7 tekenen dat hij niet voor jou zal kiezen

Michelle Mulder
Door Michelle Mulder
9 minuten leestijd

Een relatie met een gebonden man is spannend. Het kan een turbulente ervaring zijn die wordt versterkt door de geheime ontmoetingen. De intense passie gecombineerd met de druk om niet ontdekt te worden: het is een avontuur.

De kans namelijk heel groot dat zijn partner niets weet van jullie verhouding en dat hij de affaire voor haar geheimhoudt. Althans, dat is hoe het meestal gaat. Maar het is niet alleen de geheimhouding wat het spannend maakt. Er is ook de angst dat je hart wordt gebroken, de schaamte als de affaire wordt ontdekt en de twijfels die je voelt.

Ben je een optie, geen prioriteit?

In een affaire met een gebonden man is het niet vreemd dat je over alles gaat twijfelen. Vooral als je gevoelens krijgt wordt het lastig. Houdt hij wel echt van mij, zoals hij zegt? Kun je hem vertrouwen? Zolang hij nog steeds gebonden is aan een andere vrouw weet je het nooit zeker.

#1 Populair voor Affaires

second love"Willen we niet allemaal weer de spanning ervaren? De nieuwigheid voelen en aandacht krijgen? Discretie en anonimiteit zijn gegarandeerd op Second Love."

Wil je meer zijn dan een minnares en blijf je wachten op het moment dat hij de relatie met zijn vrouw beëindigt? Zelfs als hij zegt dat hij dat gaat doen, wil dat niet altijd zeggen dat hij dat ook zál doen. Wie weet houdt hij je wel aan het lijntje, ben je een optie en geen prioriteit, en zal hij uiteindelijk toch kiezen voor zijn vrouw.

7 tekenen dat hij niet voor jou zal kiezen

Als je meer wil zijn dan ‘de andere vrouw’ in zijn leven, dan moet hij een keuze gaan maken. Of hij kiest voor jou. Of hij kiest voor zijn huidige relatie. De vraag is alleen: hoe weet je nu of hij voor jou gaat kiezen? We vertellen je over een aantal tekenen waaraan je kunt merken dat hij niet voor jou zal kiezen.

1. Hij zegt niet dat hij zijn relatie zal stoppen

Een belangrijk signaal dat je lover zijn relatie niet zal stoppen is dat hij daar nooit over praat. Hij kan zeggen dat hij gek op je is, graag bij je wil zijn en dat jullie het samen fijn hebben, maar dat zegt nog niet dat hij zijn relatie zal verlaten. Als zijn huidige relatie niet ter sprake komt – in de zin van: “Ik ga bij haar weg” – dan is de kans klein dat hij haar zal verlaten voor jou.

2. Hij wil niet over zijn huidige partner praten

Een tweede signaal waaraan je kunt merken dat hij zijn vrouw of vriendin niet zal verlaten is dat hij het nooit over haar heeft. Ze komt eigenlijk nooit ter sprake? Dit geeft duidelijk aan dat hij beide levens zoveel mogelijk gescheiden wil houden – dat wist je al omdat jullie verhouding geheim is – en dat hij niet eens overweegt om haar te verlaten.

Probeert hij het gesprek over de toekomst altijd te vermijden? En verandert hij het onderwerp zodra je het wil hebben over zijn huidige relatie? Verwacht dan niet dat hij zijn huidige relatie zal opgeven.

3. Hij heeft kinderen met z’n partner

Voor de meeste mensen zijn kinderen heilig. Ze willen ze zien opgroeien, een thuis bieden en een gezonde gezinssituatie. Mannen zullen daardoor niet snel de moeder van hun kind(eren) verlaten voor een maîtresse. Kinderen hebben geen enkele schuld aan het feit dat hij een buitenechtelijke relatie met jou heeft, maar ze worden er wel de dupe van als hij voor jou zijn vrouw verlaat. Kortom, mannen die kinderen hebben zullen hun vrouw minder snel verlaten. Ze kiezen er eerder voor om de gezinssituatie zoveel mogelijk intact te houden.

novamora
Casual chat tip: Novamora
  • Chatten en flirten bij Novamora (18+)
  • Discreet en anoniem chatten
Bekijken op Novamora

4. Hij maakt toekomstplannen met zijn vrouw

Hoe hij over zijn toekomst denkt zie je terug in de dingen die hij doet. Hoe praat hij over de toekomst en wat staat er bij hem allemaal in de planning? Maakt hij plannen met zijn huidige partner en gezin, terwijl hij dat nauwelijks met jou doet? Dan zegt dat al veel over de rol die je speelt.

