Sugar baby wil geen vaste vriendin worden: sleept haar daddy voor het gerecht

Michael Slender
Door Michael Slender
6 minuten leestijd

Sugar daddy dating is in opkomst maar een recente rechtszaak in de Verenigde Staten toont de potentiële valkuilen. Een relatie gestart op datingsite Seeking Arrangement is uitgelopen op een juridisch gevecht in de rechtszaal tussen een sugar daddy en een sugar baby. Een 22-jarige studente van de Universiteit van Minnesota beweert dat haar suikeroom haar lastig blijft vallen op social media nadat ze niet zijn vriendin wilde worden.

Op zoek naar een “arrangement”

Sugar baby Shawdy Kiani ontmoette de dertiger John Huha op de website toen ze een 20-jarige student was aan de Universiteit van Minnesota. De twee onderhielden een vier maanden durende langeafstandsrelatie die grotendeels bestond uit vakanties. Deze reizen werden betaald door Huha die in totaal minstens 30 duizend dollar aan de relatie besteedde. Het was niet alleen voor het gezelschap, de twee hadden ook seks tijdens deze ontmoetingen. Foto’s op sociale media tonen hoe ze genieten van daiquiris in Miami Beach en poseren voor de Minnehaha Falls in Minneapolis.

Het werd al snel een probleem voor Kiani toen Huha steeds meer tijd met haar wilde doorbrengen. Hij begon haar opdrachten te geven om dichterbij te gaan wonen, zodat ze meer tijd samen konden doorbrengen. Toen ze niet reageerde op zijn pogingen om plannen te maken voor het komende weekend kwam hij onverwacht langs op haar campus in Minnesota, zegt ze tegen The Daily Beast.

Wat wil jij?

"Iedereen heeft het over zichzelf, maar wat wil JIJ? Stel deze 999 vragen aan jezelf: kijk vooruit, spreek wensen uit, vraag feedback, geef jezelf cijfers."

Sugar daddy wil meer

Tijdens een voorjaarsvakantie in Miami werd het Kiani duidelijk dat Huha meer van de relatie wilde, terwijl zij dat niet wilde. Ze deed haar eerste poging om de relatie te beëindigen maar kwam uiteindelijk met hem overeen om elkaar te blijven zien. De voorwaarde die ze stelde was dat het een ‘echte relatie tussen suikerbaby en suikeroom’ moest zijn. Het was niet genoeg voor Huha waarna ze de relatie uitmaakte.

Rond dezelfde tijd leerde Kiani meer over onvrijwillige seks en beschuldigde Huha ervan misbruik van haar te hebben gemaakt. “Je hebt misbruik van me gemaakt… dwong me om seks met je te hebben en werd kwaad toen ik dat niet wilde,” stuurde ze hem. Huhu laat via zijn advocaat weten dat hij het misbruik ontkent. De rechtbank vond het verhaal ook niet geloofwaardig.

Het was niet het einde

Nadat de relatie was afgelopen, begon Huha met het plaatsen van romantische foto’s van het stel op Instagram, op een pagina die volledig was gewijd aan foto’s van hun relatie. Kiani werd in in elk van de foto’s getagged, inclusief intieme foto’s van hen terwijl ze aan het kussen zijn en elkaars hand vasthouden. Toen ze begon te klagen over de foto’s, plaatste hij de screenshots van hun gesprekken ook op Instagram.

De berichten op Instagram brachten Kiani in een negatief daglicht onder haar familieleden, die niets wisten over haar suikerbaby leven. Huha begon namelijk verschillende van haar familieleden te volgen op Instagram om hun aandacht naar het profiel te trekken. Haar familieleden, van wie velen afkomstig zijn uit Iran en sociaal conservatief zijn, waren geschokt door de berichten. Tot op de dag van vandaag, zei Kiani, spreekt haar vader nog zelden met haar. “Ik ging af en toe naar Iran om mijn familie te bezoeken, maar nu kan ik ze niet eens zien,” zegt ze tegen The Daily Beast.

Hoe de rechtbank erover denkt

Een rechtbank in Minnesota keurde een omgevingsverbod van twee maanden goed, waarbij erkend werd dat de Instagram-berichten “vijandig van toon en enigszins bedreigend” waren en een “lichte mate van intimidatie vormden.” Met betrekking tot de beschuldiging van aanranding koos het hof de zijde van Huha. De rechtbank oordeelde dat de beschuldiging niet geloofwaardig was en dat er geen aanranding had plaatsgevonden.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

“Wees voorzichtig”

De zaak in de Verenigde Staten toont aan dat er wel degelijk gevaren zijn om als sugar baby aan het werk te gaan. Het lijkt misschien een win-win voor beide partijen maar in de praktijk kan het voor levensechte problemen zorgen. Toen Kiani werd gevraagd of ze advies had voor andere vrouwen die erover nadachten om sugar daddy dating te proberen, waarschuwde Kiani hen met “wees voorzichtig”.

Sugar daddy dating kreeg afgelopen jaar de nodige media aandacht nadat RichMeetBeautiful de krantenkoppen behaalde met een ingenieuze marketingstunt. De datingsite ging met billboards bevestigd aan auto’s op pad studentes te ronselen bij de Nederlandse universiteiten. Het onderwerp werd opeens een hot topic in radioprogramma’s maar het nieuws haalde ook de Tweede Kamer die zich ermee ging bemoeien.

In België begint morgen het proces tegen RichMeetBeautiful dat voor drie misdrijven moet voorkomen, waaronder prostitutie van anderen, publiciteit die seksuele immoraliteit aanmoedigt en schending van de wet met betrekking tot de strijd tegen seksisme in het openbaar. In Nederland zijn er geen lopende zaken tegen RichMeetBeautiful.

Meer mensen zoals jij...

... weten niet welke liefdestaal ze spreken. En dat is niet zo gek als je helemaal niet weet dat iedereen een eigen moedertaal der liefde heeft. In ‘De vijf talen van de liefde’ ontdek je welke taal jij spreekt en nog belangrijker: hoe je daarmee je liefdesleven verbetert. Verhelderend, een eyeopener: kom er zelf achter waarom dit boek ‘het best beoordeelde’ relatieboek is.

Deel dit artikel
Geef je reactie