Home Datingsites Wat is een suiker datingsite?

Wat is een suiker datingsite?

2 minuten leestijd
1
suiker dating

Het klinkt misschien wat vreemd, maar de term “suiker dating” is afgeleid van het Engelse sugar dating: een man of vrouw die een vaak jongere man of vrouw financieel onderhoudt. In Nederland wordt er gesproken over een suikeroom en suikertante. Deze verwennen een zogenoemd suikerneefje of suikernichtje. Een suiker datingsite is zoals je misschien al verwacht een website waar deze twee doelgroepen elkaar vinden.

Wat is een suikeroom?

Volgens de Van Dale staat de term een suikeroom voor een rijke oom van wie je een erfenis verwacht maar tegenwoordig wordt het ook gebruikt om aan te geven dat een rijke man een jonge vrouw financieel ondersteunt in ruil voor bepaalde diensten. Hoewel je waarschijnlijk meteen aan seks denkt is dat niet (het enige) waar het om draait. In veel gevallen draait het niet om de seks maar om de gezelligheid.

sui·ker·oom (de; m; meervoud: suikerooms) rijke oom van wie je een erfenis verwacht1

Waarom suiker dating?

Terwijl de één op zoek is naar een vaste en bovendien gelijke relatie moet de ander daar niet aan denken. De vraag om aandacht, het gezeur van een vaste partner en de gebondenheid aan één persoon is niet het doel van iedereen. Drukke mensen die het financieel voor elkaar hebben geven soms meer aandacht aan de carrière dan aan liefde. Dat wil niet zeggen dat men helemaal geen tijd heeft om te daten; er is simpelweg minder tijd. Een vaste partner zou daar snel problemen mee hebben waardoor de noodzaak van suiker daten ontstaat.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Een succesvolle man wil ook een plezier hebben en daten met mooie vrouwen. Andersom wil de carrièrevrouw dit ook door te daten met knappe jongens. Geslaagde mannen en vrouwen die geen tijd voor een relatie hebben willen immers ook gezelschap en aandacht. De suiker datingsites brengen deze suikerooms en tantes in contact met anderen die bereid zijn om hier in mee te gaan.

Wat zijn het voor dates?

In de praktijk betekent suikerdating een gezellig etentje bij een sterrenrestaurant, een diepgaand gesprek bij één van de twee thuis of een midweek weg naar een exotische bestemming. De mogelijkheden zijn bijna eindeloos. Zo kan een zakenman graag iemand meenemen naar een conferentie in het buitenland om hem gezelschap te houden. Bij alle dates draait het voornamelijk om het gezelschap houden.

Als suikernichtje word je in welke vorm dan ook uitbetaalt voor het gezelschap. Als je aangegeven hebt dat je geen seks wilt dan gaat het niet verder dan gezelschap hoewel het geregeld voorkomt dat er wel sprake van seks is. Als suikernichtje spreek je immers niet zomaar met iemand af; je moet de man wel leuk en interessant vinden. De suikeroom vindt het leuk om je sponsor, coach of beide te zijn in ruil voor je aanwezigheid. Het levert beide partijen wat op zodat het een eerlijke ruil is.

Wie is een suikernichtje (of neefje)?

In de wereld van suikerdating maak je het meest kans als je jong bent en bepaalde doelen hebt. De suikeroom of tante kan je helpen om deze doelen te bereiken door je financieel te steunen. Zo kan een studente het geld goed gebruiken, kan het een leuk extraatje zijn voor een model maar ook voor een alleenstaande moeder kan het interessant zijn. Wat meestal van je verlangd wordt is dat je vaardig bent in het voeren van gesprekken. Het liefst op niveau, met een eigen mening en dat je kennis hebt van uiteenlopende onderwerpen. Als je aan deze kenmerken voldoet dan ben je in staat om een goed gesprek te voeren wat door de suikerooms gewaardeerd wordt.

Denk je dat deze omschrijving bij je past en zie je het wel zitten om een suikernichtje te worden van een intelligente maar vooral financieel gestelde sugar daddy? Deze datingsites richten zich speciaal op suiker dating:

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Datingsites

Eén reactie

  1. Igor

    17 januari 2020 at 10:50

    Als gezonde vrijgezel van over de vijftig merk ik, dat je soms als potentiële sugar daddy wordt beschouwd. Dat is een voordeel van ouder worden: je voelt zoiets direct aan. Ik moet de dames teleurstellen. Ik heb niet veel. Een erfenis zit er echt niet in. Of je moest geïnteresseerd zijn in mijn bestand tweedehands boeken.

    Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Relatieplanet alternatieven: dit zijn de 7 beste apps als vervanging

Relatieplanet is niet meer. Het datingplatform voor serieuze singles en duurzame relaties …