Home Sensitives

Sensitives

sensitives
Online dating is de afgelopen jaren een steeds bekender begrip geworden. Er zijn talloze apps, websites en forums te vinden waar je mensen kunt leren kennen. Sommige van deze websites richten zich op een brede doelgroep, terwijl andere juist dating voor een specifieke doelgroep mogelijk maken. Zo zijn er verschillende datingsites voor verschillende religies, culturen en seksuele oriëntatie. Ook voor mensen die hoog sensitief zijn is er een speciale datingwebsite: Sensitives.

Sensitives is een forum, datingsite en chatsite voor hoog gevoelige mensen. Ben je benieuwd naar meer informatie over deze site? Wil je weten hoe de site werkt en voor wie deze specifiek bedoeld is? Lees dan vooral verder in onderstaande tekst.

Ben je niet hooggevoelig? Dan is een andere datingsite met veel meer Nederlandse leden een betere optie. Deze datingsite heeft een fors groter aanbod Nederlandse singles:

Bezoek Badoo

Over de datingwebsite Sensitives

In 2005 werd het eerste begin gemaakt van Sensitives, toen enkele hoog gevoelige personen begonnen met een MSN Relatie groep. In 2006 werd vervolgens de naam Sensitives geclaimd, waarna het forum, de chat- en datingsite een feit werden. De website bestaat nu dus al ruim 10 jaar en is een unieke site voor hoog gevoelige mensen in zowel Nederland als België.

De site is niet speciaal gericht op het vinden van langdurige relaties, maar ook om ervaringen uit te wisselen en vrienden te maken. zo kun je op het forum ervaringen met hoog sensitiviteit delen. Op deze manier is het mogelijk om via de site van elkaar te leren en te groeien. Verder kun je natuurlijk mogelijke relaties en/of vriendschappen vinden op Sensitives. Maar voor wie is Sensitives nu precies bedoeld? Hoe herken je hoog sensitiviteit bij jezelf of bij anderen? Dat lees je hieronder.

liefde zoeken

Hoog sensitiviteit: wat is het precies?

Als iemand hoog sensitief, ook wel hoog gevoelig, is wordt dit ook wel een hoog sensitief persoon (HSP) genoemd. Maar liefst 20% van de bevolking is hoog gevoelig, waardoor het een veelgehoorde term is. Mensen die hoog sensitief zijn reageren vaak ernstig op prikkels en emoties en hebben een hoog ontwikkeld inlevingsvermogen. Daardoor kunnen ze emoties van anderen goed inschatten en voelen ze de sfeer in een groep mensen snel aan.

Kenmerken van hoog gevoeligheid

Er zijn een aantal verschillende eigenschappen en kenmerken waaraan je een HSP kunt herkennen. Allereerst zijn mensen die hoog gevoelig zijn, vaak snel uitgeput na sociaal contact. Dit komt onder andere door de vele prikkels die ze door de dag heen krijgen. Daarnaast zuigen hoog sensitieve personen vaak emoties op en zullen ze emoties van anderen ook overnemen. Hier komt bij kijken dat een hoog gevoelig persoon ook goed kan inschatten wat iemand nodig heeft in bepaalde situaties.

Hoog sensitieve personen houden van rust en vinden het daarom ook fijn om tijd voor zichzelf te nemen en minder tussen de mensen te zijn. Verder zijn hoog sensitieve personen vaak erg creatief, hebben ze oog voor details en erg scherpe zintuigen.

Daten met iemand met hoog sensitiviteit

Als je zelf hoog sensitief bent of met iemand date die een HSP is, dan is het belangrijk om hier rekening mee te houden. Het is handig om meer informatie op te zoeken over hoog sensitiviteit, zodat je weet wat je kunt verwachten. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om te weten dat een HSP genoeg rust nodig heeft, en dat je het niet persoonlijk moet opnemen als ze even alleen moeten zijn. Daarnaast is het van belang om te weten dat zowel honger als de hoeveelheid slaap van grote invloed zijn op de gemoedstoestand. Door hier rekening mee te houden en aan te denken kunnen vaak een hoop irritaties of ruzies voorkomen worden.

Houd verder in je achterhoofd dat ieder persoon anders is en dus ook de karaktereigenschappen van iemand met hoog sensitiviteit. Luister goed naar elkaar en communiceer goed over mogelijke problemen. Hierdoor is de kans van slagen van de relatie een stuk groter en zullen jullie allebei gelukkiger worden.

let op vrouw

Hoe werkt de website Sensitives

Als je hoog sensitief bent en je ook op zoek bent naar een relatie met een HSP, of als je ervaringen wilt delen of vrienden wilt maken, dan ben je bij Sensitives aan het juiste adres. Er zijn geen regels om je aan te melden; het gaat erom wat jij verstaat onder hoog sensitief. Op het forum kun je berichten posten, chatten met andere leden en met elkaar discussiëren.

Het aanmelden op de website is makkelijk, aangezien je alleen een aantal standaardgegevens hoeft in te vullen. De website is alleen bedoeld als je serieus op zoek bent naar een relatie of contacten. Er wordt in de algemene voorwaarden van de site ook expliciet vermeld dat het niet de bedoeling is om via sensitives seksueel contact te zoeken. Het is daardoor ook niet toegestaan om seksueel getinte foto’s te plaatsen; mocht je dit wel doen dan wordt je profiel door de beheerders verwijderd.

Gratis aanmelden en gebruik maken van de site

Een van de grootste voordelen van Sensitives is dat het een gratis datingsite is. Je kunt vrijblijvend en gratis een profiel aanmaken en daarna direct berichten sturen naar andere leden. Er zijn geen extra functies beschikbaar waar je eventueel geld voor zou moeten betalen, waardoor het een laagdrempelige manier is om te daten.

Waar veel datingsites tegenwoordig ook een app hebben om te praten, is dit bij Sensitives nog niet het geval. Om te chatten en berichten te sturen zul je dus altijd moeten inloggen op de website en het forum.

Bezoek Sensitives

De voor- en nadelen van Sensitives op een rijtje

De belangrijkste voordelen van deze datingwebsite zijn allereerst dat het voor een specifieke doelgroep een ideale manier is om mensen te leren kennen. Daarnaast is het ook voordelig dat zowel het aanmelden als het versturen van berichten helemaal gratis is. Dit brengt direct ook een nadeel met zich mee. Doordat de chat voor iedereen toegankelijk is, zullen er ook spammers worden aangetrokken en kunnen er vervelende berichten worden geplaatst. Hier wordt wel op gelet door de beheerders, maar zij zijn niet altijd actief.

Daarnaast is een ander nadeel van de site dat er niet heel veel activiteit plaats lijkt te vinden. De website bestaat al enkele jaren inmiddels, maar is niet extreem drukbezocht. Hierdoor is de kans op het vinden van een serieuze relatie een stuk kleiner.