Skout
Skout is alweer tien jaar oud met de oprichting in 2007 ver achter de rug. Met een gezellige omgeving voor het leggen van nieuwe contacten is Skout toegankelijk voor iedereen. Het is één van de sociale netwerken dat erop gericht is om mensen bij elkaar te brengen. Waar Facebook je op de hoogte houdt van je bestaande vrienden helpt Skout je om nieuwe vrienden te ontmoeten. In dit opzicht lijkt het veel op een app als Meetme dat in Nederland veel meer leden heeft dan Skout. Als het je puur om online dating gaat, dan is deze dating app echter een betere optie:

Bekijk het beste alternatief

De Skout app dient als een manier om vrienden te vinden, dates te zoeken maar ook als tijdverdrijf voor iedereen die alleen wil chatten. Het is wat dat betreft niet alleen een dating app omdat je ook met iemand aan de andere kant van de wereld kunt chatten en foto’s kunt delen. Als je interesse hebt in de levens van anderen dan kan Skout je de mogelijkheid geven om snel contact te leggen. Aangezien er ook jonge leden zijn vanaf de dertienjarige leeftijd is er een strikt beleid als het aankomt op berichten over seks. Als je op zoek bent naar een app om een seksdate te regelen dan zit je niet goed bij Skout.

Skout

Hoe werkt Skout?

Aanmelden bij Skout is simpel. Je kunt een account aanmaken met de Facebook of je Google+ profiel of je kunt ervoor kiezen om zelf je gegevens in te vullen samen met je email adres. Na deze korte inschrijving kun je op zoek gaan naar iemand bij je in de buurt. Wellicht is het slim om toch maar eerst je profielfoto toe te voegen. Je krijgt dan veel sneller een reactie als je een bericht naar iemand verstuurd. Je kunt matches bij je in de buurt zoeken maar ook met behulp van de nieuwsfeed in de app met updates van mensen vlakbij. Een leuke functie is de shake waarbij je willekeurig met iemand gekoppeld wordt in een chatgesprek. Om dit te doen hoef je letterlijk alleen je smartphone te schudden. Je kunt in de Meet lijst met iedereen contact opnemen, ongeacht of iemand interesse in je heeft getoond of niet.

Voor wie is het?

Een aandachtspunt van de app is de geschiktheid voor mensen die in het buitenland verblijven en op zoek zijn naar gezelschap. Als je eenzaam in het buitenland verblijft dan kan wat vertier met lokale mensen je immers goed doen. Met behulp van de GPS functie in de app kun je leden bij je in de buurt zoeken. Het maakt niet uit of je nu in een restaurant in Barcelona zit of op de boulevard van Miami Beach; als er iemand in de buurt is met de app dan kun je dit zien.

Skout app

De Skout app is verkrijgbaar voor vrijwel iedere smartphone en tablet maar je kunt je ook aanmelden via de website. De app is voor de meeste gebruikers de nummer één keuze. Deze kun je downloaden in de Apple App Store of in de Google Play Store.

App StoreGoogle Play