Home Dating 4 tekenen dat je een loser aan het daten bent

4 tekenen dat je een loser aan het daten bent

4 minuten leestijd
0
loser

De liefde is maar een apart iets. Je kunt zomaar, ineens en vanuit het niets, gevoelens krijgen voor iemand waarvan je dat nooit had verwacht. “Liefde maakt blind”, wordt er wel eens gezegd en niets is minder waar.

Voor veel mensen is liefde het allermooiste wat er bestaat, maar tegelijk is het iets dat niet wordt begrepen. Het leidt zowel tot blijdschap en genot als tot chaos en bezorgdheid. Liefde kan iemand het gevoel geven de wereld aan te kunnen, maar kan iemand ook psychisch kapot maken.

Sommige mannen zijn de moeite niet waard

Liefde kent risico’s. Gebroken harten, liefdesverdriet en financieel leed zijn de mogelijke gevolgen waar iedereen risico op loopt. En hoewel je deze risico’s liever vermijdt, zijn ze nooit helemaal te voorkomen. Waar het mee begint is de keuze voor een partner – al tijdens het daten. Kies je een echte man die respect voor je heeft of een loser die je alleen maar verdriet gaat brengen?

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

4 tekenen dat hij een loser is

Een relatie waarbij de bouwstenen bij aanvang niet goed zijn, heeft een grotere kans op instorten. Het legt een krakkemikkige fundering onder de relatie die daardoor niet aan de veiligheidseisen voldoet, om het in bouwtermen te beschrijven. Maar gelukkig zijn er tekenen waaraan je kunt merken of de stenen in orde zijn of niet.

1. Hij zegt snel dat hij van je houdt

Een van de meest duidelijke tekens dat hij een loser is, is dat hij al heel snel zegt dat hij van je houdt. Nog veel eerder dan normaal is, zegt hij deze vier liefkozende woorden al tegen jou. Meestal gebeurt dit bij een loser in de eerste paar weken al. De kans is dan ook groot dat hij al praat over jullie toekomst samen. Hij zal het binnen de kortste keren al hebben over samenwonen, het hebben van kinderen en zal het ook al snel over het trouwen hebben.

Hoewel het natuurlijk vleiend is dat iemand je binnen de kortste keren al ziet als een maatje voor het leven, is dit niet bepaald normaal gedrag. Het staat bekende als love bombing. De loser doet dit omdat zijn gevoel van fantasie groter is dan de realiteit. Zo’n man kan ook als een blok verliefd worden op iemand en vervolgens ook met het grootste gemak weer klaar zijn met iemand.

2. Hij geeft gemengde signalen

Op het moment dat je te maken krijgt met een man die het ene moment wel van je houdt en het andere moment niet meer, dan moeten de alarmbellen ook al bij je gaan rinkelen. Het zijn giftige mannen die vaak alleen maar ellende brengen. Op het ene moment is hij superlief, leuk en geweldig en het andere moment een ijskonijn die niets van je moet hebben. Deze gemengde signalen kunnen je het idee geven dat je niet goed genoeg bent.

Steeds weer als je het achter je gelaten hebt en doorgaat met je leven, komt hij weer om de hoek. Hij doet dan of er niets aan de hand is en gaat door waar jullie gebleven waren. Dit maakt je op een gegeven moment horendol. Het zorgt voor een achtbaan van emoties waar je doorheen gaat. Het kan zelfs zo erg worden dat je je afvraagt of je niet helemaal gek aan het worden bent.

3. Je familie en vrienden waarschuwen je

Hoewel het niet in alle gevallen klopt, is een blik van buitenaf in veel gevallen wel goed. Luister dus als zowel je vrienden als je familie aangeven dat ze je nieuwe lover niet helemaal pluis vinden. Zij kennen je het beste en terwijl jij nog op de roze wolk zit, zitten zij dichter bij de realiteit. Zij zien dingen waar jouw liefde je blind voor maakt.

Je vrienden en familie zullen de signalen van een loser wel herkennen en het is daarom wel verstandig daarnaar te luisteren. Sowieso is het een waarschuwingssignaal als de mensen die het dichtst bij je staan degene waar je mee samen bent niet mogen. Dit zijn namelijk de mensen die van je houden en je waarschijnlijk al geruime tijd kent. Ze willen niets liever dan dat je gelukkig bent en blijkbaar is dat niet met deze loser.

Ze zien hoe hij met je omgaat en zien ook welk effect hij op je heeft. Zij zijn degenen die zien hoe je verandert als je een relatie met een loser hebt, terwijl je dat zelf niet doorhebt. Zo’n partner zal ook hard zijn best doen om je weg te houden van je vrienden en familie.

4. Hij is enorm egocentrisch

Wanneer je te maken hebt met een loser, kun je deze ook herkennen aan het feit dat hij heel erg egocentrisch is. Alles in het leven draait om hem en hij heeft dan enkel om zichzelf en het beeld dat anderen van hem hebben. Hij zal bijvoorbeeld niet snel langs een spiegel lopen zonder zichzelf te bekijken en hij houdt ervan om over zichzelf te praten.

De enige keer dat jij aan het woord komt, is als je hem de hemel in prijst. Hij zal zich weinig interesseren voor wat jij doet. Het enige waar je in zo’n relatie goed voor bent, is dat hij zich beter voelt over zichzelf.

Elke relatie start als een droom, waarbij je het gevoel hebt op een roze wolk te zitten. Het is daarom best lastig om in het begin al door te hebben dat je met een loser date. Jullie zijn beiden aan het begin nog een beetje voorzichtig en laten nog niet het achterste van de tong zien. Met de juiste persoon, maakt dit niet zoveel uit. Het kan echter ook gebeuren dat je de signalen mist. En dan kan het gebeuren dat je een loser aan de haak hebt geslagen.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Vrouwen versieren met appen? 8 fouten die mannen maken

Het is je gelukt. Nadat je al lichtelijk verbaasd was dat het een match was, lukte het je …