Stel dat jij al maanden een affaire met hem hebt. Terwijl jij denkt aan een toekomst samen, blijkt hij samen met zijn huidige partner nog een huis te gaan kopen. Hoe denk je dat hij dan over een toekomst met jou denkt? Nu is dit een bijzonder voorbeeld, hoewel er mannen zijn die dit werkelijk deden terwijl ze een affaire hadden. Het punt is echter dat je veel kunt afleiden van de plannen die hij maakt en of jij daar onderdeel van uitmaakt.

5. Jullie relatie draait alleen om seks

Hebben jullie een relatie die vrijwel alleen fysiek is? En zijn jullie vooral bij elkaar voor de seks? Dan is de kans groot dat hij bij zijn eigen vrouw niet aan zijn trekken komt op dat gebied of dat de relatie op dat punt wat uitgeblust is. Om het wat cru te zeggen: jij bent niets meer dan zijn seksmaatje.

Hij kan wellicht wel bij zijn vrouw terecht voor alle andere zaken, maar voor zijn seksuele behoeften heeft hij jou. Emotioneel gezien sta jij niet hoog op zijn prioriteitenlijst, seksueel gezien wel. De kans dat hij zijn vrouw – met wie hij alleen een intimiteitsprobleem heeft – zal verlaten is niet erg groot.

6. Hij zegt regelmatig afspraken af

Hebben jullie een relatie waarin je geregeld op het tweede plan komt? Als hij regelmatig plannen afzegt en jou in de kou laat staan, kan dit erop duiden dat je niet zo belangrijk voor hem bent. Hij kent waarschijnlijk minder waarde aan jullie verhouding dan jij dat doet. Jij staat in deze situatie zeker niet op nummer één bij hem.

7. Hij is heel bang dat de affaire bekend wordt

Laten we ook dit belangrijke punt benoemen: de geheimhouding van jullie verhouding. Als je lover een vrouw heeft, zal hij de verhouding naar verwachting voor haar geheimhouden. Alles wat jullie doen moet zorgvuldig worden gepland. Het matchen van de agenda’s, een geschikte locatie vinden, maar ook dat jullie niet zomaar samen in het openbaar kunnen verschijnen. Als hij koste wat kost wil voorkomen dat de affaire uitkomt, dan mag je je gaan afvragen of hij het wel eens aandurft om zijn partner te verlaten.

Uiteindelijk is het niet alleen een keuze die hij moet maken, maar vooral ook een keuze die jij moet maken. Blijf je hangen in de affaire, beëindig je het of eis je meer? Aan jou de keuze om de verhouding te beëindigen of ermee door te gaan in de wetenschap dat de affaire niet zal veranderen.

Als je ervoor kiest om met de affaire door te gaan, dan moet je er wel rekening mee houden dat je nooit op de eerste plek zult komen, dat hij een dubbelleven zal blijven leiden en dat je nooit zeker weet of je hem wel kunt vertrouwen. Ook al belooft hij dat hij zijn vrouw verlaat, als dit niet gebeurt ben jij uiteindelijk het kind van de rekening.

Flirten niet alleen voor...

... singles? De meningen zijn verdeeld. Of je het nu goedkeurt of niet: een tweede liefde, avontuur en passie zijn met één tik op de virtuele knop binnen handbereik. Dankzij het oer-Hollandse Second Love kan dat bovendien in je eigen taal en niet op een schimmige datingsite uit het buitenland. Nieuwsgierig hoe het eraan toegaat op zo’n vreemdgaan datingsite?

Deel dit artikel
Geef je reactie