Home Vriendschap Wat is een sociaal ontdekkingsnetwerk?

Wat is een sociaal ontdekkingsnetwerk?

2 minuten leestijd
0
ontdekkingsnetwerk

De singles onder ons die al wat meer ervaring hebben met online daten zijn de term ongetwijfeld tegengekomen: sociaal ontdekkingsnetwerk. Deze term is relatief nieuw maar steeds vaker komt het voorbij in de media. Wat betekent dit precies en wat kun je op een dergelijke website verwachten?

Een populaire term

De term sociaal ontdekkingsnetwerk is de laatste jaren sterk in populariteit gegroeid. Wat ermee bedoeld wordt is een sociaal netwerk dat erop gericht is om mensen met elkaar kennis te laten maken. Het uiterlijk lijkt op dat van een sociaal netwerk zoals Facebook maar toch is het niet hetzelfde. Waar deze websites zich op onderscheiden ten opzichte van de sociale netwerken is dat het meer gericht is op het samenbrengen van mensen in plaats van mensen sociale contacten te laten onderhouden.

Waar je op Facebook bevriend raakt met oude bekenden is dit bij een sociaal ontdekkingsnetwerk niet het geval. Bij deze netwerken kun je nieuwe vrienden maken en nieuwe mensen ontmoeten. De nadruk ligt hierbij op nieuw. Natuurlijk kun je oude kennissen tegenkomen op een sociaal ontdekkingsnetwerk maar in de regel gaat het om het ontmoeten van nieuwe mensen. Het is de online plek waar je nieuwe vrienden kunt maken, kunt chatten voor je plezier maar ook daten als je daarvoor open staat.

Wat wil jij?

"Iedereen heeft het over zichzelf, maar wat wil JIJ? Stel deze 999 vragen aan jezelf: kijk vooruit, spreek wensen uit, vraag feedback, geef jezelf cijfers."

Bekijk '999 vragen aan jezelf'
  • ✅ Meer zelfkennis
  • ✅ Ontdek wat jij wilt
  • ✅ Leidraad voor liefde

Voordelen

Het voordeel van een sociaal ontdekkingsnetwerk is dat het in gebruik niet veel anders is dan een “normaal” sociaal netwerk. Je hoeft je niet urenlang te verdiepen in hoe de website werkt; alles wijst zich vanzelf zoals je gewend bent. Met deze eenvoud weten deze ontdekkingsnetwerken nieuwe gebruikers makkelijk aan zich te binden. Een ander voordeel van een ontdekkingsnetwerk is dat je snel in contact komt met andere mensen plus dat je vooraf al weet dat je ander ook interesse heeft om andere mensen te leren kennen. Waar je de in de trein raar aangekeken wordt als je iemand aanspreekt die je wilt leren kennen is dat bij een ontdekkingsnetwerk niet het geval.

Nadelen

Eén van de nadelen van een sociaal ontdekkingsnetwerk is dat het ook veel door singles gebruikt wordt om een date te regelen. Hierdoor kun je als gebonden persoon benadert worden door andere mensen die een date met je willen. Als vreemdgaan niet in je vocabulaire voorkomt dan kan dit nogal vervelend zijn. Om te voorkomen dat je door singles benadert wordt voor een date is het verstandig om in je profiel te vermelden dat je alleen op zoek bent naar vriendschap.

Badoo

Badoo is één van de sociale ontdekkingsnetwerken, zelfs de grootste als je Badoo zelf mag geloven. Juist doordat het gratis is te gebruiken heeft het een loyale groep gebruikers die open staan voor contact met anderen. Voor Nederlanders is Badoo na dating app Tinder dé website waar je nieuwe mensen kunt ontmoeten. De registratie is gratis en zodra je dit gedaan hebt kun je direct op zoek naar leden bij je in de buurt. Of je nu in het oosten van Drenthe woont of in het zuidelijkste stukje van Zeeland; overal zijn de leden van Badoo vertegenwoordigd. Je kunt er terecht als je singles wilt ontmoeten maar ook als je vrienden wilt maken. De uitgebreide zoekfunctie begeleidt je naar de personen die dezelfde leeftijd hebben, in dezelfde plaats wonen of dezelfde interesses hebben. Mocht je een sociaal ontdekkingsnetwerk willen proberen dan is Badoo het netwerk waar je moet zijn:

Bezoek Badoo

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep voor Relatieplanet kiest. Ontdek zelf waarom deze datingsite al 10 jaar op rij is verkozen tot de 'beste datingwebsite van Nederland'.

Bezoek Relatieplanet
Laad meer artikelen
Laad meer in Vriendschap

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

10 weetjes en feitjes over vriendschap die je moet kennen

Vriendschappen zijn enorm belangrijk voor je geluk. Je kunt samen leuke activiteiten onder…