Home Seks Seksdate tip: je wensen en grenzen bespreken

Seksdate tip: je wensen en grenzen bespreken

2 minuten leestijd
0
seks gezocht

Seksdating is hot; steeds meer Nederlanders zien het voordeel van een no strings attached relatie en datingsites spelen hier in grote aantallen op in. Het is spannend, sexy maar bovenal vervult het de behoeften van iedereen die het doet. Een intrigerend en heet gesprek op een seksdatingsite kan snel leiden tot een eerste seksdate.

Wat veel mensen echter vergeten is dat iedereen op de datingsites voor sekscontacten andere wensen en grenzen heeft. Praten over wat je wel en niet wil voorkomt dat één van beiden verder gaat dan de ander wil. Als je iemand gevonden hebt waar je graag een seksdate mee wilt dan is het aangeven van je wensen en grenzen iets dat je niet mag vergeten. Door er vooraf over te beginnen voorkom je dat je achteraf spijt hebt.

Vertel wat je wensen zijn

Of een sekdatingsite vind je allerlei types die allen naar iets anders op zoek zijn. Er zijn mannen die alleen een sekdate gecombineerd met alcohol of drugs willen, vrouwen die gedomineerd willen worden of stellen waarbij de één wil toekijken hoe de partner seks met een ander heeft. Zo heeft elke bezoeker van een seksdatingsite een andere wens om te vervullen. Geef in je profiel aan waar je naar op zoek bent of vertel het in de gesprekken die je hebt.

Dating vol passie?

novamora"Laat je VERLEIDEN tot een pittige date: Novamora is dé datingsite voor singles en stellen die op zoek zijn naar spanning en avontuur."

Bekijk hoe het werkt

Geef je grenzen aan

Je wensen vertellen wat je precies wil en je grenzen geven aan tot hoever je wilt gaan. Wanneer je niet al the way wilt gaan maar alleen orale seks wilt dan is het bijvoorbeeld verstandig om dit al vooraf aan te geven. Duidelijkheid over waar je grens ligt voorkomt problemen. Doe dit vooraf, niet tijdens de seksdate. Het is tijdens de seksdate moeilijker om aan te geven wat je niet wil. Bij vrijwel alle datingsites kun je in je profiel aangeven wat je grenzen zijn. Leden van de datingsite die verder dan deze grens willen gaan nemen dan geen contact met je op.

Vooral als er drugs of alcohol in het spel is kunnen grenzen vervagen waardoor je mogelijk verder gaat dan je eigenlijk wilt. Als je bepaalde grenzen niet wil overschrijden geef dit dan van tevoren aan bij je sekspartner of gebruik geen drugs of alcohol tijdens de seksdate. Wil je altijd seks met een condoom? Vergeet dit dan niet in je profiel te vermelden, eventueel met behulp van afkortingen. Nog niet veel ervaring met seks of seksdates? Vertel dit dan eerlijk tegen de persoon met wie je afspreekt zodat diegene er rekening mee kan houden.

Miscommunicatie voorkomen

Seksdating lijkt op normaal daten maar er is een verschil; het gaat niet om diepe gevoelens en een zoektocht naar een partner die op verschillende niveau’s bij je past. Waar het om gaat is dat beiden voorzien worden in de seksuele behoeften. Dit maakt het afspreken makkelijker omdat het meer om de fysieke aantrekkingskracht gaat en veel minder of je bij elkaar past of op hetzelfde niveau communiceert. Deze communicatie is echter wel belangrijk, ook als je wilt afspreken voor seks en niet op zoek bent naar een relatie. Met je sekspartner praten over wat je graag wel en niet wil voorkomt miscommunicatie over de verwachtingen van de seksdate. Dit is essentieel als je niet geconfronteerd wilt worden met iemand die er meer van had verwacht.

Je bent niet de enige...

... die zich afvraagt wat de meest sexy datingsite is. Avontuur, passie en een beetje pittig: wist je dat je ergens discreet en anoniem kunt daten? Er is één datingsite waar dat allemaal kan: Novamora is het geheime online plekje voor de avontuurlijke dater. Nieuwsgierig waarom deze Nederlandse datingsite zo snel in ledenaantal is gegroeid?

Bekijk hoe het werkt
Laad meer artikelen
Laad meer in Seks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

21 beste sekstips voor vrouwen om beter in bed te worden

De ene vrijpartij is beter dan de ander en de ene bedpartner is ook beter dan de ander. Al…