Home Tantan

Tantan

tantan
Tantan is een van oorsprong Chinese dating app die naar eigen zeggen meer dan 100 miljoen gebruikers heeft. En met dit aantal gebruikers is het niet vreemd dat het ook wel de Chinese Tinder wordt genoemd. Swipe to like: met een vergelijkbare wijze als Tinder weet je als gebruiker al snel de weg te vinden tot een match. Nederlandse gebruikers geven aan dat er vooral Aziatische leden zijn, je moet er dus wel rekening mee houden dat een date in de buurt vinden misschien wat lastig is met deze app. Daarom raden we een andere dating app aan, waar ook Aziatische leden aanwezig zijn, maar veel meer Nederlanders.

Bekijk het beste alternatief

tantan app

Hoe werkt Tantan?

Als je een account bij Tantan wilt aanmaken kun je je Facebook-account of je mobiele nummer gebruiken. Het gebruik van een Facebook-account is sneller omdat de app automatisch bepaalde informatie kopieert uit je profiel, zoals je geboortedatum en locatie. Als je je telefoonnummer gebruikt, moet je een verificatiecode invoeren die door de app naar je is verzonden. Daarnaast wordt er gevraagd om je geboortedatum om ervoor te zorgen dat je de juiste leeftijd hebt en om te weten wat je sterrenbeeld is.

Tantan werkt net als veel dating apps met het swipe en like systeem. Dat wil zeggen: je veegt naar rechts als je iemand leuk vindt, naar links als je door wilt gaan naar het volgende profiel. Vindt de ander jou ook leuk? Dan is het een match en kun je met elkaar chatten. Als je weet hoe Tinder werkt, dan weet je ook hoe Tantan werkt.

De profielen worden gerangschikt op nabijheid, waarbij de GPS-locatie van je smartphone of tablet wordt gebruikt om te bepalen waar je je bevindt. Maar je kunt niet direct met de voorgestelde profielen berichten uitwisselen; daar is eerst een match voor vereist. Zo ontvang je nooit berichten van willekeurige mensen die je niet ziet zitten. Na het matchen kun je chatten met tekst- en spraakberichten, afbeeldingen en video’s. Met de levensmomenten-feature kun je je matches nog beter leren kennen, als ze deze functie gebruiken en momenten delen. En als je niet weet wat je moet zeggen in het eerste bericht, dan kun je eenvoudig het Q&A-spel beginnen. Daarmee start je een spel van 10 speelse vragen om je match beter te leren kennen.

Voor wie is het?

Tantan is van origine een Chinese dating app en dit is waar de meeste gebruikers vandaan komen. Nu is de Chinese bevolking overal ter wereld te vinden, waardoor er in ieder land gebruikers van Tantan te vinden zijn. De app is verder niet alleen bedoeld voor het vinden van een serieuze relatie. Je kunt hem ook gebruiken voor vriendschappelijke contacten of voor het vinden van een avontuurtje. Wat dit betreft staat het iedereen vrij op de app te gebruiken zoals ze dat willen. Bovendien is de app bedoeld voor iedereen, dus niet alleen voor homo’s of hetero’s of wat voor doelgroep dan ook.

Er zijn helaas wel de nodige profielen die fake zijn of niet volledig zijn ingevuld. Wellicht van personen die de app hebben uitgeprobeerd, niet tevreden waren en dus weer zijn vertrokken zonder hun profiel te verwijderen.

App StoreGoogle Play

Is Tantan gratis?

Je kunt als Tantan-lid gebruikmaken van alle functies zonder dat hier kosten aan verbonden zijn. Bij veel apps is alleen het aanmelden gratis, maar zodra je bepaalde functies wilt gebruiken moet daarvoor worden betaald. Bij Tantan is dat dus niet zo. Van alle gratis dating apps kun je bij Tantan waarschijnlijk zelfs het meest swipen zonder dat je ergens voor hoeft te betalen. Maar dit betekent helaas niet dat alles helemaal gratis is. Voor bepaalde functies is een VIP-lidmaatschap nodig die per maand afgerekend kan worden.

VIP-lidmaatschap

Met het VIP-lidmaatschap krijg je toegang tot meer functies die de app te bieden heeft. En deze zijn ervoor bedoeld om je kans op een match te verhogen of je algehele ervaring te verbeteren. Als je dit lidmaatschap neemt dan krijg je de beschikking over de volgende features:

  • Gebruikersnaam highlight en exclusieve badge.
  • 5 Super Likes per dag.
  • Onbeperkt terugspoelen als je per ongeluk naar links geveegd hebt.
  • Locatiewijziging voor als je matches in een andere omgeving wilt hebben.
  • Onbeperkte likes.

Over Tantan

De populaire dating app Tantan is sinds vorig jaar onderdeel van het sociale netwerk Momo. Met de overname is een bedrag gemoeid van maar liefst 735 miljoen euro, om maar aan te geven dat Tantan echt geen kleine speler is. In totaal zijn er zelfs al meer dan 3.6 miljard matches geweest op Tantan: een astronomisch aantal. Al met al is Tantan een handige app als je het leuk vindt om wereldwijd vrienden te maken. Je kunt gemakkelijk en laagdrempelig contact leggen met mensen over de hele wereld. Of je hier je grote liefde vindt? Dat is misschien verre van zeker, maar het is in ieder geval een leuke manier om Aziatische mensen te leren kennen.