Dating op niveau? Dan zit je goed bij SmartSingles; de datingsite voor hoogopgeleide singles. Met hevige concurrentie van de gevestigde orde weet SmartSingles zich staande te houden met de broodnodige hulp van Safe Dating Networks. Dit is het dating netwerk waar de datingsite deel van uitmaakt waardoor je als lid veel meer singles kunt ontmoeten. SmartSingles is speciaal voor mannen en vrouwen met een hoog opleidingsniveau bedoeld; zoals de naam eigenlijk al aangeeft. Dagelijks zijn er 70 nieuwe leden die net als jou op zoek zijn iemand voor een date, relatie of vriendschap.

Hoe werkt SmartSingles?

Als hoogopgeleide single heb je waarschijnlijk niet veel uitleg nodig om erachter te komen hoe deze datingsite website. Voor de gemiddelde gebruiker wijst het zich vanzelf omdat het aanmeldproces uiterst eenvoudig is gehouden. De eerste stap is het aanmelden met behulp van een zelfgekozen gebruikersnaam, je e-mailadres en je voorkeuren. Bevestig vervolgens je e-mail adres en je kunt direct verder met het invullen van je profiel. SmartSingles werkt namelijk als een traditionele datingsite waarbij je profielen kunt zoeken en met iemand contact kunt opnemen als je interesse hebt. Iedereen die al eens een échte datingsite geprobeerd heeft weet hoe makkelijk dit is. Je hoeft niet te swipen tot je een match hebt; gewoon zoeken en een bericht versturen.

Bezoek SmartSingles

Voor je profiel kun je kiezen voor een hoofdfoto en kun je ook extra foto’s toevoegen. Als je slim bent, wat je vermoedelijk bent als hoogopgeleide single, dan kies je meerdere foto’s zodat alle lezers van je profiel een goed beeld van je kunnen vormen. Meer foto’s staat vaak gelijk aan meer reacties. Vergeet je profiel niet aan te vullen met de basisinformatie maar maak ook gebruik van de mogelijkheid om iets over jezelf te vertellen, je wensen en je voorkeuren. Aandacht besteden aan je profiel laat zien dat je serieus op zoek bent en daar werk van wilt maken. De gelijkgestemden weten je op deze manier bovendien makkelijker te vinden.

Voor wie is het?

SmartSingles is zoals de naam al aangeeft bedoeld door de slimme vrijgezellen onder ons. Nu hoef je niet het IQ van een genie te hebben om lid te worden van deze datingsite maar wel een afgeronde opleiding op HBO niveau of hoger. Deze duidelijke segmentatie biedt singles van dit niveau de mogelijkheid om met mensen van hetzelfde niveau te daten. In de realiteit van veel algemene datingsites is er vaak geen match op opleidingsniveau wat voor veel singles een doorn in het oog is. Om deze reden zijn datingsites zoals SmartSingles opgericht om te voldoen aan deze vraag. SmartSingles koppelt singles met een hoog opleidingsniveau zodat alle leden kennis kunnen maken met singles van een gelijk intelligentie- en kennisniveau.

Tips voor SmartSingles

  • Verstuur een knipoog om andere singles te laten merken dat je interesse hebt.
  • Speel het FotoZapper spel om nieuwe singles te ontmoeten.
  • Vrouwen op SmartSingles ontvangen veel berichten. Wees uniek en stuur een bericht dat opvalt.
  • Laat merken dat je met interesse profiel gelezen hebt door iets uit het profiel te vermelden. Dit vergroot de kans op een reactie op je bericht.

Als gratis lid

Tegenwoordig is bijna niets meer volledig gratis en dat geldt ook voor de datingsites. Er is een onderdeel gratis van SmartSingles en dat is het aanmelden. Zoals overal eigenlijk het geval is kun je ook bij SmartSingles gratis lid worden, een profiel aanmaken met foto’s en zoeken. Daar houdt het verder wel een beetje op als je geen kosten wilt maken. Natuurlijk kun je de profielen van andere slimme singles bekijken maar reageren is alleen mogelijk door een interessebericht. Met andere woorden, het gratis lidmaatschap laat je rondkijken maar het is beperkt in de mogelijkheden om contact te leggen. Wil je dit wel? Dan kun je het lidmaatschap uitbreiden met VIP-toegang.

Als VIP lid

Je voelt je als hoogopgeleide single snel op je plek op SmartSingles en als je vervolgens van alle functies gebruikt wilt kunnen maken dan is er VIP-toegang. Je kunt er alles mee wat je met het gratis lidmaatschap kunt maar nog veel meer. Met dit lidmaatschap kun je alles doen op de datingsite; alle foto’s bekijken, de Fotozapper matches bekijken, ontvangen berichten lezen maar ook kun je zelf op verschillende manieren contact leggen met je matches en potentiële partners. Zo kun je chatten maar ook persoonlijke berichten versturen via je eigen persoonlijke en anonieme postbus.

Veiligheid en privacy

Online daten is leuk maar dat moet het ook blijven. Het is daarom goed om altijd en overal aan je eigen veiligheid te denken. Waar wij naar kijken bij het beoordelen is de versleuteling van gegevens als data verzonden wordt via de datingsite. SmartSingles maakt gebruikt van een SSL-encryptie waardoor de gegevens die je verzendt niet door anderen misbruikt kan worden. Bovendien zijn de profielen afgeschermd van de zoekmachines zodat anderen geen datingprofiel zien als men in een zoekmachine op je naam zoekt. De profielen worden hiernaast met de hand gekeurd bij SmartSingles wat nog altijd beter is dan alleen een automatische controle.

Bezoek SmartSingles

Over SmartSingles

SmartSingles is misschien niet zo bekend als andere datingsites voor hoogopgeleide singles zoals e-Matching en Elitedating maar dat neemt niet weg dat het al jaren zijn eigen plekje op de datingmarkt heeft. Wat deze datingsite als voordeel heeft is dat je verbonden bent met het grotere netwerk van Safe Dating Networks. Zo kun je vanuit één plek met singles van meerdere datingsites contact leggen wat je kansen aanzienlijk verhoogt. Op de website is te lezen dat de datingsite onderdeel is van Amazing Bits BV. Dit bedrijf is in Nederland gevestigd en staat geregistreerd bij de Belastingdienst en KVK. Dit hebbben we gecontroleerd bij de Kamer van Koophandelen waar het ingeschreven is onder KVK-nummer 09170750.