekopdrachten uitvoeren, profielen bekijken en zelfs chatten via het mailsysteem. Als je meer opties wilt zodat je daadwerkelijk kunt afspreken met de potentiële partner dan is een Bevoorrecht lidmaatschap vereist.

hartjes

Als Bevoorrecht lid

Kun je niet wachten om met je nieuwe gesprekspartner te daten? Dan is het vereist om een Bevoorrecht lidmaatschap af te sluiten. Met dit lidmaatschap kun je niet alleen berichten uitwisselen maar ook je contactgegevens. Deze drie keuzes heb je bij Tesamen:

  • Bevoorrecht “Light lid” = 96 euro (3 maanden – 32 euro per maand)
  • Bevoorrecht “Klassiek lid” = 188 euro (12 maanden – minder dan 16 euro per maand)
  • Bevoorrecht “Steunend lid” = 237 euro (24 maanden – minder dan 10 euro per maand)
Light

Met het Light lidmaatschap kun je gedurende 3 maand onbeperkt persoonlijke berichten uitwisselen met alle andere bevoorrechte kandidaten. Met de niet-betalende singles kun je persoonlijke berichten uitwisselen, maar geen contactgegevens delen.

Klassiek

Met het Klassieke lidmaatschap kun je 12 maanden lang gebruikmaken van de Tesamen datingsite. Net als bij het Light lidmaatschap kun je onbeperkt persoonlijke berichten uitwisselen met andere bevoorrechte kandidaten. Maar ook met dit lidmaatschap kun je geen contactgegevens delen met de niet-betalende leden van de datingsite. Een pluspunt van dit lidmaatschap is de contactgarantie: als je in de 12 maanden tijd niet met minstens 12 verschillende personen contact hebt gehad dan wordt je lidmaatschap gratis verlengd voor dezelfde periode.

Steunend

Het derde lidmaatschap met de naam Steunend kun je met iedereen contact leggen en je gegevens delen. Dit is het lidmaatschap met alle denkbare opties, inclusief een zogenoemde herstart, voor als je een relatie hebt maar later toch verder wilt gaan met daten. Je betaalt bovendien voor de periode die je zelf wilt, zonder automatische verlengingen.

Tip: ons advies voor serieuze singles in Belgie is Meetic.
Bezoek Meetic

Privacy, veiligheid en extra’s

Als een geregistreerd relatiebureau is Tesamen een betrouwbare partij waar je terecht kunt als je een duurzame relatie zoekt. Wat Tesamen anders maakt dan veel andere datingsites is dat het de gebruikers aanspoort om open en eerlijk tegen elkaar te zijn. Bij Tesamen verwachten ze bijvoorbeeld dat je antwoordt als iemand je een bericht stuurt. Tegenwoordig wordt je dan op veel datingsites genegeerd maar Tesamen vraagt je om een antwoord terug te sturen, ook als je geen interesse hebt. Leden die systematisch niet antwoorden op inkomende berichten, worden door de moderators geblokkeerd. Zo blijft het volgens Tesamen aangenaam voor iedereen. Beleefdheid en respect voor elkaar staan er dus hoog in het vaandel.

hart paarsWat betreft de privacy valt te melden dat Tesamen.be geregistreerd is als huwelijksbureau. Dit betekent dat het onderdeel is van het wettelijke kader, met bijbehorende plichten. Alle profielen worden handmatig gecontroleerd en de identiteit van de ingeschreven personen wordt grondig gecheckt. Dit voorkomt dat je te maken krijgt met catfish-achtige praktijken. Je contactgegevens of je echte naam worden nooit vrijgegeven aan andere leden, jij zelf bent de enige die daarover beslist. Verder hoef je niet eens je eigen mailadres te delen als je met iemand wilt chatten. Als je berichten verstuurt naar anderen kandidaten dan verloopt dat altijd via de anonieme mailserver. Wel zo veilig en geruststellend.

Tesamen werkt verder via een beveiligde SSL verbinding, zoals te zien als aan de https-vermelding in de urlbalk van je browser. Met deze verbinding is de gegevensuitwisseling tussen de website en je toestel versleuteld.

Over Tesamen

Tesamen is opgericht door twee singles die elkaar op een datingsite tegenkwamen. Net als de gebruikers van Tesamen waren zij zelf ook op zoek naar liefde, maar dat verliep niet zonder slag of stoot. De twee stoorden zich mateloos aan de werkwijze van de datingsite; zo ontstond het idee van hun eigen datingsite, die het beter zou kunnen doen. Zoals je hebt kunnen lezen zijn betrouwbaarheid, eerlijkheid en normen en waarden uiterst belangrijk. Tesamen is gevestigd in Vlaanderen en is een Wettelijk geregistreerd relatiebureau, geregistreerd onder nr. VT005007470.