Home Algemeen Single tijdens het knuffelseizoen? Zo voorkom je een eenzame kerst

Single tijdens het knuffelseizoen? Zo voorkom je een eenzame kerst

3 minuten leestijd
0
vrouwen

Al lopend in de stad zie je dat iedereen cadeautjes voor de partner aan het zoeken is maar jij niet. Wanneer je verder loopt zie je een verliefd stel sneeuwballen op elkaar gooien. Alsof het nog niet genoeg is zie je even verderop twee mensen kussen terwijl de sneeuwvlokken langzaam neerdalen om hen heen. De confrontatie met gelukkige stellen en verliefde mensen in de winterse maanden is voor velen reden om zich plotseling eenzaam te voelen.

Met de winter in aantocht, de temperatuur die iedere nacht verder omlaag gaat en kortere dagen is het weer tijd voor het jaarlijkse knuffelseizoen. Terwijl gelukkige stellen warmpjes met elkaar op de bank kruipen en de kachel iets hoger zetten blijf je als single eenzaam achter. Er is niemand om de warme kop chocolademelk met slagroom mee te delen. Hoe kouder het wordt, hoe meer we binnen verblijven en hoe minder contact we met anderen hebben. Als single is dit de periode waarin het leven wat saaier en moeilijker wordt. Het besef dat anderen gezelligheid in huis hebben terwijl jij in je eentje op de bank ligt kan confronterend zijn. Gelukkig is het niet nodig om je eenzaam te voelen tijdens de kerst. Dit is hoe je een eenzame kerst voorkomt.

Gebruik de dating apps iedere dag

Iemand om mee te knuffelen tijdens de koude dagen komt niet zomaar op je pad als je in de supermarkt naar de ingrediënten voor een pan snert zoekt. Je moet er wat voor doen; het valt niet zomaar in je schoot. Of je nu alleen iemand zoekt onder winter mee door te komen of misschien zelfs voor altijd, je moet jezelf openstellen voor contact. Het begin van de winter, kerst, de jaarwisseling en de dagen erna zijn de drukste periodes op de dating apps. De beste dag om zoveel mogelijk singles tegen te komen op de dating apps is de eerste zondag van het nieuwe jaar. Afgelopen jaar vond dit op 3 januari plaats maar in 2018 valt deze dag op 7 januari; zorg ervoor dat je deze dag tijd hebt om te swipen.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Als je je niet eenzaam wilt voelen dan staan er honderden singles voor je klaar om mee te chatten, daten en af te spreken. Het is niet nodig om alleen te zijn gedurende het knuffelseizoen; met een beetje je best doen heb je iedere week een leuke date. Stel jezelf de regel om gedurende het knuffelseizoen iedere dag te gaan swipen of berichten te versturen. Zodra de eerste gesprekken tot meer leiden heb je genoeg afleiding om je “eenzaamheid” te vergeten. De spanning van een enerverende eerste date is meer dan genoeg om je gedachten mee te vullen tijdens de koude dagen. Dit zijn de top drie datingsites en apps om je mee te vermaken in de winter.

Probeer het traditioneel

Wil het niet helemaal lukken op de dating apps? Dan kun je het nog altijd op de traditionele manier proberen: laat je koppelen door een vriend of vriendin. Als het “vroeger” werkte dan kan het vandaag de dag nog steeds werken. Het kan nooit kwaad om nieuwe mensen te ontmoeten in tijden waarin je vooral op jezelf aangewezen bent. Mocht het niet werken, dan kun je altijd zeggen dat je het geprobeerd hebt. Vraag je collega’s, vrienden, familie en kennissen om je te koppelen en wie weet word je aangenaam verrast door deze ouderwetse datingmethode.

Niet gelukt?

Niet getreurd. Als het niet lukt om een liefde voor het knuffelseizoen te vinden dan kun je er nog altijd voor zorgen dat je je niet eenzaam voelt. Dit doe je door afleiding te zoeken op alle manieren die je kunt bedenken. Zelfs een warm bad of een warme kop chocolademelk kan al goed doen om de gevoelens van eenzaamheid tegen te gaan. Breng tijd door met je vrienden en familie, lees een intrigerend boek, sport regelmatig of ga vrijwilligerswerk doen. Neem zelf het initiatief om contact met bekenden te leggen om iets te gaan doen. De feestdagen zijn een uitstekende mogelijkheid om nieuwe contacten te leggen.

De maand december is een drukke maand waarin de meeste mensen nog snel de laatste cadeautjes kopen, feestjes hebben, afspreken met familie en quality time met de partner inplannen. Voor de meeste mensen is de maand december de gelukkigste maand van het jaar. Dat geldt echter niet voor iedereen. Of dit nu het gevolg is van een verbroken relatie, afstand tot de partner of het overlijden van een geliefde; voor sommige mensen is het een treurige maand die gepaard gaat met eenzaamheid. Als je je eenzaam in de maand december voelt dan heb je hopelijk iets aan de tips om het voorkomen.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Algemeen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

7 redenen waarom je een vrijgezellenreis zou moeten proberen

Misschien ben je in een fase beland waarin iedereen om je heen een relatie heeft of een ge…