Home Sportpartner

Sportpartner

sportpartner
Sporten is natuurlijk enorm gezond en leuk om te doen. Toch kan het minder leuk zijn als je vaak alleen moet sporten. Ga je er liever met iemand anders op uit, maar ken je niemand die jouw favoriete sport ook beoefent? Dan is Sportpartner de perfecte site voor jou.

Sportpartner is geen standaard datingsite. Mensen komen hier niet voor een romantische relatie, maar om samen te gaan sporten. Je kunt je hier inschrijven om nieuwe contacten te vinden met mannen of vrouwen die ook dol zijn op een sport die jij graag doet. Mocht je allebei single zijn, dan weet je nooit of er nog iets meer kan gebeuren. Hieronder vertellen we je meer over hoe Sportpartner werkt, over een lidmaatschap en voor wie de site bedoeld is.

Single, op zoek naar meer dan een sportmaatje en is het sporten slechts bijzaak? Dan raden wij een andere datingsite voor actieve en serieuze singles aan:

Bezoek Badoo

Voor wie is Sportpartner bedoeld?

Sporten is een stuk leuker als je het samen doet. Het kan echter lastig zijn om een sportmaatje te vinden voor sporten die je ook individueel kunt uitvoeren. Denk hierbij aan hardlopen, wandelen of fietsen. De website Sportpartner probeert daarom om sportieve mensen samen te brengen. De site is bedoeld voor het vinden van een sportieve man of vrouw om samen mee te sporten, niet om een relatie mee te beginnen.

Uiteraard is het wel mogelijk om de site ook daar voor te gebruiken. Als je single bent en graag sport, dan is het leuk om iemand te ontmoeten met dezelfde interesse in sport. Wie weet klikt het heel goed en hebben jullie direct een idee voor een eerste date.

Hoe werkt het?

Je kunt bij Sportpartner terecht voor tal van activiteiten zoals wandelen, dansen, squash tennis en wielrennen. Je kunt je gemakkelijk inschrijven waarna je kunt aangeven wat voor voorkeur je hebt voor je nieuwe sportmaatje. Zo kun je direct aangeven wat de gewenste leeftijd is van je maatje en of je op zoek bent naar een man of vrouw. Je kunt sporten aankruisen die je interesse hebben en vertellen in welke regio je op zoek wilt gaan naar een sportpartner. Ook kun je bij het inschrijfproces aangeven of je open staat voor singles.

Na de inschrijving wijst het gebruik van de site eigenlijk zichzelf. Je kunt profielen zoeken, interesse tonen in anderen en berichten versturen. Voor deze functionaliteiten heb je echter wel een betaald lidmaatschap nodig.

Verschillende soorten activiteiten en sporten

Bij Sportpartner kun je terecht om een maatje te vinden voor tal van activiteiten en sporten. Zo kun je bijvoorbeeld iemand vinden om mee te golfen, hard te lopen, te wandelen, fietsen of tennissen. Ook kun je terecht om een fitnessmaatje te vinden, iemand om mee te skeeleren of om mee te bridgen. Van hele algemene activiteiten tot specifiekere sporten, je kunt voor vrijwel alles terecht bij Sportpartner.

fiets ouderen

Een betaald lidmaatschap

Je kunt je gratis aanmelden bij Sportpartner, waarna je gebruik kunt maken van een beperkt aantal functionaliteiten. Met een gratis lidmaatschap kun je namelijk alleen een profiel aanmaken, foto’s plaatsen en profielen zoeken en high fives geven. Je kunt dus kijken of de site bij je past en je matches bekijken, voordat je kiest voor een betaald lidmaatschap.

Wil je Sportpartner echt gaan gebruiken om iemand te vinden om mee op pad te gaan, dan zul je een betaald lidmaatschap moeten afsluiten. Met een betaald lidmaatschap kun je namelijk niet alleen profielen zoeken, maar ook interesse tonen, berichten versturen en lezen, zien wie je profiel bekeek en e-mail alerts ontvangen. De prijs voor een betaald abonnement verschilt, afhankelijk van de duur waarvoor je het abonnement afsluit.

Kosten van een betaald lidmaatschap

Als je besluit te kiezen voor Sportpartner Premium, het betaalde abonnement, dan kun je kiezen voor hoe lang je het abonnement wilt afsluiten. De prijs per maand zal goedkoper worden dermate je het lidmaatschap voor langere duur afsluit. De prijs is een stuk lager dan voor een normale datingsite. Voor één maand Sportpartner Premium betaal je €9,95 per maand en voor 6 maanden is dit slechts €5,95.

Weinig actieve profielen

Ook al zegt Sportpartner dat ze duizenden actieve leden hebben, valt het toch op dat je vaak maar weinig reacties terugkrijgt. De site meldt dat ze dagelijks 5000 actieve leden hebben, waardoor de kans erg groot lijkt te zijn dat je iemand vindt. Toch zal dit in de werkelijkheid tegen kunnen vallen. Het kan namelijk zo zijn dat mannen en vrouwen al hun sportmaatje hebben gevonden en daarna hun profiel gewoon laten staan. Hierdoor lijkt het alsof er heel veel actieve leden zijn, terwijl een groot deel van deze mensen niet meer bezig is met de site. Verwacht dus niet tientallen reacties per dag bij Sportpartner, maar heb geduld om een leuk persoon te ontmoeten.

mannen lopen

Voor- en nadelen

Sportpartner is dus de site waar je personen kunt ontmoeten om samen mee te gaan sporten. Het is een goede optie om een sportmaatje te vinden en is een unieke site. Toch zijn er ook een aantal negatieve punten van de site. Zo kan afmelden vrij lastig worden gemaakt en kun je dit niet zelf doen. Daarnaast zijn er een hoop inactieve profielen aanwezig, waardoor de kans kleiner wordt dat je iemand ontmoet. Ook zijn er tekenen dat er een aantal nepprofielen op de site staan; let hier dus op als je gebruik wilt maken van deze site.

Bezoek Sportpartner

Over Sportpartner

Sportpartner is een site die al meer dan 10 jaar mensen helpt om sociaal en actief bezig te zijn. Mensen kunnen gemakkelijk contact leggen via de site en vrienden maken. Door vrienden te maken om samen mee te sporten, wordt het leven leuker én gezonder gemaakt. Het is een betrouwbare site en alle profielen worden handmatig gekeurd. Het team van medewerkers zorgt ervoor dat de site dagelijks in de gaten wordt gehouden. Daarnaast staat privacy voorop bij Sportpartner. Je zult dus geen informatie hoeven te delen die niet nodig is. Je gegevens worden uiteraard niet doorverkocht en de gehele website is beveiligd door middel van een SSL certificaat.